Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:17:05 μμ

Αγροτικά νέα

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 22:55

Δικαιολογητικά ΟΣΔΕ

Συντάκτης:

easΑπό την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2012 και οι αγρότες – παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται καθημερινώς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα κεντρικά γραφεία (οδός: Θεσσαλονίκης 20 στο Κιλκίς) προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία των δηλώσεων.

easΑπό την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2012 και οι αγρότες – παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται καθημερινώς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα κεντρικά γραφεία (οδός: Θεσσαλονίκης 20 στο Κιλκίς) προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία των δηλώσεων.
Σημειώνεται ότι απολύτου προτεραιότητας μέχρι και τις 15/05/2012 θα έχουν οι αγρότες – παραγωγοί που πρόκειται να υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά.

kapnaΑνακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δράση 1.4 “Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές” του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013 .
Δικαιούχοι μπορεί να κριθούν αγρότες, φυσικά & νομικά πρόσωπα που:

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή των ενδιαφέρων παραγωγών  στην δράση 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Καπνού» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013. Σύμφωνα με αυτή   δικαιούχοι   μπορεί να κριθούν   φυσικά & νομικά πρόσωπα που  πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Κυριακή, 15 Απριλίου 2012 22:43

Επιβαρύνσεις σε γεωργικές αποθήκες

Συντάκτης:

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς  ανακοινώνεται ότι σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση κάποιων αγροτών με το «ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος», για κτίσματα τα οποία χρησιμοποιούνται ως αγροτικές αποθήκες, θα πρέπει να εκδοθούν σχετικές βεβαιώσεις  μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων αγροτών ότι «το συγκεκριμένο κτίσμα – αγροτική αποθήκη χρησιμοποιείται για κύρια αγροτική χρήση».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ  339/2/3-1-2012  η υποβολή αιτήσεων των κτηνοτρόφων για να ενταχθούν στη διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων λήγει στις 30-06-2012 χωρίς να δύναται να δοθεί άλλη παράταση .
Πληροφορίες δίνονται από το τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, τηλ. 2341350152.

kapnaΜε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται στην ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων παραγωγών καπνού του Μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007 – 2013 για την β΄ δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει από την ένταξη τους στο εν λόγω μέτρο.

Ευρείgkountenoudisα σύσκεψη με θέμα τις αγροδιατροφικές συμπράξεις  πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη, παρουσία του Π. Ψωμιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χ. Γκουντενούδη, του  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδη,

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 20:29

Αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ

Συντάκτης:

elga2Ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών  αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, περισσότερα από 13 εκατομ.  ευρώ.
Αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.649 δικαιούχων  αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, περισσότερα από 13 εκατομ. ευρώ .

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 23:47

Ενίσχυση καπνοπαραγωγών

Συντάκτης:

kapnaΜε απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων καλούνται να υποβάλλουν νέα αίτηση οι δικαιούχοι καπνοπαραγωγοί του Μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007-2013 προκειμένου να πληρωθούν την β΄ δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει από την ένταξη τους στο μέτρο.