Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:09:43 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ερωτηματικά και έκρηξη φημών περί ενδεχόμενης αλλαγής πολιτικής στο θέμα της κατασκευής εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη γεννά η καθυστέρηση που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στην κατασεκυή των κατοικιών.
Με δική της ευθύνη, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που παρουσιάζουμε, η δημοτική αρχή δεν απαντά επί μήνες στο αίτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ να σταλούν ορισμένα στοιχεία ιδιοκτησιών στο οικόπεδο όπου πρόκειται να κατασκευαστούν οι εργατικές, ώστε να συνταχθεί το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και να προχωρήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στη δημοπράτηση των 48 κατοικιών που τόσο έχουν ανάγκη οι άστεγοι της περιοχής.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:23

Συνέντευξη ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα, Ηλίας Βρεττάκος, για το Ασφαλιστικό-προτάσεις της ΑΔΕΔΥ-εξελίξεις από τη συνάντηση ΑΔΕΔΥ και Υπουργού Απασχόλησης-προτάσεις της Κυβέρνησης.
Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 2.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κιλκίς (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.), με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:21

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συντάκτης:
Νέες επιτυχίες της Αστυνομίας στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.
Την Πέμπτη 31 Ιανουρίου και στο Κιλκίς απο αστυνομικούς τς Ο.Δ.Ν. του Τ.Α. Κιλκίς, συνέλήφθη ένας ημεδαπος, έτων 40, διότι κατά νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν: ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 69 γραμμαρίων, τρία  φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους 4,1 γραμμαρίων, ποσότητα ηρωίνης βάρους δέκα  γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Στη σημερινή παραβολή των ταλάντων ο αφέντης έδωσε σε όλους τους δούλους του τάλαντα. Σε άλλον πέντε, σε άλλον, δύο, σε άλλον ένα! Το ευχάριστο, συνεπώς, είναι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τάλαντα. Και το μέγιστο τάλαντο είναι η αυτοσυνειδησία, η οποία οδηγεί και στην αύξηση των ταλάντων, εφόσον εκτιμά το χάρισμα και το επαυξάνει. Διαφορετικά μένει το παράπονο, όπως στο δούλο της σημερινής περικοπής που λέγει: « ένα είχα και το ‘κρυψα!»
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:16

Αποχώρηση Καμπά

Συντάκτης:
“Μετά από 10 χρόνια παρουσίας μου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης αποχωρώ σήμερα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικηφόρος Βύρων Καμπάς, ανφήνοντας αιχμές για συκοφαντίες σε βάρος του.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:15

Ταξίδι στο Αλμπασάνι με τις ιερές εικόνες Μεσιάς

Συντάκτης:
 Το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού, δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά την ευαισθησία του, ταξίδεψε στον χρόνο και ξύπνησε θύμισες και μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης, τόπο καταγωγής των κατοίκων της Μεσιάς.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:12

60 χρόνια από τη Μακρόνησο

Συντάκτης:
 Φέτος στις 29 του Γενάρη κλείνουν 60 χρόνια από τη δημιουργία του στρατοπέδου των πολιτικών εξορίστων στη Μακρόνησο του ΒΕΤΟ-ΕΣΑΪ. Το στρατόπεδο για τους φαντάρους, το ΑΕΤΟ, είχε αρχίσει τη λειτουργία του από τον Απρίλη του 1947. Η κυβέρνηση Σοφούλη κάτω από τις οδηγίες Βαν-Φλήτ Γκουϊκαμ και άλλων προχώρησε στη δημιουργία του Γκουαντάναμο της Ελλάδας, της πιο μελανής κηλίδας στην ιστορία του τόπου μας.
Σαν να μην έφταναν όλα τα δεινά, που τραβούσε ο κόσμος με τα στρατοδικεία, τις εκτελέσεις, τους διωγμούς θέλησαν να δημιουργήσουν και στρατόπεδα αναμόρφωσης των συνειδήσεων του αριστερού κόσμου.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:07

Ύστατο Χαίρε στο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Συντάκτης:
 Στιγμές πένθους και περισυλλογής για χιλιάδες ανθρώπων που προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσουν το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Στις 10 το πρωί -αμέσως μετά την άφιξη στο ναό του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια- άρχισε η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία διήρκησε δύο περίπου ώρες.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:04

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Συντάκτης:
 Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη του ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, με θέμα: «Απαράδεκτες μεθοδεύσεις και επιλογές στον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό».
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:58

Η βασιλόπιτα του Ομίλου Αντισφαίρισης

Συντάκτης:
 Μέσα σε ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα συναντήθηκαν τα μέλη του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς στο «Λόφο», προκειμένου να κόψουν την καθιερωμένη βασιλόπιτα τους.
Η πρόεδρος του Ομίλου Σοφία Ασίκη ευχαρίστησε τα μέλη για την συμμετοχή τους στις δράσεις του Ομίλου, ενώ όλοι έδωσαν ραντεβού στον ετήσιο χορό τους, στις 28 Φεβρουαρίου.