Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:24:45 μμ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:58

Τα παιδιά του Λαοδικηνού στον οίκο Ευγηρίας

Επίσκεψη από τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου του Λαοδικηνού δέχτηκε ο Οίκος Ευγηρίας και Θ.Χ.Π. Κιλκίς τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά συνοδεύονταν από το δάσκαλο τους κ. Χατζή Λάζαρο, τη νηπιαγωγό του σχολείου κ. Αθηνά και την εθελόντρια του «Νηρέα» κ. Καζαντζίδου Σπυριδούλα.


Η κ. Καζαντζίδου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οίκου Ευγηρίας αφηγήθηκε στους συγκεντρωμένους μικρούς φίλους μας –αλλά και στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας- χριστουγεννιάτικα παραμύθια με μια ιδιαίτερη θεατρικότητα και έκδηλη ευαισθησία που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους θεατές.
Ακολούθησε μία σύντομη και χαριτωμένη μουσικοχορευτική παράσταση με χριστουγεννιάτικη θεματολογία όπου συμμετείχαν όλοι οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια και τη στήριξη των δασκάλων τους.
Τέλος, το σύνολο των μικρών επισκεπτών μας, τραγούδησε τα κάλαντα για να κλείσει εκεί η επίσκεψη τους στο ίδρυμα.
Τα φωτεινά πρόσωπα των παιδιών, η αγνότητα και η αθωότητά τους καθώς και η χαρά και η ενέργεια που ακτινοβολούσαν με κάθε λόγο και κίνησή τους, πρόσφεραν στιγμές ειλικρινούς ευτυχίας στους περιθαλπόμενους μας που –ειδικά τέτοιες ημέρες- αναμένουν με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία τέτοιες επισκέψεις, δείγματα της ευαισθησίας που όλους πρέπει να μας διακρίνει…