Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 9:15:27 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:22

Αυξήσεις δημοτικών τελών στη Δοϊράνη

Συντάκτης:

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δήμου Δοϊράνης, μ’ επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη, καταψήφισε την αύξηση 3% στα δημοτικά τέλη, που επέβαλλε η δημοτική αρχή.
Αιτιολογώντας την απόφαση της Παράταξης να μην ψηφίσει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2009, ο κ. Τερζενίδης σημείωσε, πως «σ’ αυτήν την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι δημότες, δεν επιτρέπεται ο Δήμος Δοϊράνης να προχωρά σε αυξήσεις τελών, όταν σε όλη τη χώρα οι Δήμοι δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο».

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων εν όψει των γιορτών ετοίμασε το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008
19:00 Φιλανθρωπική εκδήλωση υπέρ των παιδιών με κακοήθεις νεοπλασίες από το Σύλλογο Μικρασιατών Πολυκάστρου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Δημοτική Χορωδία Πολυκάστρου. (Αίθουσα Θεάτρου Δ.Κ.Π.& Π.)

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:10

«Ημέρες Απασχόλησης»

Συντάκτης:

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε. Ο.Τ.Α, ως μέλος της Κοινοπραξίας Αναπτυξιακών Εταιρειών Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να ανταποκριθεί καλύτερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής για μια πιο ουσιαστική σύνδεση των ανέργων με την αγοράς εργασίας, διοργανώνει για πρώτη φορά στο Κιλκίς «Ημέρες Απασχόλησης», την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου (10:00 – 20:00), στο κέντρο «Κήπος» στο Κιλκίς.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:09

Αναδρομικοί έλεγχοι επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις

Συντάκτης:

Τη διευθέτηση προβλημάτων που ανακύπτουν στις επιχειρήσεις του νομού από αναδρομικούς ελέγχους του ΙΚΑ, σε βάθος 10ετίας, ζητεί με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΙΚΑ Γ. Μέργο ο π΄ροεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης.
Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:04

Το ήθελε για Μουσείο το πούλησε σε ιδιώτες

Συντάκτης:

Διαψεύδει τα επιχειρήματα υπηρεσιακών - και πολιτικών;- προσώπων ότι δήθεν ειχε κλείσει το ενδεχόμενο της μετεγκατάστασης του υπουργείου Απασχόλησης στο ολυμπιακό ακίνητο, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης.  Ο κιλκισιώτης πολιτικός με δήλωσή του στο ΕΘΝΟΣ εκθέτει όσους ισχυρίζονται ότι το υπουργείο επί ημερών του έπαυσε να ενδιαφέρεται για την μετεγκατάστασή του στο ολυμπιακό ακίνητο και το σημαντικότερο: τονίζει πως ο Εφραίμ, ότα ζήτησε 5 ίδιο ακίνητο, δικαιολόγησε το αίτημα πως προοριζόταν για μουσείο της αθωνικής πολιτείας.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:02

Επιτέλους, και με …βούλα Παραμεθόριος ο νομός

Συντάκτης:

Το αυτονόητο …θριάμβευσε και ο ν. Κιλκίς εντάσσεται στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών. Ύστερα από 14 μήνες από τη δέσμευση του Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου και μετά την ατελέσφορη προσπάθεια να ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς τον Οκτώβριο του 2007, οι αγώνες των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων του νομού να εξομοιωθούν με τους συναδέλφους τους άλλων παραμεθόριων περιοχών δικαιώνονται.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:01

Αποφάσεις στο ΤΟ.ΣΥ.Ν Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου συνήλθε σε συνεδρίαση  το Δ.Σ του ΤΟΣΥΝ Κιλκίς όπου και αποφασίστηκαν τα εξής:

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:00

Εγινε ο τσιμενταύλακας μέχρι το διαχωριστή

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε τις ημέρες αυτές η κατασκευή του τσιμενταύλακα που οδηγεί μέχρι το διαχωριστή των πηγών του ρέματος Αγίας Παρασκευής-Καστανούσας, ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Μουριών, που θα συμβάλλει στην προσπάθεια για τη σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αγροτών του δήμου, αφού ελαχιστοποιεί τις απώλειες νερού κατά τη μεταφορά του.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 07:03

Δυο τάσεις και μια …ανακούφιση

Συντάκτης:

Η αναβολή και η μετάθεση της υλοποίησης της διοικητικής μεταρρύθμισης στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους αυτοδιοικητικούς του νομού. Δυο είναι οι κυρίαρχες τάσεις όπου απεικονίζονται άλλωστε και οι κοινές πολιτικές θέσεις των εκφραστών τους.
Οι δήμαρχοι που κινούνται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας εκφράζονται επιφυλακτικά και συγκρατούν από τις εξελίξεις τη κυβερνητική βούληση ότι θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση, άσχετα αν λόγω  οικονομικής κρίσης είναι αναγκαία η ολιγόμηνη αναβολή της.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 07:02

Επιχορήγηση ΟΑΕΔ για νέους επιχειρηματίες

Συντάκτης:

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα «Νέοι Και Επιχειρηματικότητα», που κατήρτισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μετά από εισήγηση του διοικητή του Οργανισμού Γιώργου Βερναδάκη, με στόχο την προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας που καταρτίζει ο ΟΑΕΔ μέσα στο 2008 και απευθύνεται σε 3.000 Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες ηλικίας 22-32 ετών.