Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:24:14 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:11

Το 2o Γυμνάσιο Κιλκίς ταξίδεψε στην Πολωνία

Συντάκτης:
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ταξίδι δυο καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στην πόλη Bialystok της Πολωνίας (περιοχή Ποδλασκίας) από τις 3 έως τις 8 Μαρτίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius αλλά και των Οικολογικών σχολείων.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:10

Δενδροφύτευση στις Μάνδρες

Συντάκτης:
 Δενδροφύτευση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μανδρών του Δήμου Γαλλικού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού και με την συνδρομή και στήριξη της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Θεοδωρίδη.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:48

Συνάντηση Κιλτίδη με οινοποιούς Γουμένισσας

Συντάκτης:
 Συνάντηση με τους οινοποιούς της Γουμένισσας είχε την προηγούμενη Παρασκευή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Κιλτίδης.
Οι οινοποιοί ζήτησαν από τον κ. Κιλτίδη να αναγνωρίστεί ο τοπικός οίνος που παράγουν με την ονομασία προελεύσεως “Οι πλαγιές του Πάικου” και ζήτησαν τη συνδρομή του επί της προτάσεως αυτής.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:43

Σύγχρονος εξοπλισμός στο νοσοκομείο Γουμένισσας

Συντάκτης:
 Έχοντας ως στόχο την βελτίωση στις υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας στους πολίτες, στο Νοσοκομείο Γουμένισσας εγκαταστάθηκε και λειτουργεί συσκευή θωρακικής ρεογραφίας (impedance cardiography).
Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι από τα πρώτα στη χώρα και το μοναδικό αυτή τη στιγμή στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το έχουν προμηθευτεί το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο και το Αττικό.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:42

Ευρωπαϊκές επαφές του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Συντάκτης:
 Η επίσκεψη των σχολικών εταίρων του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς από το Rugby High School, πραγματοποιήθηκε από τις 25 Φεβρουαρίου 2008 έως την 1 Μαρτίου 2008 στην πόλη μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Σωκράτης – Comenius 1.
 Η Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας γίνεται και πάλι αφορμή να κινητοποιηθούν Κυβερνήσεις, Δήμοι, Οργανισμοί, φορείς, σύλλογοι και ομιλητές, για να ενημερώσουν την ημέρα αυτή, με συστηματικό τρόπο και πιο έντονη φωνή, την ανθρώπινη κοινωνία, για την αξία και τη συμβολή του Δάσους και του Φυσικού Περιβάλλοντος γενικότερα, στη βελτίωση της σύγχρονης ζωής.
 Ο κακός καιρός και τα φαινόμενα των καιρών που δεν ευνοούν μαζικές κινητοποιήσεις ευθύνονται για την υποτονική παρουσία απεργών στο Κιλκίς στην χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση.
ΑΔΕΔΥ και Εργατικό κέντρο συγκεντρώθηκαν, οι διοικήσεις των φορέων δηλαδή, στο Εργατικό Κέντρο και αφού εγκρίθηκαν  τα ψηφίσματα, επιδόθηκαν στη Νομαρχία σε μια ιδιότυπη πορεία, επικεφαλής και σε απόσταση της οποίας ηγούνταν οι απεργοί του ΠΑΜΕ.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:25

Το ΕΣΠΑ απαιτεί καλή οργάνωση και ετοιμότητα

Συντάκτης:
 «Για την Κεντρική Μακεδονία έχουμε ήδη ως Περιφέρεια εκφράσει το στόχο μας για τα επόμενα χρόνια: Θέλουμε την Κεντρική Μακεδονία «Περιφέρεια της Καινοτομίας και της Ισόρροπης, Αειφόρου Ανάπτυξης, με Κομβικό Ρόλο στη ΝΑ Ευρώπη».
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:21

Ούτε για άρδευση τα νερά του Γαλλικού

Συντάκτης:
Την ανεξέλεγκτη και ρυπογόνα λειτουργία βιομηχανιών που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή πέριξ της κοίτης του Γαλλικού και τη ρύπανση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα καταγγέλλουν αγρότες της περιοχής στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:19

Εγγραφές στο Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης

Συντάκτης:
Το Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου: Σεπτέμβριος 2008 – Ιούλιος 2009.