Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 9:47:31 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Αμέσως μετά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του ως Υφυπουργού με αρμοδιότητα την ευθύνη της ασκουμένης πολιτικής περί της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης εξέδωσε εγκύκλιο προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών και τις Δασικές Υπηρεσίες στην οποία υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το Σύνταγμα και τη Δασική Νομοθεσία προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες κήρυξης των εκτάσεων που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ως αναδασωτέες.
Μετά από μακρά και διεξοδική συζήτηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός του οικονομικού έτους 2006 του Δήμου Κρουσίων.
Η έγκριση του ισολογισμού έγινε με σχετική καθυστέρηση αφού το Δημοτικό Συμβούλιο περίμενε την ολοκλήρωση της έκθεσης των ορκωτών λογιστών, οι οποίοι και την παρουσίασαν σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
Η ΤΕΧΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ υλοποιεί το Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο του Έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ)» με τίτλο: «Ανάδειξη και  προώθηση των δυνατοτήτων απασχόλησης στον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης».
Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο Δήμο Κιλκίς του Νομού Κιλκίς της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αφορά τον τομέα του πολιτισμού.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:12

Η ΚΝΕ Κιλκίς κατά των Τ. Σ. Νέων

Συντάκτης:
Με αφορμή και την  πρόσφατη συμμετοχή Δήμων του ν. Κιλκίς στην διαδικασία συγκρότησης των λεγόμενων «Τοπικών Συμβουλίων Νέων», με βάση το σχετικό νόμο που έχει ψηφιστεί από το Φλεβάρη του 2006 με τις ψήφους της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- στο όνομα της δήθεν συμμετοχής και έκφρασης των προβλημάτων της νεολαίας, η ΝΟ της ΚΝΕ Κιλκίς γνωστοποιεί τις θέσεις της σχετικά με το ζήτημα.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:09

Δια βίου μάθηση στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:
Η δια βίου μάθηση και η εκπαίδευση ενηλίκων είναι ο κεντρικός άξονας της εκδήλωσης που θα πραγματοποίησει η Συντονιστική Επιτροπή Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Κιλκίς, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης του Δήμου Πολυκάστρου.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:08

Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Κιλκίς υπέρ Βενιζέλου

Συντάκτης:
Στις 16 Σεπτεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ γνώρισε τη μεγαλύτερη ήττα στην πολιτική του ιστορία και διαδρομή, μετά την θριαμβευτική άνοδο του στην εξουσία το 1981. Οι Έλληνες πολίτες αποδοκίμασαν το Κίνημα για την αοριστία στη έκφραση των πολιτικών του θέσεων, την ¨χαλαρή” αντιπολίτευση στην πιο καταστροφική διακυβέρνηση των τελευταίων χρόνων, την απομάκρυνση από τις πάγιες θέσεις του Κινήματος, την απουσία θεσμικών πολιτικών διαδικασιών στο εσωτερικό του κ.α.
 Οι «Ευρωποδηλάτες», η ομάδα του Γυμνασίου Ευρωπού Κιλκίς, νικήτρια της εκστρατείας «Οικολογική Μετακίνηση Συνεισφορά στο Περιβάλλον», που τα μέλη της βρέθηκαν μαζί με τον συντονιστή του προγράμματος καθηγητή Θεόδωρο Πιερράτο, τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, δίνει συνέχεια στην όμορφη δράση της και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο, με υποστηρικτή την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).
 Συνάντηση με τους εμπόρους που βρίσκονται πέριξ της λαϊκής αγοράς της πόλης του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκίς, με πρωτοβουλία του προέδρου του Π. Τονικίδη και των εκπροσώπων του Εμπορικού Τμήματος.
Τη συνάντηση απασχόλησαν τα προβλήματα των εμπόρων από την λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών κ. Μανουσαρίδης.
 Μεγάλο και ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον του Έπαρχου Λευκωσίας κ. Αργύρη Παπαναστασίου για τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων – σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες -  και για το λόγο αυτό ανέθεσε στην Επιμορφωτική Κιλκίς τη διοργάνωση μίας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα Συμπλέγματα των Κοινοτικών Συμβουλίων  της Επαρχίας Λευκωσίας.
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007 05:14

Πως θέλουμε το νέο Καποδίστρια

Συντάκτης:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Κιλκίς συνήλθε σε συνεδρίαση την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007 -παρουσία των Δημάρχων και του Προέδρου της Κοινότητας του Νομού- καταγράφοντας όλες τις απόψεις και τις προτάσεις τους, για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετά από διεξοδική συζήτηση κατέληξε στα παρακάτω: