Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:19:57 πμ
Κυριακή, 03 Μαϊος 2009 07:29

Τερζίδης: Αναίτια δεν παραχωρεί την έκταση

Την πάγια θέση του ότι η παραχώρηση του οικοπέδου των οχτώ στρεμμάτων αναίτια καθυστερεί και τη επανάληψη της επιλογής του πρώην στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου ως χώρου ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου διακήρυξε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης.


«Δεν είμαι υπουργός Δικαιοσύνης για να γνωρίζω πότε θα γίνει το Δικαστικό Μέγαρο. Πάντως, η Στρατιωτική Υπηρεσία δεν έχει κανέναν λόγο να μην προχωρήσει άμεσα στη παραχώρηση των 8 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ προκειμένου ν’ αναγερθεί το Δικαστικό Μέγαρο» τόνισε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης 28 Απριλίου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση προ ημερήσιας διάταξης, ο κ. Τερζίδης τόνισε ότι η δημοπράτηση του έργου πολεοδόμησης του πρώην στρατοπέδου έχει ολοκληρωθεί κι ότι το έργο αναμένεται να τελειώσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Μ’ αφορμή άλλες ερωτήσεις που τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους, ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε τα εξής:
-Ο Δήμος είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» για περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά η χρηματοδότηση του προγράμματος περιορίστηκε κατά το ήμισυ, μ’ αποτέλεσμα να μην αναμένεται θεαματικός περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης.
-Θα καταβληθεί προσπάθεια ν’ αξιοποιηθούν οικόπεδα γύρω απ’ το νέο Διοικητήριο, για χώρους παρκαρίσματος.
-Για το Λουτρό του Κιλκίς θα γίνει μια νέα προσπάθεια συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες του, έτσι ώστε η συντήρηση κι ανάδειξη του να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.
-Ο Δήμος θα ζητήσει απ’ την Περιφέρεια να του παραχωρηθεί κοινόχρηστη έκταση σε περιοχή του Σεβαστού προκειμένου να κατασκευασθεί εκεί διυλιστήριο νερού, χάρη στο οποίο θ’ αποφεύγεται η χλωρίωση.
-Το δίκτυο οπτικών ινών στη πόλη του Κιλκίς είναι ήδη έτοιμο προς χρήση, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν κι επεκτάσεις του. Αυτό που μένει είναι να προκύψει μέσω σχετικού διαγωνισμού ο πάροχος ο οποίος θ’ αναλάβει τις συνδέσεις, κατ’ αρχάς των δημοσίων κτηρίων, των σχολείων κ.τ.λ.
Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη προμήθεια τριών «ρομποτικών κάδων διαχείρισης απορριμμάτων», έναντι 186 χιλ. ευρώ, μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Πρόκειται για στήλες ύψους 8μ. και διαμέτρου ενός μέτρου, που θα τοποθετηθούν σ’ επιλεγμένα σημεία της πόλης του Κιλκίς, ώστε να αποσυμφορηθούν οι περιοχές αυτές από τους κάδους απορριμμάτων και να ομορφύνει η πόλη.
Εξ άλλου, ο Δήμος Κιλκίς θα προχωρήσει μαζί με τους άλλους έξι που εξυπηρετούνται απ’ τον ΧΥΤΑ του Κιλκίς στην προμήθεια 8 νέων απορριμματοφόρων, μέσω του «ΘΗΣΕΑ». Τα δύο απ’ αυτά θα εξυπηρετούν τον δήμο Κιλκίς.
Με άλλη απόφαση του, το Δ.Σ. ενέκρινε τη πρόσληψη 20 εποχιακών εργαζόμενων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ έκανε αποδοχή 50 χιλ. ευρώ απ’ το ΥΠΕΣ, που θα διατεθούν για την πυροπροστασία οικισμών του Δήμου κατά τη θερινή περίοδο.