Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:57:50 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:49

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ :Η αισιοδοξία της πολιτικής

Συντάκτης:
 Πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της ΙΒ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων με τις συνεδριάσεις των Επιτροπών της, που αντιστοιχούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων: Μορφωτικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, και Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Από το νομό Κιλκίς οι Έφηβοι Βουλευτές ήταν οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος από το 1ο Λύκειο Κιλκίς, Γιώργος Ποτουρίδης από το Λύκειο Χέρσου και Ανέστης Κουτσουρίδης από το ΚΕΤΕΚ Κιλκίς, ενώ συνοδός καθηγήτρια ήταν η κ. Ευαγγελία Θανασούδα του Λυκείου Χέρσου.
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:45

Στον «αέρα» η μελέτη για τη λίμνη Δοϊράνη

Συντάκτης:
 Αποκαλυπτικός ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης για τη μελέτη που αφορά τη σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης, στην ενημέρωση που έκανε για το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο Δοϊράνης.
Ο κ. Κιλτίδης αποκάλυψε, πως επέστρεψε τη μελέτη πίσω και ζήτησε από το μελετητικό γραφείο που την ανέλαβε να την ξαναδεί, με νέα και επικυρωμένα στοιχεία.
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:43

Ποιοι και πόσα καλούνται να πληρώσουν

Συντάκτης:
Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ με τον καταλογισμό όσων δαπανών, έτους 2000, κρίθηκαν μη σύννομες από το Ελεγκτικό Συνέδριο στους Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους εκείνης της περιόδου.
Σήμερα καταχωρίζουμε τα ακριβή ποσά που καταλογίστηκαν στον καθένα, ως εξής και σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του καταλογισμού που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Κιλκίς καθώς και στους υπόχρεους :
- Δημ. Τερζίδης Δήμαρχος μέχρι το ποσόν των 3.940.560 δρχ.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σχολείου, το  ΕΠΑΛ /ΤΕΕ Αξιούπολης. ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, το ΓραΣυ ΕΠΑΛ /ΤΕΕ Αξιούπολης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, υλοποίησαν ημερίδα ενημέρωσης του κοινού, με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία».           
Το ΕΠΑ.Λ./Τ.Ε.Ε. Αξιούπολης κατά την διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιεί αρκετές δραστηριότητες που αφορούν ενημερώσεις για τρέχοντα κοινωνικά θέματα, που απασχολούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.   
 Με εξώδικη «όχληση - διαμαρτυρία» προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον Υπουργό πολιτισμού Μ. Λιάπη αντιδρά ο Δήμος Κιλκίς στην ασυνέπεια και άρνηση του Υπουργείου πολιτισμού να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις που απορρέουν από την πενταετή προγραμματική  σύμβαση που συνήψαν οι δυο πλευρές για τη λειτουργία του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Και Παντομίμας».
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 11:30

Κοπή της βασιλόπιτας από τους Αργοναύτες

Συντάκτης:
 Στο Κέντρο «Θέατρο», στα βόρεια προάστια της πόλης του Κιλκίς, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας των «Αργοναυτών», το περασμένο Σάββατο, 19 Ιανουαρίου.
Μέλη και φίλοι του συλλόγου προσήλθαν στα πλαίσια της εκδήλωσης να απολαύσουν τους μικρούς χορευτές που ενθουσίασαν με τις χορευτικές τους δεξιότητες και να θαυμάσουν τους μεγαλύτερους που μάγεψαν με  εμφάνισή τους.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων του νομού μας, Κώστας Ξανθόπουλος έκανε σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του συλλόγου, λέγοντας συγκεκριμένα:
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 11:27

Πρωτοχρονιάτικο «δώρο» από τον Σ. Τσιτουρίδη

Συντάκτης:
Με την παρουσία του βουλευτή Κιλκίς και πρώην Υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γαλλικού, στην καινούρια αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.
Ο Κιλκισιώτης βουλευτής συμμετείχε στην κοπή της πίτας του συμβουλίου από το δήμαρχο Γιώργο Θεοδωρίδη, όπου τυχερή αναδείχθηκε η  δημοτική σύμβουλος, Άννα Δημάκη, στο κομμάτι της οποίας έπεσε το φλουρί, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε τα «ευχάριστα» στους παρόντες δημοτικούς συμβούλους.
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 11:26

Βασιλόπιτα Δήμου Ευρωπού και ΚΕΦΟ

Συντάκτης:
Θέματα διαδικαστικά, όπως η συγκρότηση επιτροπών, απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο Ευρωπού στην τελευταία του συνεδρίαση.
Ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση για την ενασχόληση των κατοίκων με την κτηνοτροφία, την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων.
Πριν τη συνεδρίαση έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, με παρόντες όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και πολλών κατοίκων, ενώ την πίτα ευλόγησαν οι πατέρες Σάββας, Ιωάννης και Νικόλαος.
Ο Δήμαρχος Ευθύμης Κουρζανίδης ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία ευτυχία και αγάπη, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο  που έχει να επιτελέσει η Δημοτική αρχή και ζήτησε τη συνδρομή και βοήθεια όλων των κατοίκων. Ευχαρίστησε τους δύο αντιδημάρχους Γιώργο Ρεϊζάκη και Θεοκλή Νικολαϊδη, των οποίων η θητεία έληξε, ενώ παρουσίασε τους  νέους αντιδημάρχους, τον Πολύβιο Αλεξιάδη, υπεύθυνο των έργων του Δήμου και την Αννα Ατματζίδου, υπεύθυνη του τομέα κοινωνικής πρόνοιας.
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 11:25

Ανοδική πορεία του ΣΥΝ

Συντάκτης:
Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου έγινε Νομαρχιακή συνέλευση των μελών του κόμματος, με σκοπό την ανάλυση του σχεδίου απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, καθώς επίσης και άλλων κατατεθέντων κειμένων, συμπληρωματικών της απόφασης αυτής. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του 5ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 11:24

Νέα μετεγγραφή στον Κιλκισιακό

Συντάκτης:
 Μετά τον 28χρονο μεσοεπιθετικό Βαγγέλη Τζήκα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Α.Ε. Πολυκάστρου, και τον αμυντικό Αντώνη Παυλίδη από την Δόξα Δράμας, η διοίκηση του Κιλκισιακού προχώρησε σε ακόμη μία μετεγγραφή, αυτή του 24χρονου επιθετικού Αλέκου Παπαδόπουλου, από την Αναγέννηση Άρτας.
Το νέο απόκτημα αναμένεται να ενισχύσει επιθετικά τον Κιλκισιακό, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και πλέον όλα είναι ανοιχτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου βρίσκεται κοντά στην απόκτηση δύο ακόμα παικτών και αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.