Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 12:49:19 μμ

Αγροτικά νέα

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:22

25 και στο «χέρι»

Συντάκτης:

easΓια άλλη μια χρονιά η Ένωση Κιλκίς, παρά τα μύρια όσα προβλήματά της , κατάφερε να εξασφαλίσει για τους παραγωγούς ου την εμπιστεύτηκαν υψηλότερη τιμή στα στάρι.
Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης της ποσότητας σκληρού σίτου που παρέδωσαν οι αγρότες του Κιλκίς- 3 χιλιάδες τόνοι-  σε έμπορο και μάλιστα ήδη ο πλειοδότης απορρόφησε όλη την παραγωγή.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:15

Εξισωτική στο νομό με 888.788 ευρώ

Συντάκτης:

agrotisΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων για τις διοικητικές πράξεις καθώς και των συμπληρωματικών δικαιολογητικών που προσκόμισαν οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τα καθεστώτα που σχετίζονται με την Ενιαία Ενίσχυση του 2011, οι υπόλοιπες πληρωμές για τα διάφορα καθεστώτα ύψους περίπου 35 εκ € θα γίνουν από αύριο 2 Οκτωβρίου  έως 10 Οκτωβρίου 2012 σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα .

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 00:19

Δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων σταφυλιών

Συντάκτης:

stafyliaΑπό το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Π.Ε Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν (ΕΚ) 436/09 όλοι οι Αμπελοκαλλιεργητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν στην  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς "ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 2012-2013 " (αφορούν τρύγο του 2012).
Η υποβολή εκ μέρους των αμπελουργών , της "Δήλωσης Συγκομιδής " είναι υποχρέωσή τους βάση των διατάξεων της νέας ΚΟΑ Οίνου και αποτελεί αναγκαία  προϋπόθεση προκειμένου ο αμπελοκαλλιεργητής να έχει την δυνατότητα συμμετοχής σε όλα τα προγράμματα όπως :

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 23:45

Δολοφονούν τα Κρούσια Κι όλοι σωπαίνουν

Συντάκτης:

paranomh-ulotomiaΣτην Αλβανία του ’91, λίγους μήνες μετά την πτώση του καθεστώτος Χότζα – Αλία, ήταν η ανάγκη που οδήγησε στη γενοκτονία των δέντρων. Τα περιαστικά αλσύλλια, αλλά ακόμα και μέσα σε πόλεις και χωριά αφανίστηκαν τα δέντρα. Οι Αλβανοί έπρεπε να ζήσουν, να περάσουν τους δύσκολους πρώτους χειμώνες μετά την καθεστωτική αλλαγή. Κι ήταν αυτή μια από τις χειρότερες εικόνες που ζήσαμε οι Κιλκισιώτες  που επισκεφτήκαμε την περιοχή της Κορυτσάς στο πλαίσιο ενός προγράμματος που υλοποιούσε η ΑΝ.ΚΙ.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 23:16

Επιστροφή φόρου πετρελαίου σε αγρότες

Συντάκτης:

agrotes-forosΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Απόφασης για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου που αφορά τους αγρότες για το 2012 (αφορά στην καλλιεργητική περίοδο  2011), ξεκίνησε η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων από την αρμόδια τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ χθες το απόγευμα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, όπως είχε ανακοινωθεί.
Η πληρωμή της πρώτης δόσης (50%) αφορά 438.363 δικαιούχους στους οποίους καταβάλλεται συνολικά το ποσό των 81.581.038 ευρώ. Τα ποσά πληρωμής είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους δικαιούχους από σήμερα το πρωί, ενώ για τους κατόχους κάρτας (ΑΤΜ) από χθες αργά το βράδυ.

Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 22:08

Παρέμβαση Γκουντενούδη για βιολογική γεωργία

Συντάκτης:

gkountenoudisΟ Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης απέστειλε προς τους Υπουργούς, επιστολή σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν κατά το τελικό στάδιο ελέγχου των αιτήσεων ένταξης στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και απονιτροποίησης

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 17:40

Τι επιτρέπεται για υλοτομία

Συντάκτης:

xylaΤο Δασαρχείο Κιλκίς, μπροστά και στην εξάπλωση του φαινομένου της παράνομης ξύλευσης στο νομό μας, διευκρινίζει το τι επιτρέπεται στην υλοτομία και συγκεκριμένα:

vamvaki1.    Στόχοι
1.1 Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 10:34

Πετυχημένες Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις

Συντάκτης:

­neoi-agrotesΗ Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προσκαλεί
• Νέες & Νέους Αγρότες να παρουσιάσουν τις πραγματικές Πετυχημένες Αγροτικές Περιπτώσεις (Success Stories Demonstration) με τις αγρ. εκμεταλλεύσεις τους και

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 09:09

«Κόπηκε» το 15% των δικαιούχων της εξισωτικής στο νομό

Συντάκτης:

agrotisΤα δημοτικά σχολεία σχεδόν όλων των χωριών έχουν κλείσει ενώ και τα περισσότερα περιφερειακά γυμνάσια έχουν συμπτυχθεί. Η εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) παρέχεται πλέον σε σχολικά κέντρα 22 πόλεων και κωμοπόλεων του νομού από το σύνολο των 150 οικισμών.