Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 9:16:03 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Επισκέφθηκα σήμερα ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν Δ Ν ΚΙΛΚΙΣ το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς για να συγχαρώ τον  κ. Αστέριο Τάτση, για την ανάληψη των καθηκόντων ως Πρόεδρος του Ιδρύματος. Είναι ένα άξιο στέλεχος της Παιονίας και όχι μόνο, που τον διακρίνει η αποφασιστικότητα η τόλμη ,καθώς και η μεγάλη του προσφορά στα κοινωνικά δρώμενα του νομού μας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (12-7-2024)

Εκτός δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ και χωρίς ρεύμα βρέθηκε μεγάλο μέρος της πόλης του Κιλκίς, περίπου το 1/3, σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, μετά τις 4:30 το απόγευμα, λόγω βλάβης στον κεντρικό υποσταθμό του Κιλκίς.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ του Κιλκίς κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό της βλάβης και μια ώρα μετά ξεκίνησε σταδιακά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε επιμέρους τμήματα της πόλης, προκειμένου να εντοπισθεί έτσι και το σημείο που προκλήθηκε η βλάβη.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Τρίτη (16-7) από ώρα 07:00 έως 11:00 σε περιοχές του Κιλκις και συγκεκριμένα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη, για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας Δέσποινας και του εύχεται καλή δύναμη και κουράγιο.

Η Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Κιλκίς επισημαίνει πως για την «Τέλεση θρησκευτικών ή Πολιτιστικών ή Αθλητικών Εκδηλώσεων» κατά την χρονική περίοδο από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου (κάθε έτους) που ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ «άναμμα, η διατήρηση και χρήση πυρός» ως μέρος αυτών των εκδηλώσεων, ΠΡΕΠΕΙ να συμμορφώνονται ΠΛΗΡΩΣ στα αναγραφόμενα του ΑΡΘΡΟΥ 10 της υπ’ αρ. 9ης/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 2387 τ. Β’ / 22.04.2024).

 Συγκεκριμένα:

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι «το άναμμα, η διατήρηση και χρήση πυρός» ως  μέρος  θρησκευτικών,  πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, σε ημέρες που ο Δείκτης Επικινδυνότητας (Δ.Ε.), σύμφωνα με τον εκδιδόμενο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς είναι 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (κατάσταση συναγερμού).

Για την «Τέλεση θρησκευτικών ή Πολιτιστικών ή Αθλητικών Εκδηλώσεων» κατά την χρονική περίοδο από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου (κάθε έτους) που ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ «άναμμα, η διατήρηση και χρήση πυρός» ως μέρος αυτών των εκδηλώσεων, ΠΡΕΠΕΙ να συμμορφώνονται ΠΛΗΡΩΣ στα αναγραφόμενα του ΑΡΘΡΟΥ 10 της υπ’ αρ. 9ης/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 2387 τ. Β’ / 22.04.2024).

 Συγκεκριμένα :

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι «το άναμμα, η διατήρηση και χρήση πυρός» ως μέρος θρησκευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, σε ημέρες που ο Δείκτης Επικινδυνότητας (Δ.Ε.), σύμφωνα με τον εκδιδόμενο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς είναι 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (κατάσταση συναγερμού).

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη μετά τον χαμό της αγαπημένης του μητέρας Δέσποινας και του εύχεται καλή δύναμη και κουράγιο.

Αποφασίζεται στην εξόδιο ακολουθία να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. και να δωριθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου στη μνήμη της εκλιπούσας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-7-2024)

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που επηρεάζουν τη χώρα μας από τις αρχές της εβδομάδας, αποτελούν σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία λόγω της θερμής επιβάρυνσης που προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό.