Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 7:29:26 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:59

Τελευταία προθεσμία για παραγωγούς- εισαγωγείς

Συντάκτης:

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Κιλκίς ενημερώνει :
Μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου   2009 έχουν τη δυνατότητα οι παραγωγοί και εισαγωγείς ζωοτροφών να καταθέσουν αιτήσεις για την εγγραφή τους στους καταλόγους του Μητρώου Επιχειρήσεων Ζωοτροφών.  Oι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων ζωοτροφών και οι κτηνοτρόφοι που παρασκευάζουν ζωοτροφές χρησιμοποιώντας πρόσθετες ύλες ή «προμείγματα», πρέπει να εγγραφούν στους αντίστοιχους καταλόγους εγγεγραμμένων επιχειρήσεων.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:58

Aθλητισμός και μάθηση δεν είναι έννοιες ασύμβατες

Συντάκτης:

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης τίμησε διακριθέντες στον αθλητισμό μαθητές της Βόρειας Ελλάδας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ισόγειο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία του Γ.Γ. του ΥΜΑΘ κ. Λουκά Ανανίκα, του Περιφερειάρχη Α΄/βάθμιας και β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Καρατάσιου, υπηρεσιακών παραγόντων και πλήθους εκπαιδευτικών και γονέων.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:56

Στοχεύει διαδίκτυο το ΤΟΣΥΝ Γαλλικού

Συντάκτης:

Τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο επιθυμεί να μεταφέρει το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Γαλλικού.
Μάλιστα, προς επίτευξη του στόχου του, έχει καταθέσει πρόταση στην Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για χρηματοδότηση από τη Δράση 1.2, που αφορά πρωτοβουλίες νέων.
Το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Γαλλικού παίρνει την πρωτοβουλία να ψηφιοποιήσει όλες τις λειτουργίες του, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών το οποίο θα αποτελεί την βάση των περεταίρω δράσεων του και λειτουργίας του.

H δημιουργία ακαδημίας πολιτικής επιμόρφωσης ήταν ένα όνειρο για το κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που γίνεται πλέον πραγματικότητα.
Ο πρώτος ετήσιος κύκλος συμμετεχόντων αποτελείται από 900 στελέχη (ο αριθμός προσδιορίστηκε ως το τριπλάσιο του αριθμού των βουλευτικών εδρών κάθε Νομού), και πραγματοποιείται σε 4 σαββατοκύριακα, 2 στην Αθήνα και 2 στις κατά τόπους περιφέρειες. Η επιμορφωτική διαδικασία συνεχίζεται με μια διαρκή ενημέρωση στα πρότυπα της εκπαίδευσης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, κάτι που συμβαδίζει με τη φιλοσοφία του Γιώργου Παπανδρέου και του στενού του συνεργάτη,  Προέδρου του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδρυτή του ανοιχτού πανεπιστημίου των Πατρών κ. Αλέξη Κόκκου.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:53

Λαμπρό “Κουρμπάνι” από “Αγ. Τρύφωνα” Κιλκίς

Συντάκτης:

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος το Πανηγύρι του προστάτου του Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς “Ο Άγιος Τρύφων”, αλλά και όλων  των αμπελουργών, Αγίου Τρύφωνος, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και στο οποίο αναβίωσε το έθιμο του Κουρμπανιού.
Από την παραμονή, Σάββατο 31 Ιανουαρίου, από νωρίς το μεσημέρι μέλη και φίλοι του Συλλόγου είχαν ετοιμάσει στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου τα καζάνια για το Κουρμπάνι καθώς και τα κεράσματα.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:52

Η κοπή Βασιλόπιτας των Ακριτών Επταλόφου

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ».
Η εκδήλωση έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Επταλόφου, με την παρουσία δεκάδων φίλων των Ακριτών, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του Δ.Σ. του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της νομαρχίας Κιλκίς και φυσικά του Δήμου Κρουσσών που πάντα στηρίζει έμπρακτα όλες τις εκδηλώσεις των Ακριτών.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:20

Απουσιάζει το Κιλκίς από τα νέα τμήματα ΤΕΙ

Συντάκτης:

Τον Απρίλιο πιθανότατα, σύμφωνα με τον εργολάβο θα παραδοθεί αποπερατωμένο το κτήριο του ΤΕΙ Κιλκίς. Το ανακοίνωσε ο Νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας  απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Φραγγίδη στη συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου.
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη λειτουργία 21 νέων τμημάτων ΤΕΙ και ΑΕΙ κυρί σε πόλεις της περιφέρειας.

Ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα ασκήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης στο πλαίσιο των νέων του αρμοδιοτήτων.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:16

Φεστιβάλ νέων στην Ποντοκερασιά

Συντάκτης:

Μετά από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Κρουσσών Μιχάλης Αμοιρίδης και ο υπεύθυνος της επιτροπής περιβάλλοντος και τουρισμού του συμβουλίου Μαυρουδης Μουταφτσής με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη αποφασίστηκε μετά από πρόταση του συμβουλίου η διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ νέων στην περιοχή Ποντοκερασιάς και συγκεκριμένα στον χώρο του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσών.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:15

Ημερίδα ΕΚΒΥ για τη λίμνη Δοϊράνης

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης η ημερίδα του έργου «Ανάπτυξη μέτρων για την προστασία και την αειφορική διαχείριση της λίμνης Δοϊράνης», το οποίο υλοποιήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων–Υγροτόπων, σε συνεργασία με τον Δήμο Dojran της ΠΓΔΜ και χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών.