Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 7:21:08 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 11:54

"Οι προσδοκίες για το 2008" Του Νίκου Κωνσταντινίδη

Συντάκτης:
Το ποτάμι του χρόνου κυλά σταθερά,  με την ίδια ροή, παρασύροντας το καθετί προς το αντίθετό του: Τα νιάτα προς τα γηρατειά και τη ζωή προς το θάνατο. Πέρασαν χρόνια για να καταλάβω ότι, όταν ο Ηράκλειτος έλεγε: «Κανείς στο ίδιο ποτάμι μέσα δεν μπορεί δύο φορές να πέσει», δεν εννοούσε μόνο το ποτάμι που κυλούσε, αλλά και το χρόνο.
 Ό,τι πέρασε και όπως πέρασε πίσω δεν ξαναγυρνά άλλη φορά. Η ροή στη δομή του χρόνου είναι μια συνεχής ευθεία. Ο άνθρωπος επινόησε την ηλικία, για να βάλει τα γεγονότα σε μια χρονική σειρά, με βάση την πορεία του πλανήτη Γη, γύρω από τον ήλιο. (Ηλικία= ήλιος + κίω, που σημαίνει προχωρώ).
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 11:53

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ - Βράβευση φοιτητών

Συντάκτης:
 Γέμισε ασφυκτικά από νιάτα, χαμόγελο, ζωντάνια και ομορφιά, η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ευρωπού για τη βράβευση των μαθητών του 2007 του Λυκείου Ευρωπού και των νέων φοιτητών, ενώ κοντά στους νέους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες.
Ηταν η στιγμή της επιβράβευσης. Όλη η τοπική κοινωνία καμαρώνει τα παιδιά της. Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, οι δάσκαλοι, οι δημότες.
Παρακολουθώντας χρόνια τώρα τα συνέδρια της ΤΕΔΚ, σχεδόν πάντα στο τέλος μου έμενε η αίσθηση ενός κενού. Βαρύγδουπος ο τίτλος: «συνέδριο της ΤΕΔΚ», ενός κορυφαίου θεσμού κατά τ’ άλλα της Αυτοδιοίκησης και λογικά έπρεπε να ενδιαφέρει όλους τους πολίτες του Νομού.
Θεωρώ όμως ότι εκτός από τους συνέδρους, και αυτούς όχι όλους, η διοργάνωση του συνεδρίου περνάει απαρατήρητη  από τους πολίτες. Δυσκολεύομαι να πω ότι φταίνε οι πολίτες. Άρα υπάρχει ένα πρώτο και βασικό πρόβλημα αξιοπιστίας του θεσμού στους πολίτες και αυτό επιτέλους πρέπει να το δούμε.
Διότι, οι όποιες επεξεργασίες γίνουν πάνω σε διάφορα προβλήματα που μας απασχολούν, θα έχουν νόημα και θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά αν υπάρχει η αναγνώριση και η αποδοχή από τους πολίτες.
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 11:47

Πρώτες νίκες των μικτών της ΕΠΣΚ

Συντάκτης:
 Οι μικτές ομάδες παίδων και νέων του της ΕΠΣ σημείωσαν τις πρώτες τους νίκες, στο δημοτικό στάδιο του Χέρσου, επί των αντίστοιχων μικτών της Χαλκιδικής στο Coca Cola Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου προεπιλογής εθνικών ομάδων παίδων και νέων. Οι παίδες του Κιλκίς πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο σκορ από 0-1 σε 2-1. Στο παιχνίδι νέων οι Κιλκισιώτες είχαν φλύαρη εδαφική υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά στα τελευταία 15 λεπτά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, επικρατώντας της Χαλκιδικής με 2-0.
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008 10:01

Kλήρωση αυτοκινήτου από ΘEATPO - ΔEIΛINA

Συντάκτης:
Eνα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο προσφέρθηκε σε νεόνυμφα ζευγάρια, που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τη γαμήλια δεξίωσή τους στα κέντρα διασκέδασης ΘEATPO Kιλκίς και ΔEIΛINA Δροσάτου.
H προγραμματισμένη κλήρωση έγινε με την παρουσία δεκάδων ζευγαριών, από το Nομάρχη Kιλκίς κ. Eυάγγελο Mπαλάσκα, ο οποίος τόνισε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και τον επαγγελματισμό του επιχειρηματία Nίκου Tερζενίδη, που τιμά το χώρο.
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008 09:59

