Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:35:43 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Το κυβερνητικό έργο, η αγροτική πολιτική και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του ν. Κιλκίς βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βουλευτή ν. Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη στην ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας του Πολιτικού του Γραφείου, την περασμένη Κυριακή στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κέντρου ‘’Αρένα’’.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:42

Η μοιραία στροφή του θανάτου

Συντάκτης:
 Η μοιραία στροφή του θανάτου, στο δρόμο εισόδου - εξόδου της πρωτεύουσας του νομού που κόστισε τόσες ζωές... Από το Δ’ Κ.Π.Σ. αναμένουμε  να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του δρόμου Κιλκίς κόμβος Μαυρονερίου, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονείται.  Τι πρέπει να περιμένει το Κιλκίς αναλύει ο κ. Τσιότρας.                        
 Χαρακτηρίζεται ως το τελευταίο μεγάλο πακέτο που θα έχει στη διάθεσή της η χώρας μας για να καλύψει την απόσταση που την χωρίζει από την ανεπτυγμένη Ευρώπη. Και με δεδομένη την δέσμευση - εξαγγελία της κυβέρνησης ότι το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα κατευθυνθεί κυρίως και πρωτίστως προς την Περιφέρεια, είναι κρίσιμο να έχουμε τις θέσεις του καθηγητή Γιώργου Τσιότρα. Ενός νέου ανθρώπου με λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα που κλήθηκε από τον πρωθυπουργό να φέρει σε πέρας το βαρύ έργο της διοίκησης της νευραλγικότερης ίσως Περιφέρειας της Χώρας Την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:35

Ο κ. Γκοράνης με Δημάρχους της Παιονίας

Συντάκτης:
 Συνάντηση με το Δήμαρχο Ευρωπού κ. Ευθύμιο Κουρτζανίδη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας Ιατρός κ. Θεόδωρος Γκοράνης, στα πλαίσια επαφών που θα έχει με τους Δημάρχους της ζώνης ευθύνης του Νοσοκομείου, για την καταγραφή προβλημάτων των Περιφερειακών Ιατρείων και τον εκσυγχρονισμό τους.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:33

Συνάντηση ΠΟΕ με υπουργό Παιδείας

Συντάκτης:
 Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Καθηγητή Ιατρικής Γιώργο Παρχαρίδη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτηση του προεδρείου της Π.Ο.Ε, προκειμένου να τεθούν στον Υπουργό αιτήματα του ποντιακού ελληνισμού αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:30

Aναζητεί οφειλέτες η ΕΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:
Την τακτική συνεδρίαση του για το μήνα Φεβρουάριο πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβουλιο της ΕΑΣ Κιλκίς.
Αποφασίσθηκε ομόφωνα πως η Ένωση Κιλκίς θα στείλει ενημερωτικές επιστολές στους πελάτες της, οι οποίοι έχουν οφειλές προς την Οργάνωση και σ ε εύλογο χρονικό διάστημα θα καλούνται να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους
Για λόγους ηθικής τάξης παραιτήθηκε πριν δυο ημέρες από το Κιλκισιακό ο προπονητής του Γ. Τσεκερίδης. Υπαινίσσεται πολλά και δεν λέει τίποτα. Κι ας αφήνει στον καθένα να υποθέτει «τέρατα και σημεία».
Λόγους ηθικής τάξης επικαλέστηκαν παλαιότερα πρόεδροι, προπονητές, έφοροι για να παραιτηθούν ή να τους «παραιτήσουν». Χωρίς κανείς να μπει στον κόπο και να εξηγήσει στους ελάχιστους εναπομείναντες φιλάθλους τι τέλος πάντων είναι τόσο ανήθικο που δεν το αντέχουν και παραιτούνται.
Πρόεδροι εκδιώκουν συμβούλους, συμβούλια πρόσκεινται (αν δεν διορίζονται κιόλας) και εξυπηρετούν τον δείνα ή τον τάδε βουλευτή.
Το νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει απαραίτητα να έχει στραμμένο το βλέμμα του στο Δημότη και στην καλύτερη εξυπηρέτηση της καθημερινότητάς του.    
Προβλήματα, προβληματισμοί και ανάγκες πάρα πολλές. Αρχίζοντας λοιπόν από το οδικό δίκτυο του Νομού μας, θα έλεγα πως δεν είναι και το καλύτερο. Επιτέλους, η μισή διαδρομή από Κιλκίς  προς Θεσσαλονίκη (Νέα Σάντα-Κιλκίς) ολοκληρώνεται. Η μελέτη του κόμβου Μαυρονερίου-Κιλκίς  δημοπρατήθηκε  και απομένει η υπόλοιπη μισή διαδρομή από Νέα Σάντα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας Οδού (Δερβένι).
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:25

Πρεμιέρα για τον Γ. Λαζαρίδη

Συντάκτης:
Την δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στην χώρα μας πέτυχε το Σάββατο στην ημερίδα κλειστού στίβου, που έγινε στην Παιανία, ο 24χρονος πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων Γιάννης Λαζαρίδης.
Ο Λαζαρίδης στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στον κλειστό στίβο σημείωσε 8’’05 στην κούρσα των 60 μ εμποδίων κερδίζοντας την δεύτερη θέση, πίσω από τον αθλητή Αλέξανδρο Θεοφάνοφ του Ολυμπιακού που έκανε 7''90 και έδειξε ότι θα είναι από τα  μεγάλα φαβορί για ένα  μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Ανδρών .
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:22

Στην Πανελλαδική απεργία το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Συντάκτης:
Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κύρηξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, και καλεί όλους τους εργαζόμενους - άνεργους και συνταξιούχους σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 11:οο π.μ.,  “για να εκδηλώσουν την αντίθεσή μας στα μέτρα εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος που θίγουν κεκτημένα δικαιώματα εργαζομένων”, όπως αναφέρει το Ε.Κ.Κ. “Ο θεσμός της Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί ένα από τα ύψιστα αγαθά του σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κόσμου. Γι’ αυτό ζητάμε:
1. Να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση.