Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 1:34:47 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

«…Όταν οἱ ἴδιοι δημοσίως παραδεχθοῦν ὅτι ὑπέπεσαν σέ τραγικό ἀτόπημα καί προβοῦν στίς ἀπαραίτητες ἐκεῖνες ἐνέργειες που ἀποβλέπουν στήν κατάργηση τοῦ νόμου» θα τους δεχθούμε ξανά στην αγκαλιά μας…

 Ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, τη φλόγα του Έθνους.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ΥΠΕΝ/Δ ΕΠΕΑ/26201/171, με θέμα: «Πρόγραμμα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα».


Η ομάδα Dotbots X Botmakers της ακαδημίας ρομποτικής Microstudies Robotics μετά την πρόκριση της στους περιφερειακούς αγώνες ανάμεσα σε 245 ομάδες από όλη την Ελλάδα, προκρίθηκε στον τελικό όπου διαγωνίσθηκε με τις 62 καλύτερες ομάδες και κατάφερε να διακριθεί στην πρώτη θέση κατακτώντας το βραβείο Breakthrough Αward, βραβείο καλύτερης καινοτομίας, παρουσίασης και Robot design.

Το τρένο, που κινείται από Σέρρες προς Δοϊράνη, σταματά πριν τη διάβαση στο δρόμο που οδηγεί στο Τελωνείο Δοϊράνης, ο φύλακας κατεβαίνει από αυτό, την «ασφαλίζει», η αμαξοστοιχία διέρχεται και λίγα μέτρα μετά τη διάβαση περιμένει τον φύλακα να ξαναεπιβιβαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr οι μπάρες στην ισόπεδη αυτή κεντρική διάβαση είναι εκτός λειτουργίας εδώ κι ένα εξάμηνο!

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (12-3-2024)

Αλλαγή φρουράς έχουμε στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» με τον ταξίαρχο Χαράλαμπο Στραβοπόδη να αναλαμβάνει τη διοίκησή της, μετά τις πρόσφατες κρίσεις και μετακινήσεις στον Στρατό.
Ο μέχρι πρότινος διοικητής, ο ταξίαρχος Αναστάσιος Κυριακίδης, μετακινείται στη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς, ενώ ο κ. Στραβοπόδης υπηρετούσε μέχρι χθες στην Χαλκίδα.
Αντίθετα, στην 33η Ταξιαρχία του Πολυκάστρου δεν έχουμε αλλαγή διοικητή, όπου παραμένει ο ταξίαρχος Θεόδωρος Ελευθεριάδης.

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 18:53

Καρτοτηλέφωνα χωρίς... τηλέφωνα

Συντάκτης:

Κάποτε τα καρτοτηλέφωνα, του πάλαι ποτέ ΟΤΕ, ήταν αναγκαία και χρήσιμα στις πόλεις και στα χωριά, με τα περίπτερα να πουλάνε τις πανάκριβες τότε κάρτες. Οι εξελίξεις βέβαια τα έθεσαν πλέον σε αχρησία και εκτός πραγματικότητας. Τι να το κάνεις το καρτοτηλέφωνο, όταν πια και τα παιδιά του δημοτικού έχουν πάνω τους ένα κινητό τηλέφωνο;

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Τρίτη 12-03-2024 στη Μεγάλη Στέρνα του Κιλκίς, από 08:00 έως και 14:30.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας, κατά το χρονικό διάστημα από 26 Φεβρουαρίου μέχρι και 6 Μαρτίου 2024, έλαβε χώρα εκπαίδευση 18 εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας, με πολύ μεγάλη επιτυχία.