Συμφώνησαν σε Α.Ε. Εκτός η Νομαρχία

Συντάκτης:
 Στη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας κατέληξαν οι δήμαρχοι του νομού ως προς το νομικό σχήμα του φορέα που θα διαχειριστεί τα σκουπίδια του νομού. Η πρόταση ύστερα από τις επιτόπιες επισκέψεις των δημάρχων μας σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκαν για την εμπειρία από τη λειτουργία Α.Ε και Συνδέσμου δήμων αντίστοιχα, ήταν ομόφωνη υπέρ της Ανώνυμης Εταιρείας. Ομόφωνα συμφώνησαν οι δήμαρχοι να ισχύσει το πληθυσμιακό κριτήριο στο ποσοστό μετοχικής εκπροσώπησης ενός εκάστου δήμου στην Α.Ε και στον αριθμό των μελών του Δ.Σ που θα είναι εφτά.
Στη τρίτη σύσκεψη για το ίδιο θέμα που συγκαλείται μέσα σε ένα μήνα, παρόντες ήταν στο Δημαρχείο Κιλκίς όλοι οι δήμαρχοι πλην του της Γουμένισσας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Γ. Τράγκα. Απών ήταν επίσης και ο πρόεδρος της κοινότητας Λιβαδίων Φ.Κιλιπίρης. Στη σύσκεψη - συνεδρίαση του δ.σ. της ΤΕΔΚ προσκλήθηκε και συμμετείχε και ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας.
 «Ως συνδυασμός ¨ΌΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ» έχομε κατ΄ επανάληψη επισημάνει την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη.
«Γιατί και ο όγκος αυτών έχει αυξηθεί και θα αυξάνεται συνεχώς αλλά και η αισθητική της πόλης βλάπτεται όλο και περισσότερο με τη χρήση των ¨κλασσικών¨ πλέον πλαστικών κάδων.
 Ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Κιλκίς ο κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης, αντικαθιστώντας από την αρχή του νέου έτος τον κ. Κώστα Μανίτσα, ο οποίος μετατέθηκε ως προϊστάμενος σε Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης, όπως είχαμε γράψει.
Με τη ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Ιωαννίδης οργανώνει Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών, που θα λειτουργησει από 1η Φεβρουαρίου, με στόχο την έγκυρη ενημέρωση-πληροφόρηση των φορολογουμένων και την παροχή οδηγιών, για την σωστή συμπλήρωση των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και την έγκυρη εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Το Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα λειτουργήσει στον 2ο όροφο της Δ.Ο.Υ. (γραφείο εισοδήματος), όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με υπεύθυνες τις υπαλλήλους: Ευγνωσία Μιχαηλίδου και Δέσποινα Παυλούδη, τηλέφωνο 23410 22432 (εσωτερικό 6).
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008 09:47

ΕΑΣ Κιλκίς: Υπεράνω προσώπων η Ένωση

Συντάκτης:
Η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς με ανακοίνωσή της σχολιάζει όσα αναφέρονται σε απαντητική δήλωση του πρώην προέδρου της οργάνωσης και μέλους του τωρινού δ.σ. Νίκου Πογέλη.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
“Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τον  οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης διοίκησης, από την ΕΑΣ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε ερώτηση που υποβλήθηκε από τις Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ε. Τζαμπάζη και κ. Α. Ποδηματά σχετικά με την εφαρμογή της Οδηγίας - Πλαίσιο για τα ύδατα 2000/60/ΕΕ και την ανάπτυξη διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών της χωρών για την από κοινού προστασία των υγροβιότοπων, παραθέτει στοιχεία που αφορούν την προστασία των οικοσυστημάτων των Δέλτα του Αξιού, του Νέστου και του Έβρου, καθώς και των λιμνών Πρέσπες και Βιστωνίδα.