Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 5:43:12 μμ
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:47

Σε Κουφάλια και Πολύγυρο ο Κώστας Κιλτίδης

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης θα επισκεφθεί τα Κουφάλια ν. Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 19.00 και θα έχει συνάντηση με το Σύλλογο Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών της περιοχής.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Κιλτίδης θα επιδώσει στα μέλη του Συλλόγου σάκο με τον εξοπλισμό του εθελοντή πυροσβέστη. 
 Τη λειτουργία του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου ν. Χαλκιδικής σε κτήριο που στεγάζεται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 18 θα εγκαινιάσει αυτή την Πέμπτη στις 11 π.μ. ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.
Εξάλλου το απόγευμα του Σαββάτου της 2ας  Αυγούστου,  ο κ. Κιλτίδης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο τριήμερο Κτηνοτροφίας που πραγματοποιείται στην Αετομηλίτσα ν. Ιωαννίνων με διοργανωτική ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, της Κοινότητας Αετομηλίτσας και των Κτηνοτροφικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.
Τη δυνατότητα παράτασης δύο ετών για την επικύρωση των ανώμαλων δικαιοπραξιών παρέχει στους αγρότες το νέο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις Κτηνοτροφίας και άλλες διατάξεις που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 31 του νομοσχεδίου αναφέρονται τα εξής:
Παρατείνονται για δύο ακόμη έτη από τη λήξη τους οι προθεσμίες που προβλέπονται στις περιπτώσεις α’ και β’ της παραγράφου 9 του άρθρου του ν. 3399/2008 , για την επικύρωση ανωμάλων δικαιοπραξιών, που έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων της αγροτικής νομοθεσίας, καθώς και η προθεσμία που προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 12 του ν. 634/1977 για την υποβολή σχετικής δήλωσης στην αρμόδια ΔΟΥ (οι προθεσμίες έληξαν τη 19.10.2007, μετά και την παράταση που δόθηκε με την υπ. αριθμ. 5618/3.11.2006 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 1689 Β’ ) επειδή δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία επικύρωσής τους.