Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 5:13:51 μμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 18:57

Πληροφορίες για τη ροδιά

Συντάκτης:

rodiΛαμβάνοντας υπόψη το διογκούμενο ενδιαφέρον των γεωργών της χώρας μας για την καλλιέργεια της ροδιάς, το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων $ένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «$ήμητρα» (ΕΛ.Γ.Ο.),

elga2Με αφορμή το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012, o Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

neoi-agrotesΜε τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, αλλά πατώντας στερεά στον παραγόμενο από τους ίδιους πλούτο, στα πλαίσια της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

vamvaki1. Στόχοι
1.1 Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 15:55

Βιολογική καλλιέργεια αμπελιού

Συντάκτης:

ampelonasΒιολογική καλλιέργεια αμπελιού
Το Σάββατο, 07.07.2012 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο σεμινάριο της σειράς με θέμα «Βιολογική καλλιέργεια ελιάς», στην Παιανία με μεγάλη επιτυχία. Ακολουθεί το σεμινάριο για τη βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 15:48

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2012:

Συντάκτης:

easΑπό την ΕΑΣ Κιλκίς γνωστοποιείται ότι ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής δήλωσης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012. Μια διαδικασία η οποία διήρκεσε επί τρίμηνο (από τα τέλη Απριλίου).

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 15:25

Ξεμείναμε κι από άχυρα…

Συντάκτης:

sitariaΔεν αποτελεί είδηση στο Κιλκίς ότι ο αλωνισμός των σιτηρών για άλλη μια χρονιά αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών. Τα φτωχά χώματα της επαρχίας, η ανορθολογική κατανομή καλλιέργειας σε σκληρό – μαλακό

easΜε ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από τους παραγωγούς για το έτος 2012 στα γραφεία της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 22:02

Χωρίς τιμή τα στάρια

Συντάκτης:

sitariaΚάποτε, δεν πάνε πολλά χρόνια πριν, οι αγρότες του ν. Κιλκίς  πουλούσαν τη σοδειά τους εν λευκώ. Δηλαδή χωρίς τιμή στα τιμολόγια ή μάλλον με τιμή μαϊμού, καθώς άλλα συμφωνούσαν κι άλλα έγραφαν.  Ήταν η τακτική των εμπόρων για να ανταγωνιστούν την ΈΑΣ Κιλκίς που συγκέντρωση τον καρπό για λογαριασμό των παραγωγών.

vamvakia1. Στόχοι
1.1 Το παρόν δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
1.2 Αφορά το διάστημα μέχρι την εμφάνιση πρώτων χτενιών και τη δημιουργία της μέγιστης  αυτοάμυνας της  βαμβακοφυτείας για όλη την καλλιεργητική περίοδο.
1.3 Η τακτική παρακολούθηση της καλλιέργειας από τους παραγωγούς και η εφαρμογή των καλλιεργητικών πρακτικών  στο σωστό χρόνο, θα συμβάλλουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου.