Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:39:48 πμ
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:33

Τι πετύχαμε τι αλλάξαμε

Είμαστε ίσως ο μόνος δήμος που δεν αύξησε για τέσσερα χρόνια τα δημοτικά τέλη και την τιμή του νερού. Κρατήσαμε την προεκλογική δέσμευση μας. Μοναδική εξαίρεση η επιβολή ειδικού τέλους μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων του δήμου στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης, Αντίθετα μειώσαμε την τιμή του νερού σε ένα συμβολικό ποσό 15 ευρώ το εξάμηνο όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, στους ορεινούς οικισμούς.


Πετύχαμε να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο δεκαετιών για την ανέγερση εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη.
Οι ενέργειες για την κατασκευή εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη, ξεκίνησαν το 1980  περίπου. Έγιναν αρκετές απόπειρες αλλά καμία δεν προχώρησε
Η παρούσα δημοτική αρχή ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ και κατάφερε να έχει ήδη ξεκινήσει και αν οι καιρικές συνθήκες βοηθήσουν θα έχουν ολοκληρωθεί και θα έχουν παραδοθεί μέσα σε ένα χρόνο από σήμερα..
Ύδρευση ορεινών οικισμών
Κατορθώσαμε μέσα σε τρία χρόνια να ολοκληρώσουμε τις μελέτες, να εντάξουμε στον ΟΠΑΑΧ να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, να εξασφαλίσουμε άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και να ολοκληρώνουμε σε λίγες εβδομάδες το έργο της ύδρευσης των ορεινών οικισμών ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ
Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και τις μελέτες για την ανάπλαση του κέντρου της Αξιούπολης.
Με την ένταξη της ύδρευσης των ορεινών οικισμών σε προγράμματα ΟΠΑΑΧ, αποδεσμεύσαμε τα χρήματα για το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο κέντρο της Αξιούπολης. Το έργο της ανάπλασης για το οποίο οι μελέτες είναι έτοιμες θα  ήταν δυνατόν να πλησιάζει σήμερα στην ολοκλήρωση του αν η αντιπολίτευση και δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην προσπάθεια τους να εμποδίσουν το έργο δημοτικής αρχής δεν δημιουργούσαν προσκόμματα στην έγκριση των μελετών.
Προχωρήσαμε σε ευρείας κλίμακας ασφαλτοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις και κρασπεδώσεις.
Το συνολικό μήκος των ασφαλτοστρώσεων υπολογίζεται σε περίπου 5 χιλιόμετρα και ο  προϋπολογισμός  του  έργου ανέρχεται  στο  ποσό  των  1.140.000 (1.232.000) ευρώ. 
Προχωρήσαμε στην διάνοιξη του δρόμου στα μουλαράδικα
Υλοποιήσαμε τον εγκιβωτισμό του ρέματος και τη διάνοιξη του δρόμου που θα συνδέσει την οδό Αγνώστου Στρατιώτη στη θέση λίγο πριν τα μουλαράδικα με την είσοδο  του στρατοπέδου και την οδό Παντελή Ελευθεριάδη.
Προχωρήσαμε στη δημιουργία τμήματος τεχνικών υπηρεσιών στο δήμο μας.
Ο δήμος Αξιούπολης είναι ο πρώτος δήμος μετά το δήμο Κιλκίς που διαθέτει πλέον δική του τεχνική υπηρεσία.
Εξασφαλίσαμε διαχειριστική επάρκεια δυνητικού δικαιούχου ΕΣΠΑ

Καθιερώσαμε τη δωρεάν γραμμή επικοινωνίας με το δήμο μας 800 11 44044
Προχωρήσαμε στην απόκτηση αποφρακτικού, καλαθοφόρου οχήματος και επιβατικού αυτοκινήτου για τις ανάγκες του δήμου μας.

Έργα ύδρευσης
και αποχέτευσης
Στον οικισμό Βαλτοτοπίου έναν τελείως ξεχασμένο οικισμό τις προηγούμενες τετραετίες οικισμό,  υλοποιήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης,
Προχωρήσαμε σε δύο έργα αποχέτευσης για την Αξιούπολη από τις οριζόντιες δράσεις του Θησέα προϋπολογισμών 180.000 και 237.000 ευρώ

Προχωρήσαμε
σε ηλεκτροφωτισμούς
Προχωρήσαμε σε αναγκαίους ηλεκτροφωτισμούς στον Άγιο Φανούριο και στις όχθες του Αξιού
Συνεργαστήκαμε με τη ΔΕΚΕ και τη Νομαρχία για έργα στον Αξιό.
Πραγματοποιούμε το έργο "Καθαρισμός της κοίτης του Αξιού ποταμού στη γέφυρα της Αξιούπολης" και παροχέτευση των νερών της βροχής της γέφυρας.
Σε συνεργασία δε με τη Νομαρχία Κιλκίς και με χρηματοδότηση της Νομαρχίας, προχωρήσαμε σε αντικατάσταση όλων των φωτιστικών της γέφυρας.
Οργανώνουμε την ορθολογική διαχείριση της αμμοληψιών στον Αξιό
Στα δυόμιση χρόνια της δικής μας θητείας τα  έσοδα είναι 67.500 ευρώ έναντι 30.200 ευρώ στα προηγούμενα έξη χρόνια.
Έργα στο γυμναστήριο
Προχωράμε στην αντικατάσταση του δαπέδου του αγωνιστικού χώρου και την εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας του κτιρίου. Την κατασκευή κυλικείου και τουαλετών στο δημοτικό γυμναστήριο Αξιούπολης καθώς επίσης και στην συντήρηση παλαιών αποδυτηρίων του Δημοτικού γυμναστηρίου συνολικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.
Προχωρήσαμε στην κατασκευή γηπέδου 5χ5

Προχωρήσαμε
στην χαρτογράφηση
του Πάικου.
Σε σύμβαση που υπογράψαμε με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) προμηθευτήκαμε δωρεάν Απορριμματοφόρο όχημα με το οποίο εξυπηρετούνται και οι δήμοι Ευρωπού και Γουμένισσας με τους οποίους έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση, 100 κάδους ανακύκλωσης Container συλλογής ηλεκτρικών συσκευών. 
Πήραμε απόφαση για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)

Ζητήσαμε  την παραχώρηση οικοπέδων στο δήμο μας
Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την αναζήτηση και απόκτηση από δημόσιες υπηρεσίες και το στρατό διαθέσιμων οικοπέδων στο δήμο μας

Κατορθώσαμε να ακυρώσουμε το κλείσιμο του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ
Οι προσπάθειες μας καρποφόρησαν, και το τεχνικό τμήμα που ήταν να μετακινηθεί το Καλοκαίρι παρέμεινε στην Αξιούπολη και παράλληλα, εξασφαλίσαμε υπόσχεση για οριστική και μόνιμη παραμονή του. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την επαναλειτουργία του εμπορικού-λογιστικού τμήματος

Έργα ανάπλασης
στις παιδικές χαρές
Μετά από 38 χρόνια επαναλειτουργήσαμε το νηπιαγωγείο της Πλαγιάς

Έργα συντήρησης
στα σχολεία.
Εξασφαλίσαμε κατασκηνώσεις και μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά του δήμου μας.
Παραχωρήσαμε αίθουσες στους πολιτιστικούς συλλόγους.

Ενημερώσαμε τις γυναίκες για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Οργανώσαμε προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
Προχωρήσαμε στη σύσταση και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.)