Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 10:41:05 πμ
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 10:48

Θα φωνάξουν όταν τους κοινοποιηθεί η απόφαση;

Τη συντονισμένη αντίδραση των φορέων του νομού στην απόφαση κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Κιλκίς αναμένουν οι Κιλκισιώτες. Μέχρι και χθες και ενόψει του γεγονότος ότι η κυβέρνηση επισήμως δεν ανακοίνωσε την απόφασή της, δεν εκδηλώθηκε επίσημη αντίδραση ούτε από το Δήμο ούτε από τη Νομαρχία, αλλά ούτε και από το Επιμελητήριο Κιλκίς.


Υπενθυμίζουμε ότι οι τρεις αυτοί φορείς μαζί με τον Εμπορικό σύλλογο ήταν εκείνοι που συναποφάσισαν με την πρώτη δημοσιοποίηση του θέματος από την ΠΡΩΙΝΗ, πριν δυο μήνες, να συναντηθούν οι επικεφαλής τους κ. Τερζίδης, Μπαλάσκας, Τονικίδης και Χατζηιωαννίδης και να εκδώσουν ανακοίνωση όπου εξέφραζαν την έντονη αντίδρασή τους.
Χθες σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ο κ. Παύλος Τονικίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχτηκε ότι οι τοπικοί φορείς καθυστέρησαν και όφειλαν να αντιδράσουν έγκαιρα, όταν ακόμη στο ΚΕΝ σταδιακά μειωνόταν ο αριθμός των στρατευσίμων και από τους 1000 αρχικά να κατέλθει ο αριθμός σε 200 στρατεύσιμους σε κάθε σειρά.  Επίσης ο κ. Τονικίδης προανήγγειλε δυναμικότερες μορφές αντίδρασης στο άμεσο προσεχές μέλλον.
Σημειώνουμε ότι το ΚΕΝ μεταφέρεται αύτανδρο στο Πολυδένδρι Κοζάνης και όπως αποκαλύψαμε στο και πάλι αποκλειστικό δημοσίευμά μας, και με το νέο σχεδιασμό του Γενικού  Επιτελείου διασώζονται άλλα ΚΕΝ στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας όπως αυτό της Νιγρίτας.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του Υπουργού Άμυνας στις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι βουλευτές Σ. Τσιτουρίδης, προ μηνός και Γ. Φλωρίδης την Τρίτη, ενόψει της τελικής απόφασης κατάργησης του ΚΕΝ Κιλκίς.