Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:07:55 μμ

Αγροτικά νέα

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 17:40

Συνεχίζει εντατικά η ΕΑΣ Κιλκίς για ΟΣΔΕ

Συντάκτης:
easAπό την ΕΑΣ Ν. Κιλκίς και για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2011 (ΟΣΔΕ) ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση και Σάββατο (εκτός Κυριακής) η σχετική διαδικασία στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 19:45

Παίρνει πύλη η ΕΑΣ Αξιούπολης

Συντάκτης:
eas-aksioupolisΑυτοτελή πύλη συμμετοχής στο σύστημα  επεξεργασίας και   ψηφιοποίησης των δηλώσεων στο ΟΣΔΕ διεκδικεί η Ένωση Συνεταιρισμών Αξιούπολης  ως την οριστική λύση στο πρόβλημα συνεννόησης και συνεργασίας της με την ΕΑΣ Κιλκίς.
kapnaΈξαλλοι είναι οι Έλληνες καπνοπαραγωγοί, με τις απαντήσεις που έλαβαν τόσο από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννη Κουτσούκο και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Βαγγέλη Διβάρη, σχετικά με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καπνού. Τα… μαντάτα δεν ήταν καλά, καθώς ενώ οι καπνοπαραγωγοί περίμεναν από φέτος την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου έβαλαν «φρένο», ανακοινώνοντάς τους πως «δυστυχώς δεν θα ενισχυθεί για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2011, με το ποσό των 93,6 ευρώ ανά στρέμμα». Η αντίδραση των συνδικαλιστών καπνοπαραγωγών ήταν όχι μόνο άμεση, αλλά και πολύ έντονη και το γραφείο που «φιλοξένησε» την επίμαχη συνάντηση, θύμισε «πεδίο μάχης».
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 22:16

ΕΑΣ Κιλκίς: Με προτεραιότητα οι αιτήσεις

Συντάκτης:
easΣυνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς ως προς την προσέλευση των αγροτών – παραγωγών από την ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ η υποβολή και ολοκλήρωση των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης 2011.
eas«Σε δημοσιεύματα και πληροφορίες» υποτίθεται ότι απαντά η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς αφού δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αντιπαρατεθεί ευθέως με τη διοίκηση της ΕΑΣ Αξιούπολης σχετικά με τη συλλογή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Αλλά κατ’ ουσίαν σε εκείνη και στην ανακοίνωσή της περασμένης εβδομάδας (όπου η ΕΑΣ Αξιούπολης καθόρισε κέντρα υποβολής αιτήσεων για τους παραγωγούς της Παιονίας) απαντά με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο μάλιστα αφού δεν την θεωρεί ικανή να διεκπεραιώσει ούτε το ρόλο του απλού αιτησιογράφου. Και καταληκτικά υπενθυμίζει ότι είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για τη συλλογή των αιτήσεων χωρίς την παρεμβολή κανενός ενδιάμεσου, ούτε της ΕΑΣ Αξιούπολης.
Μπορεί η διοίκηση της ΕΣΑΣ Κιλκίς να θεωρεί εαυτήν «μοναδική υπεύθυνη», αλλά η ΕΑΣ Αξιούπολης «άλλα κελεύει.». Μάλιστα έχοντας την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών της δύναμής της δέχεται εδώ και μέρες τις αιτήσεις των παραγωγών στα τέσσερα κέντρα που έχει συστήσει με τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη στις έδρες των πρώην δήμων (Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Ευρωπός,. Γουμένισσα).
pasy«Δε φτάνει που οι μικρομεσαίοι αγρότες & κτηνοτρόφοι του Κιλκίς  & όλης της χώρας βιώνουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα, τώρα δεχόμαστε και νέα ληστεία της πενιχρής επιδότησης με την παράνομη είσπραξη «χαρατσιών» από τις Ε.Α.Σ. της περιοχής για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ του 2011», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κιλκίς.
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 16:11

Καταβολή αποζημιώσεων 12 εκατ. ευρώ από ΕΛΓΑ

Συντάκτης:
elga2Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.680 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 12 εκατ. ευρώ.
agrotisAπό την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ και για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2011 (ΟΣΔΕ) ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία η οποία πραγματοποιείται ήδη στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς.
Ηδη από την προηγούμενη Τετάρτη 18/05/2011 έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους οι αγρότες-παραγωγοί που πραγματοποιούν φέτος για πρώτη φορά δήλωση ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι αγρότες – παραγωγοί (κατά αλφαβητική σειρά ανά οικισμό).
Πέμπτη, 26 Μαϊος 2011 14:09

Ρύθμιση χρεών κτηνοτρόφων

Συντάκτης:
AteΤο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας  & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’αριθ.2/3203/0025/28-03-2011 απόφαση του Υφυπουρ-γού  Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄820 ) προβλέπονται διατάξεις υπαγωγής των κτηνοτρόφων που έλαβαν δάνεια, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σε καθεστώς ρύθμισης των δανειακών τους οφειλών.