Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 8:53:16 μμ

Ελλάδα

Την προστασία της πρώτης κατοικίας ασχέτως ποσού και της δεύτερης κατοικίας για κάθε οικογένεια με παιδιά και την άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, μέχρι η Βουλή να ψηφίσει νόμο για την προστασία πρώτης και δεύτερης κατοικίας ζητά η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της.
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 20:50

Τσίπρας: Βγάζουμε τη χώρα από την κρίση

Γράφτηκε από τον
Στα βασικά θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, στην κατάθεση του τελευταίου μνημονιακού προϋπολογισμού και στο έργο των τοπικών μονάδων υγείας που έχουν σχεδιαστεί να δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα.
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 19:50

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για το Κτηματολόγιο

Γράφτηκε από τον
Σε δημόσια διαβούλευση ετέθη την Τετάρτη το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Σύσταση του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου».

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, με το σχέδιο νόμου συστήνεται ένας ενιαίος φορέας, ο «Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου», ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας έως το 2020, τη λειτουργία αλλά και τη σταδιακή συγχώνευση των υφισταμένων Κτηματολογικών Γραφείων και Υποθηκοφυλακείων.
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 19:50

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι του Πειραία

Γράφτηκε από τον
Για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων συνελήφθησαν την Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά, ένας 56χρονος και μία 40χρονη.

Στελέχη της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 19:50

Στις 22 Δεκεμβρίου, η πληρωμή των δικαιούχων του ΚΕΑ

Γράφτηκε από τον
Την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2017, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Οι διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων και τα logistics συνιστούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον Όμιλο Goldair το 2018, με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Θριάσιο μέσα στον Ιανουάριο και την ενεργοποίηση της Rail Cargo Logistics Goldair στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
«Κατάληψη νησιών δεν έχουμε κάνει. Η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ φιλειρηνική δύναμη. Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν από δεκαετίες και μιλούν για γκρίζες ζώνες, αλλά, σας το λέω δημοσίως για πρώτη φορά, αν εφαρμοστούν τα κριτήριά τους, μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για την Τουρκία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του αρχηγού της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.
Δριμεία κριτική στη κυβέρνηση ασκεί με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα οποία -όπως αναφέρει- «έρχονται να επιβεβαιώσουν με αριθμούς την πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα του κ.
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 18:50

Στον κορυφαίο ερευνητή Χρ. Κίττα το βραβείο «Αλκμαίων» 2017

Γράφτηκε από τον
Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, η Επιστημονική Επιτροπή του νοσηλευτικού κέντρου απένειμε την τιμητική διάκριση «Αλκμαίων» για το 2017 στον ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.
Μετά από συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), η πόλη της Αθήνας θα προσφέρει σε επιλεγμένους χώρους, στους επισκέπτες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο, ασφαλή ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, εύκολα και γρήγορα, με τη χρήση του διεθνούς δικτύου eduroam (educational roaming).