Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 8:58:18 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:33

Αγοράστε διαμερίσματα. Στεγάστε εργαζόμενους

Συντάκτης:

Πριν ακόμα η κυβέρνηση καταλήξει στα μέτρα με τα οποία σκοπεύει να ενισχύσει την οικοδομή και γενικότερα τον κατασκευαστικό τομέα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς ζητεί επίσημα, με έγγραφο αίτημα προς τον κ. Θωμά Στάμου, πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, να προχωρήσει ο ΟΕΚ σε αγορές απούλητων διαμερισμάτων και να τις διαθέσει στη συνέχεια σε άστεγους εργαζόμενους.

Η παγκόσμια κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά και την ελληνική οικονομία. Και εν μέρει λόγω αυτής, έχουν αποδυναμωθεί οι ευνοϊκοί παράγοντες που επί πολλά χρόνια στήριζαν την αναπτυξιακή διαδικασία στη χώρα μας. Στα χρόνια της ισχυρής ανάπτυξης, η εγχώρια ζήτηση αυξανόταν ταχύτερα από την εγχώρια προσφορά, ο πληθωρισμός διαμορφωνόταν σε επίπεδα μονίμως υψηλότερα από το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρυνόταν και το εξωτερικό χρέος του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα διογκωνόταν συνεχώς.

Στο πανεπιστήμιο του Κομρατ της (Γκαγκαουζίας) στην Μολδαβία υπάρχει τμήμα Ελληνικής γλώσσας με σημαντικό αριθμό φοιτητών. Επί σειρά ετών η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας γίνονταν από Μολδαβούς Ελληνιστές. Προ τριετίας ύστερα από ενέργειες  ελληνικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Γκαγκαουζίας το Υπουργείο Παιδείας απέσπασε Ελληνίδα εκπαιδευτικό  στην έδρα της Ελληνικής  Φιλολογίας. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την πλευρά των νέων της Γκαγκαουζίας για την εκμάθηση της Ελληνικής τον Σεπτέμβριο του 2008εστάλησαν από την Ελλάδα ακόμη δύο εκπαιδευτικοί.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:31

«Μειώστε τα κριτήρια για τους μικρομεσαίους»

Συντάκτης:

Τη μείωση των κριτηρίων για την ένταξη των επιχειρήσεων του νομού Κιλκίς στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ζητούν με κοινό τους υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πολυκάστρου, Αξιούπολης και Γουμένισσας, Γιάννης Αδαμόπουλος, Νίκος Βογιατζής και Θανάσης Τραχανίδης.
Οι πρόεδροι των τριών συλλόγων επισημαίνουν πως αν διατηρηθούν τα ίδια κριτήρια που ίσχυαν, τότε ελάχιστες επιχειρήσεις του νομού θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες του προγράμματος.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:31

Εξαιρετικός ο Γ. Παπαδόπουλος

Συντάκτης:

Πολύ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος ο οποίος αγωνίστηκε χθες στον μεγάλο διεθνή 113ο μαραθώνιο της Βοστώνης και τερμάτισε στην 104η θέση σε 26.331 συμμετέχοντες με χρόνο 2 ώρες 35΄και 21''. Ο Παπαδόπουλος ήταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση τους τελευταίους μήνες και είχε προετοιμαστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να πετύχει μια επίδοση κοντά στο 2.33 – 2.35, κάτι που τελικά τα κατάφερε τρέχοντας έξυπνα και μοιράζοντας σωστά τις δυνάμεις του σε μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:25

Θα “βρέξει” και πάλι χρήμα από το Leader

Συντάκτης:

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, από το 1991, εγκρίθηκε και πάλι το Σχέδιο Τοπικού Προγράμματος, στο πλαίσιο του Άξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», που υπέβαλε η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε. Ο.Τ.Α. στα πλαίσια της σχετικής προκήρυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:24

Πρωτοποριακή επιστημονική ημερίδα

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα και επαγγελματικού προσανατολισμού που οργάνωσε το φροντιστήριο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ, στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς και με βασικό ομιλητή τον Δρ. Ευστάθιο Στεφανίδη. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου Νίκου Αναστασιάδη και του δημάρχου Κιλκίς Δ. Τερζίδη, ενώ τις εργασίες συντόνισε ο κ. Γιώργος Κυριαζίδης.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 13:46

Παρουσία κιλκισιωτών στη διοίκηση του ΣΒΒΕ

Συντάκτης:

Ο νομός Κιλκίς μπορεί να έχασε τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Μυλωνά, αλλά παραμένει ισχυρή η θέση του Κιλκίς στη νέα διοίκηση του ΣΒΒΕ. Στη νέα διοίκηση εκλέχτηκαν ο κ. Κώστας Κουκούντζος (KLEEMANN) και ο κ. Δημήτρης Παζάρας (ΚΑΡΙΝΑ), ενώ στα Αριστίνδην Μέλη συμμετέχει και ο κ. Αναστάσιος Τζήκας (ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ).
Η νέα Διοικητική Επιτροπή έχει ως εξής:

Στην εκδήλωση για το δάσος και το περιβάλλον που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Κιλκίς παρέστη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Ακολούθως είχε συνεργασία με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς κ. Δάφνη Νιάκα σχετικά με τη δυνατότητα ίδρυσης δικτύου ή φορέα υποστήριξης – περίθαλψης κακοποιημένων και εγκαταλελειμμένων παιδιών στο ν. Κιλκίς.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 13:44

Ωραίες στιγμές στον Οίκο Ευγηρίας

Συντάκτης:

Μια ευχάριστη και δημιουργική μέρα είχαν οι περιθαλπόμενοι του Οίκου Ευγηρίας και Θ.Χ.Π. την Τετάρτη 8 Απριλίου, ενώ την ίδια ημέρα το προσωπικό της μονάδας ενημερώθηκε λεπτομερώς για βασικά μέτρα πυροπροστασίας από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής…