Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:48:55 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 09 Μαϊος 2008 05:19

Πανηγύρισαν στο Λαοδικηνό

Συντάκτης:
 Εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Γεωργίου διοργάνωσε την Κυριακή 27 Απριλίου, ο φερώνυμος Ναός του Λαοδικηνού, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία και συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου. Μετά την θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αγ. Γεωργίου και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική, από την ορχήστρα του Μπογέλη, στο τραπέζι που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας.
Παρασκευή, 09 Μαϊος 2008 05:18

Έτοιμος ο ΓΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:
Έτοιμοι να κυνηγήσουν μετάλλια και διακρίσεις είναι η ομάδα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς η οποία θα λάβει μέρος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Κατερίνης. Στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας συμμετέχουν τα σωματεία που ανήκουν στις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς, Πιερίας – Ημαθίας και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 48 σύλλογοι και ο συναγωνισμός προβλέπεται εντονότατος.
Παρασκευή, 09 Μαϊος 2008 05:15

Διάκριση μαθητών Ευρωπού

Συντάκτης:
Η μουσική ομάδα του Λυκείου και Γυμνασίου Ευρωπού πήρε μέρος στους  14ους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Μουσικής, στο Ελληνικό τραγούδι, σύνολα ρεμπέτικου και Σμυρναίικου Αστικού τραγουδιού,  όπου και διακρίθηκε. Η ομάδα έλαβε το 3ο  βραβείο και η απονομή έγινε στο Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Το 1ο βραβείο έλαβε το Γενικό Λύκειο Αιγινίου, το 2ο βραβείο το Μουσικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, ενώ ειδική διάκριση δόθηκε στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο  Θεσσαλονίκης.
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2008 14:10

Προγραμματισμός έργων πνοής για το ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:
 Την επιλογή 16 έργων, με στόχο να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, ώστε να ξεκινήσει η εκπόνηση των μελετών τους και να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα του δήμου Πολυκάστρου, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση. Ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης και ο εισηγητής και αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλής Τομπουλίδης, σημείωσαν πως στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικισμών του Δήμου.
 Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Νομάρχης Κιλκίς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια της οποίας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Κατά τη συνάντηση ο Νομάρχης Κιλκίς αφού εξέφρασε την αγάπη και σεβασμό προς το πρόσωπο του κ.κ. Βαρθολομαίου, τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί ελάχιστο δείγμα στήριξης και αναγνώρισης του σημαντικότατου ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2008 14:06

Ο ποιμενικός σκύλος υπό προστασία

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε στην Αγραπιδιά του Αμυνταίου ν. Φλώρινας, τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου. Κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Υφυπουργός χαιρέτισε τη σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναπτύξει ο «Αρκτούρος» για την αναπαραγωγή – διάδοση του ελληνικού ποιμενικού σκύλου με γενετική ταυτοποίηση προκειμένου να διατηρηθούν και να διασωθούν τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το είδος, το οποίο θεωρείται ως ο καλύτερος και πιο αφοσιωμένος φύλακας των κτηνοτροφικών  κοπαδιών από τις επιθέσεις μεγάλων θηλαστικών όπως ο λύκος και η αρκούδα και ως πιστός σύντροφος των μοναχικών ανθρώπων.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος επέστρεψε από το ταξίδι του στην Αθήνα, την Μεγάλη Εβδομάδα, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής «Το αποχετευτικό δίκτυο-βιολογικός καθαρισμός, ένα από τα μεγαλύτερα έργα για ολόκληρο το Δήμο Γαλλικού, χρηματοδοτείται και μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Η σημαντική αυτή εξέλιξη, ήταν αποτέλεσμα της συνάντησης του κ. Θεοδωρίδη με τους Υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Κιλτίδη, η συμβολή του οποίου στην εξεύρεση χρηματοδότησης ήταν καταλυτική, και Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2008 13:59

Βράβευση διακριθέντων μαθητών από τη Βουλή

Συντάκτης:
Η Βουλή των Ελλήνων και το Ίδρυμά της για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, διά του Προέδρου τους κ. Δημήτρη Σιούφα, τίμησαν σε ειδική εκδήλωση τα ελληνόπουλα που κατέκτησαν κορυφαίες διακρίσεις σε Διεθνείς Επιστημονικούς Διαγωνισμούς Πληροφορικής, Μαθηματικών, Αστρονομίας και Αστροφυσικής κατά το έτος 2007.
 Τη μάστιγα του ηλεκτρονικού τζόγου, τα γνωστά «φρουτάκια» ενδέχεται να αντιμετωπίζουν εκ νέου και εντός ολίγου χιλιάδες οικογένειες. Το παιχνίδι - τζόγος που οδήγησε σε χρεοκοπία εκατοντάδες νοικοκυριά και στο ν. Κιλκίς με την ανεξέλεγκτη λειτουργία των σχετικών μηχανών σε καφενεία και λέσχες ακόμα και σε μικρά χωριά, απαγορεύτηκε το 2002 ύστερα από την κοινωνική αγανάκτηση που εγέρθηκε και στην οποία πρωτοστάτησαν και ανέδειξαν οι εφημερίδες μας από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν εμφανίστηκαν και στο Κιλκίς .
Η σύλληψη ενός ημεδαπού 32 ετών με ποσότητα ηρωίνης 1,2 γραμμαρίων, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο των ανδρών της Ομάδας δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κιλκίς στις 29 Απριλίου στο Κιλκίς, οδήγησε τους αστυνομικούς σε σημαντικότερα ευρήματα. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην «πηγή» της ηρωίνης, την οποία προμήθευσαν στον συλληφθέντα τρεις ημεδαπές.