Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:28:21 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Στην ανακοίνωση - καταγγελία του ο συνδυασμός του κ. Συμπιλίδη αναφέρει τα εξής:
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και ενστάσεις μας για τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις στην εκτέλεση των έργων, με έκπληξη διαπιστώσαμε λαμβάνοντας την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της 12.02.2008 ότι συνεχίζει η παράταξη της πλειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να προτείνει με προκλητικό τρόπο προς ψήφιση δεκάδες νέα έργα, επαναλαμ-βανόμενα πολλές φορές σε διάστημα λίγων μηνών με αόριστους και γενικούς τίτλους και με τα περισσότερα χωρίς αντίστοιχη μελέτη με τη γνωστή πλέον διάτρητη μέθοδο των αναθέσεων.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:53

Τα 45άρια ξανά στο προσκήνιο

Συντάκτης:
Οι απ’ ευθείας αναθέσεις ή επί το ακριβέστερον οι αναθέσεις έργων με προφορικούς διαγωνισμούς προκάλεσαν μια ακόμα έκρηξη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αφού η παράταξη του κ. Γιώργου Συμπιλίδη επέλεξε να μην παραστεί. Ως εκδήλωση ακραίας αντίθεσης στα περιβόητα 45άρια, νομαρχιακοί σύμβουλοι του συνδυασμού της «Ανεξάρτητης Νομαρχιακής Συμπαράταξης» του Γ. Συμπιλίδη από το βράδυ της Δευτέρας είχαν αποφασίσει να μην παραστούν στη συνεδρίαση και συμφώνησαν να επιδώσουν με τον κ. Λάμπη Αντωνιάδη γραπτή ανακοίνωση- καταγγελία του συνδυασμού στον πρόεδρο του σώματος.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:51

Πλούσιος ο απολογισμός του Πολιτιστικού Κέντρου

Συντάκτης:
Μ’ έναν πλούσιο απολογισμό ολοκλήρωσε τη δράση του για το 2007 το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευρωπού, που θα συνεχίσει και το 2008 την συνεργασία και την υποστήριξη του έργου των πολιτιστικών συλλόγων όλων των χωριών του Δήμου.
 Σταχυολογώντας πλευρές της δράσης του Κέντρου, ήδη λειτουργούν αυτή την στιγμή χορωδίες στον Ευρωπό, στον Άγιο Πέτρο και στο Πολύπετρο, χορευτικά τμήματα παιδικά και ενηλίκων σε Ευρωπό, Άγιο Πέτρο, Τούμπα, Πολύπετρο και Μεσιά, τμήματα εκμάθησης λαϊκών οργάνων, όπως κιθάρας μπουζουκιού πιάνου κλπ, στον Άγιο Πέτρο και στον Ευρωπό, καθώς και τμήμα φιλαρμονικής.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:49

Με Οικουμενικό Πατριάρχη ο Σ. Τσιτουρίδης

Συντάκτης:
 Ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο είχε στην Κωνσταντινούπολη ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια επισκέψεώς του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κατά την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία και το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου σ’ έναν ανοιχτό κόσμο καθώς και των σχέσεων του με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:47

Σύσκεψη για Ο.Π.Α.Α.Χ. και LEADER από ΤΕΔΚ

Συντάκτης:
 Με πρωτοβουλία του Προέδρου Δ.Σ. Δημήτρη Σισμανίδη, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη, το Σάββατο9 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παπαγιαννίδη και με θέμα την διαδικασία ένταξης έργων στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) και LEADER.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:43

Μαζική η απεργία μικρές οι πορείες

Συντάκτης:
 Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του νομού Κιλκίς στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό, που κήρυξαν το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, την περασμένη Τετάρτη.
Δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, δήμοι, νοσοκομεία και τράπεζες, ήταν σχεδόν κλειστά, με τα ποσοστά συμμετοχής να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:28

Η νομαρχία Κιλκίς στην AGROTIKA

Συντάκτης:
  Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε για μία ακόμη χρόνια η γνωστή έκθεση AGROTICA που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 10 Φεβρουαρίου 2008.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, συνεπής πάντοτε στην παρουσία της σε μεγάλα γεγονότα που βοηθούν στην προβολή του Νομού μας στο Πανελλήνιο, συμμετείχε στην συγκεκριμένη έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (stand), όπου αφενός οι παραγωγοί μας είχαν τη δυνατότητα να επιδείξουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες και αφετέρου διαφημίστηκαν οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
Απίστευτο κι όμως ελληνικό. ΥΠΕΧΩΔΕ και οργανισμός εργατικής κατοικίας περιμένουν από το περασμένο καλοκαίρι κάποια στοιχεία ιδιοκτητών από το δήμο Αξιούπολης προκειμένου να συνταχθεί το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και να δημοπρατηθεί η κατασκευή των 48 κατοικιών. Κι ενώ κατηγορούν ουσιαστικά το δήμο για αδιαφορία - τι άλλο θα σήμαινε τόση αναιτιολόγητη καθυστέρηση;- η Δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου δηλώνει ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα απέστειλε δυο φορές τα αιτηθέντα στοιχεία!
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:21

“Ευρωπαϊκός” ο δήμος Κιλκίς

Συντάκτης:
Στη 12η πανελλαδικά θέση βρίσκεται ο δήμος Κιλκίς, όσον αφορά την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θέση που επάξια του προσδίδει τον τίτλο του “Ευρωπαϊκού” δήμου στο νομό Κιλκίς.
Τον ίδιο τίτλο όμως δικαιούται και η Κοινότητα Λιβαδίων, που παρά το μικρό της μέγεθος μπόρεσε να καταλάβει την414η θέση πανελλαδικά και την 6η σε επίπεδο νομού, μεταξύ των 1014 ΟΤΑ της χώρας και των 12 του νομού Κιλκίς.
 Πριν λίγες ημέρες το Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας, απέκτησε ένα ακόμα σημαντικό έργο, το οποίο προστίθεται στο σχεδιασμό της Διοίκησης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, και την κοινωνική προσφορά του.
Το έργο αφορά την γενική ανακαίνιση, και τον εκσυγχρονισμό των Μαγειρείων, με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ,  προϋπολογισμού 105.000 _, επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.