Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 7:14:11 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:47

Τρεις φωτιές στο Πάικο

Συντάκτης:
 Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις του Πάικου την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και είχαν απολογισμό 45 στρέμματα καμένου δάσους.
Ειδικότερα:
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:45

Καταστροφικές πυρκαγιές στη Δοϊράνη των Σκοπίων

Συντάκτης:
 Μεγάλες εκτάσεις πρασίνου στην παραλίμνια περιοχή της Δοϊράνης και από την πλευρά των Σκοπίων καταστράφηκαν, από δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες και ήταν ορατές και από την ελληνική πλευρά.
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:43

Στην ψηφιακή εποχή ο Δήμος Κιλκίς

Συντάκτης:
Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή εντάσσεται πλέον κι ο Δήμος Κιλκίς, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που οδηγούν στον «Ψηφιακό Δήμο». Το σχετικό «πρότζεκτ» παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου.
Στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος θα υλοποιηθεί και το έργο με τίτλο «Κατάρτιση Αιρετών Εκπροσώπων Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στις νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών», το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» στα πλαίσια συνεργασίας της ΚΕΔΚΕ με τους ΟΤΑ.
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:38

Η Νομαρχία φωτίζει τη γέφυρα Αξιού

Συντάκτης:
 Η γέφυρα του Αξιού ποταμού χρόνια τώρα ενώνει τις δυο επαρχίες του νομού, τις δυο κωμοπόλεις του, την Αξιούπολη και το Πολύκαστρο, έχοντας ένα σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο και συνεπώς ένα καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του νομού, την επικοινωνία των ανθρώπων, στη μεταφορά προϊόντων…
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:37

Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα

Συντάκτης:
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κιλκίς με τους 24 αγώνες. Οι ομάδες της Δ’ Εθνικής Κιλκισιακός, ΑΕ Πολυκάστρου και Γουμένισσα πήραν τις νίκες και τους πολύτιμους βαθμούς, με το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι να είναι αυτό της Γουμένισσας που επικράτησε με 2-0 του Εθνικού Ν. Αγιονερίου σε ένα δυνατό ματς με πολλές ευκαιρίες και πλούσιες φάσεις.
Τελικά η σύσκεψη ήταν κλειστή στο Δημαρχείο Γουμένισσας το περασμένο Σάββατο για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά την απώλεια του τμήματος Αμπελουργίας που μετακόμισε στη Δράμα. Εξάλλου εξαρχής έγινε γνωστό ότι ουσιαστικά δε δόθηκε καν μάχη μόλις έγινε γνωστό ότι το ίδιο τμήμα διεκδικούσαν με κατάθεση φακέλου στην Αθήνα η Δράμα (ΤΕΙ Καβάλας) και η Νεμέα.
Η σημερινή συνάντηση με θέμα την ίδρυση σχολής ΤΕΙ ελπίζω να αποτελέσει μια καλή αρχή ώστε  ανάλογα ζητήματα πολύπλευρης ανάπτυξης να προχωρήσουν και  σύντομα να έχουμε έμπρακτα αποτελέσματα. Σε αυτή την κατεύθυνση η Δημοτική μας Παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και ο Συνδυασμός μας στην κοινωνία θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια που θα αποφασίσουμε όλοι σήμερα εδώ.
Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση προκάλεσαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου τα νέα οικονομικά μέτρα που κατατέθηκαν ως Νομοσχέδιο, προκειμένου να ψηφιστούν άμεσα, στη Βουλή.
«Για μια ακόμη φορά, διαπιστώνουμε ότι την ανάγκη αύξησης των δημοσίων εσόδων έρχονται να καλύψουν «ευκαιριακά» άδικα φοροεισπραχτικά μέτρα, εις βάρος της επιχειρηματικής κοινότητας και κυρίως των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες, για μια ακόμη φορά,  αντιμετωπίζονται σαν εύκολη λεία φορολογικής αφαίμαξης.
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:27

Αρχίζει η κατασκευή κυνοκομείου στο Κιλκίς

Συντάκτης:
Τα αδέσποτα θα αποκτήσουν μέσα στο 2009 προσωρινή στέγη, αλλά η κατσκευλη κυνοκομείου δεν θα σημάνει κατ’ ανάγκη την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματα με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη του Κιλκίς.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς της περασμένης εβδομάδας συζητήθηκε και ομόφωνα αποδέχτηκε το σώμα πιστώσεις 20 και 100.000 χιλιάδων ευρώ.
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:25

Θερινός μποναμάς 375.000 ευρώ

Συντάκτης:
Ουδείς έμεινε παραπονεμένος. Τα χρήματα βέβαια δεν είναι πολλά, αλλά επαρκούν για να καλύψουν άμεσες ανάγκες των 11 δήμων και της μιας κοινότητας του νομού που χρηματοδοτούνται από το Υφυπουργό Κ. Κιλτίδη.