Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 9:27:24 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:17

Ημέρα Του Καταναλωτή

Συντάκτης:
Σας ενημερώνουμε ότι η 15η Μαρτίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Με αφορμή την ημέρα αυτή είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις προεκτάσεις της καταναλωτικής μας συμπεριφοράς τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Οι  καταναλωτικές μας επιλογές έχουν άμεση επίδραση μέσα από τις διατροφικές μας συνήθειες στην υγεία μας. Μέσα από τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε καθορίζουμε επίσης τη στάση μας απέναντι σε ζητήματα όπως η χρήση των φυσικών πόρων, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και η ανακύκλωση των υλικών.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:15

“Δανειστείτε έξυπνα”

Συντάκτης:
Μια σημαντική για την ενημέρωση των επιχειρηματιών του νομού εκδήλωση διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΚΗΠΟΣ» Κιλκίς, το Τοπικό Γραφείο Στήριξης του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ και το Επιμελητήριο.
Σάλο προκάλεσε στο νομό η σύλληψη του αντιδημάρχου Κιλκίς Φαίδωνα Ρωμανίδη, του προϊσταμένου της ΔΕΗ Κιλκίς Σπ. Γαβρά  και του προϊσταμένου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Γ. Χανοζίδη ύστερα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελέας Κιλκίς κ. Ειρήνη Χρυσογιάννη, προχθές, Δευτέρα 17 Μαρτίου.
Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Χιούι» κατέπεσε λίγο πριν τις 10.38 το πρωί και συνετρίβη, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έξω από το χωριό Βασιλούδη στη Θεσσαλονίκη. Το ελικόπτερο, που συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση του Στρατού Ξηράς, είχε απογειωθεί από τη βάση ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και πήγαινε προς Ρεντίνα. Επίσης, βρέθηκαν και οι σωροί του τριμελούς πληρώματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:46

Ημέρα του Καταναλωτή

Συντάκτης:
Η 15η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η ‘Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή’.
Η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας μιας και είναι γενικά παραδεκτό ότι ο ‘καταναλωτής’, στην Ελλάδα, αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας της ελεύθερης αγοράς όπου ζούμε. Ενώ επί δεκαετίες οι κρίκοι των παραγωγών και διακινητών προϊόντων, των παρόχων υπηρεσιών (δημόσιων και ιδιωτικών) κλπ, οργανώθηκαν, δυνάμωσαν, μορφοποιήθηκαν,  ο κρίκος του καταναλωτή (του πάντα απαραίτητου για να κλείσει η αλυσίδα) παρέμεινε ανοργάνωτος, αδύναμος, αμορφοποίητος.
Όλοι οι Κιλκισιώτες γνωρίζουν ότι τα αθλητικά έργα από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» στην πόλη του Κιλκίς, και συγκεκριμένα το κολυμβητήριο, το κλειστό προθερμαντήριο στίβου, το νέο κλειστό γυμναστήριο αλλά και οι κερκίδες του σταδίου έχουν «παγώσει» και έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς προσπάθησε πολλές φορές να πιέσει την γενική γραμματεία αθλητισμού ώστε να ολοκληρώσει τα έργα, να πάρει απαντήσεις γιατί έχουν περιφρονηθεί στερώντας από όλους τους κατοίκους και ειδικά από την νεολαία σύγχρονους και οργανωμένους χώρους άθλησης.
Τεράστια η επιτυχία για μια ακόμη φορά για το σχολικό αθλητισμό του Ν. Κιλκίς από το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς κατακτώντας την 3η θέση στους πανελήννιους σχολικούς αγώνες χειροσφαίρισης μαθητών λυκείων 2007-08 που έγιναν στην Λάρνακα της Κύπρου 3-6 Μαρτίου .
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:05

Συγκέντρωση Τερζενίδη στον Άγιο Χαράλαμπο

Συντάκτης:
 Περισσότερο από μια μιάμιση ώρα κράτησε ο ουσιαστικός διάλογος του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νέα Εποχή δήμου Δοϊράνης Κώστα Τερζενίδη με τους κατοίκους του Αγίου Χαραλάμπους, στην τέταρτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε.
 Στο δρόμο και εν προκειμένω στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου κατέρχονται οι θιγόμενοι από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επιστήμονες του Κιλκίς. Ο σύλλογος μηχανικών και η Ν.Ε Ν. Κιλκίς του ΤΕΕ «Καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:02

Τώρα θυμηθήκατε πως είναι παραμεθόριος ο νομός;

Συντάκτης:
Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων του ν. Κιλκίς υποτίθεται για να χαιρετίσει την υποβολή ερώτησης του βουλευτή Γ. Φλωρίδη προς την κυβέρνηση για το θέμα της ένταξης του νομού στις παραμεθόριες περιοχές. Κατ΄ουσίαν όμως επιτίθεται στον κ. Φλωρίδη υπενθυμίζοντας ότι ενώ είχε την ευκαιρία ο ίδιος ως υφυπουργός να εντάξει το νομό, το αμέλησε και ξαναθυμήθηκε ύστερα από εννέα χρόνια τον παραμεθόριο χαρακτήρα του νομού.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: