Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 9:28:17 πμ
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 06:19

Συλλήψεις 24 καταστηματαρχών

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβάσεων και παραβίασης των νόμων που διέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων του Κιλκίς επιδεικνύει έμπρακτα πλέον η Εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη με τη σύλληψη, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, 24 καταστηματαρχών του Κιλκίς την Παρασκευή 18 Απριλίου.

Η εισαγγελική παραγγελία επικαλούμενη δημοσιεύματα του τοπικού τύπου - χωρίς να κατονομάζονται οι εφημερίδες που έγραψαν σχετικά- προς την Αστυνομία του Κιλκίς ήταν να διενεργήσει ελέγχους αν παραβιάζονται πολεοδομικές, αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
Το τελευταίο αυτό στοιχεία της έρευνας ήταν το κρίσιμο καθώς η παραβίαση υγειονομικών διατάξεων επισύρει τη σύλληψη και τη δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία.
Οι πολεοδομικές παραβάσεις είναι βέβαια εξόφθαλμες, αλλά μέχρι τώρα η πολεοδομία Κιλκίς αρκείται στην επιβολή των προστίμων διατήρησης αυθαιρέτου χωρίς να διαταχθεί κατεδάφιση αφού μόνο εάν γίνει σύλληψη επ’ αυτοφώρω σε εργασίες ανέγερσης αυθαιρέτου επιβάλλεται η άμεση κατεδάφιση. Και τούτο δεν συνέβη ποτέ.
Οι έλεγχοι της Αστυνομίας υπήρξαν εκτεταμένοι και τα ευρήματα - όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε ότι αφορά σε υγειονομικές παραβάσεις, αλλά ωστόσο ικανά να νομιμοποιήσουν τη σύλληψη των 24 καταστηματαρχών που έμειναν κρατούμενοι ολόκληρο το βράδυ της Παρασκευής.
Την επομένη, Σάββατο, η κ. Εισαγγελέας κάλεσε έναν έναν όλους τους κρατουμένους και όρισε τακτική δικάσιμο για την 13η Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κ. Χρυσογιάννη επέστησε την προσοχή των καταστηματαρχών στην αυθαίρετη δόμηση και κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, προειδοποιώντας τους ότι το καθεστώς αυτό δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτό και θα επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας η κ. Εισαγγελέας προσανατολίζεται να επεκτείνει την έρευνά και προς την πλευρά των υπηρεσιών εκείνων που ως εκ της αρμοδιότητάς τους έχουν ευθύνη για τη διατήρηση του καθεστώτος πολεοδομικής αναρχίας.