Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:56:37 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:36

Οι επιτυχίες μας έγιναν συνήθεια

Συντάκτης:

Με απόλυτη επιτυχία διοργανωθήκαν οι αγώνες Ελευθέρας Πάλης Β φάσης του 1ου ομίλου Βορείου Ελλάδος στην Λάρισα από 5-6 Μαρτίου 2009. Ο τελικός απολογισμός για τον σχολικό αθλητισμό του νομού μας ήταν η κατάκτηση 10 μεταλλίων σε σύνολο 16 μαθητών - αθλητών.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:30

Κλείνει οριστικά το Κ.Ε.Ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Την κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κιλκίς αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως αποκάλυψαν οι εφημερίδες μας από τις 12 Φεβρουαρίου. Παρά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων, που ακολούθησαν της αποκάλυψης, φαίνεται πως το Υπουργείο προωθεί την υλοποίηση της απόφασής του.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:30

Επιχειρηματικές συναντήσεις

Συντάκτης:

Με κύριο αντικείμενο τα δομικά υλικά πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η δεύτερη επιχειρηματική συνάντηση Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 14 Μαρτίου στο ξενοδοχείο "Habitat" και από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 12 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κιλκίς. Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία και το συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου ( «ΟΠΕ») και του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:29

Τώρα θα δώσουν εξηγήσεις στην Εισαγγελέα

Συντάκτης:

Η διοίκηση του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων «Το Κιλκίς» υλοποίησε την προειδοποίησή της  μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου της. Άμεση πληρωμή ή άμεση προσφυγή στον Εισαγγελέα.
Το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων “Το Κιλκίς” επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΑΣ Κιλκίς και του υποκαταστήματος Κιλκίς της ΑΤΕ. Οι λογαριασμοί δεν πιστώθηκαν και ο κ. Λασκάκης ήταν σαφής από τη Δευέρα: Ή πληρώνετε ή πάμε εισαγγελέα.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:25

Ο Αλέξανδρος Αξιούπολης ψηλά!

Συντάκτης:

Λαμπρές σελίδες στην ιστορία του γράφει ο Αλέξανδρος Αξιούπολης, ο οποίος κατάφερε από τώρα, τρεις αγωνιστικές πριν λήξει το πρωτάθλημα, να πατάει με το ένα «πόδι» στην Α2 εθνική κατηγορία χάντμπολ.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 13:00

Βρήκαν λύση με σύμμαχο τον Νομάρχη

Συντάκτης:

Μπροστά στην διαφαινόμενη έκρηξη και στην συντονισμένη αντίδραση κτηνοτρόφων και του Νομάρχη Κιλκίς Βαγγέλη Μπαλάσκα η ετιαρεια “ΔΟΪΡΑΝΗ” υπαναχώρησε από την άδικη απόφασή της να διακόψει την παραλαβή του αγελαδινού γάλακτος από τους κτηνοτρόφους μετά την 31 Μαρτίου.

Επιστολή που αναφέρεται στην υλοποίηση του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», απέστειλε προς το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης. Το πρόγραμμα αφορά τη σωστή διαχείριση της ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η επιστολή του κ. Τερζίδη έχει ως εξής:

Διαψεύδει τις καταγγελίες των εργαζομένων ενώπιον του πολιτικού εκπροσώπου για θέματα υγείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη για ελλείψεις βασικών υλικών στο νοσοκομείο Κιλκίς ο Διοικητής του ιδρύματος Δημ. Ασημακίδης με επιστολή του στην εφημερίδα μας. Ο κ. Διοικητής αναφέρει ότι τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν ξεπεράστηκαν, αμφισβητεί ότι υπήρξαν ποτέ ελλείψεις σε αυτήν τη δραματική διάσταση που δόθηκε και παραθέτει σειρά δράσεων του νοσοκομείου που δεν θα ήταν συμβατές- δυνατές αν ίσχυαν οι καταγγελίες των εργαζομένων.

Επτά τόνοι τροφίμων και το χρηματικό ποσόν των 4.500 Ευρώ, συγκεντρώθηκαν από τις ενορίες της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου για τον πολύπαθο πληθυσμό της Γάζας, ύστερα από έκκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Ν.Δ., Μαρίας Παναγιωτοπούλου -Κασσιώτου, απόδημοι Έλληνες, μέλη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. από το Offenbach της Γερμανίας  και επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος επισκέφθηκαν την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  στο Στρασβούργο.