Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 10:33:00 μμ

Αγροτικά νέα

Από τη Νομαρχία Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου 2010 για χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης Αμπέλου από το Αποθεματικό. Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίσουν:
sitariΠερισσότεροι από 5.000 κιλκισιακά νοικοκυριά, όσοι περίπου  και οι μικροί  παραγωγοί , υφίστανται φέτος μια πρωτοφανή ληστεία του γλίσχρου εισοδήματός τους. Οι έμποροι και μεταπράτες, όπως είχαμε καταγγείλει από τις αρχές του καλοκαιριού με την έναρξη του θερισμού, αγόρασαν με ανοιχτές τιμές το σιτάρι τους, ανέγραψαν σε τιμολόγια αγοράς που συμπλήρωσαν οι ίδιοι, τιμή από 8-10 λεπτά, δεν πλήρωσαν ούτε καν σε αυτήν την εξευτελιστική τιμή στον χρόνο αγοράς  και το πράττουν τώρα, αφού εν τω μεταξύ από τα μέσα Ιουλίου η τιμή πέρασε τα 14-15 λεπτά και από τον Αύγουστο, με αφορμή και τις πυρκαγιές στη Ρωσία, η τιμή του σταριού απογειώθηκε πέραν των 20 λεπτών.
mpatzeliΗ πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει την αύξηση του ποσοστού της πρώτης δόσης του εγκεκριμένου πριμ Πρώτης Εγκατάστασης για τους δικαιούχους Νέους Γεωργούς, από 40% σε 70%. Ακόμη, αποφασίστηκε η εκχώρηση της αρμοδιότητας εκκαθάρισης των χορηγούμενων πριμ ενίσχυσης των Νέων Γεωργών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις Περιφέρειες με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη καταβολή τους.
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 15:10

Εκλογές ή συνεχίζουμε;

Συντάκτης:
easΟι τέσσερις επιλαχόντες των εκλογών του Μαΐου (Φώτης Οσιπίδης, Ν. Πογέλης, Θεόφιλος Μουρατίδης, Χάρης Καρυπίδης) κλήθηκαν  να αναπληρώσουν τους τέσσερις παραιτηθέντες συμβούλους της ΕΑΣ Κιλκίς. Και σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχθηκαν και οι  τέσσερις, οπότε η πλευρά του προέδρου Χαράλαμπου Παυλίδη διατείνεται πως η διοικητική κρίση έληξε και η Ένωση μπορεί να λειτουργήσει απερίσπαστη.
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 12:44

Ο καυγάς για την καρέκλα…

Συντάκτης:
easΣυμπληρώνεται εβδομάδα από την παραίτηση των τεσσάρων συμβούλων του δ.σ. της ΕΑΣ Κιλκίς και το αίτημά τους για διενέργεια νέων εκλογών, δυο μήνες μετά τη συγκρότηση της παρούσας και πνέουσας τα λοίσθια από ότι φαίνεται διοίκησης. Μέχρι και τη Δευτέρα χθες δεν κοινοποιήθηκε στη διοίκηση η απάντηση της ΠΑΣΕΓΕΣ(του νομικού της τμήματος) στο ερώτημα αν ευσταθεί και είναι σύννομο το αίτημα διενέργειας εκλογών ή δύναται να αναπληρωθούν οι παραιτηθέντες τέσσερις σύμβουλοι από τους επιλαχόντες των εκλογών της Άνοιξης.
eas«Παραιτηθείτε και μείνετε στην άκρη, είναι η μοναδική προσφορά που μπορείτε να κάνετε στους αγρότες». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στους τέ3σσερις συμβούλους της ΕΑΣ Κιλκίς τα μέλη της διοίκησης του γεωργοκτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς με αφορμή την παραίτηση των τεσσάρων και το αίτημά τους για διενέργεια νέων εκλογών. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
stariΣτην καταβολή  οικονομικών ενισχύσεων  συνολικού ύψους 4.396.071 ευρώ προς 3930 αγρότες παραγωγούς για διάφορα αίτια προχωρεί τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ.  Ειδικότερα:
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:50

Τέλος δεν έχει η μιζέρια…

Συντάκτης:
easΗ κακοδαιμονία της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς τέλος δεν έχει και δυο μήνες μετά τη συγκρότηση νέας (τρόπος του λέγειν, αφού τα περισσότερα μέλη ήταν και μέλη της προ της Άνοιξης διοίκησης) διοίκησης παραιτήθηκαν ομαδικά και ζητούν την προκήρυξη νέων εκλογών! Ως κύριο λόγο επικαλούνται την μη επίλυση των προβλημάτων ψηφιοποίησης των δηλώσεων, το έλλειμμα πνεύματος συνεργασίας από τους τρεις συμβούλους που απόμειναν στη διοίκηση (Παυλίδης, Υφαντίδης, Λασκάκης) κ.ο.κ.
Με μήνυση κατά παντός υπευθύνου αντιδρούν οργανωμένα οι αγρότες της περιοχής Πολυκάστρου, οι οποίοι έπεσαν θύματα, όπως υποστηρίζουν,  μιας πλεκτάνης . Περί τους 80 αγρότες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Πολύκαστρο και με το δικηγόρο Γιώργο Γεωργαντά συζήτησαν όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
plasta_timologiaΕκατοντάδες αγρότες του Πολυκάστρου βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλο επιστροφής ΦΠΑ που προέκυψε από την έκδοση πλαστών τιμολογίων δυο εταιρειών. ΟΙ αγρότες καλούνται να επιστρέψουν μέχρι σήμερα 30 Ιουνίου τα μικροποσά έκαστος, αλλά καταγγέλλουν ότι τα ποσά αυτά ουδέποτε εισπράχθηκαν από τους ίδιους και ετοιμάζονται να προσφύγουν κατά παντός υπευθύνου και ενδεχομένως και  του συνεταιρισμού, μέσω του οποίου έγινε η συγκέντρωση και αποστολή των τιμολογίων στην ΔΥΟ Κιλκίς.