Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:03:42 μμ

Αγροτικά νέα

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 22:16

ΕΑΣ Κιλκίς: Με προτεραιότητα οι αιτήσεις

Συντάκτης:
easΣυνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς ως προς την προσέλευση των αγροτών – παραγωγών από την ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ η υποβολή και ολοκλήρωση των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης 2011.
eas«Σε δημοσιεύματα και πληροφορίες» υποτίθεται ότι απαντά η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς αφού δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αντιπαρατεθεί ευθέως με τη διοίκηση της ΕΑΣ Αξιούπολης σχετικά με τη συλλογή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Αλλά κατ’ ουσίαν σε εκείνη και στην ανακοίνωσή της περασμένης εβδομάδας (όπου η ΕΑΣ Αξιούπολης καθόρισε κέντρα υποβολής αιτήσεων για τους παραγωγούς της Παιονίας) απαντά με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο μάλιστα αφού δεν την θεωρεί ικανή να διεκπεραιώσει ούτε το ρόλο του απλού αιτησιογράφου. Και καταληκτικά υπενθυμίζει ότι είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για τη συλλογή των αιτήσεων χωρίς την παρεμβολή κανενός ενδιάμεσου, ούτε της ΕΑΣ Αξιούπολης.
Μπορεί η διοίκηση της ΕΣΑΣ Κιλκίς να θεωρεί εαυτήν «μοναδική υπεύθυνη», αλλά η ΕΑΣ Αξιούπολης «άλλα κελεύει.». Μάλιστα έχοντας την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών της δύναμής της δέχεται εδώ και μέρες τις αιτήσεις των παραγωγών στα τέσσερα κέντρα που έχει συστήσει με τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη στις έδρες των πρώην δήμων (Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Ευρωπός,. Γουμένισσα).
pasy«Δε φτάνει που οι μικρομεσαίοι αγρότες & κτηνοτρόφοι του Κιλκίς  & όλης της χώρας βιώνουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα, τώρα δεχόμαστε και νέα ληστεία της πενιχρής επιδότησης με την παράνομη είσπραξη «χαρατσιών» από τις Ε.Α.Σ. της περιοχής για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ του 2011», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κιλκίς.
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 16:11

Καταβολή αποζημιώσεων 12 εκατ. ευρώ από ΕΛΓΑ

Συντάκτης:
elga2Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.680 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 12 εκατ. ευρώ.
agrotisAπό την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ και για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2011 (ΟΣΔΕ) ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία η οποία πραγματοποιείται ήδη στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς.
Ηδη από την προηγούμενη Τετάρτη 18/05/2011 έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους οι αγρότες-παραγωγοί που πραγματοποιούν φέτος για πρώτη φορά δήλωση ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι αγρότες – παραγωγοί (κατά αλφαβητική σειρά ανά οικισμό).
Πέμπτη, 26 Μαϊος 2011 14:09

Ρύθμιση χρεών κτηνοτρόφων

Συντάκτης:
AteΤο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας  & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’αριθ.2/3203/0025/28-03-2011 απόφαση του Υφυπουρ-γού  Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄820 ) προβλέπονται διατάξεις υπαγωγής των κτηνοτρόφων που έλαβαν δάνεια, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σε καθεστώς ρύθμισης των δανειακών τους οφειλών.
Τετάρτη, 25 Μαϊος 2011 16:27

Παλιά τους τέχνη…

Συντάκτης:
easΜόλις απόμειναν χωρίς «βαρβάρους» και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έφυγε από το «κάδρο» της αντιπαράθεσης, οι διοικήσεις των δυο ενώσεων συνεταιρισμών του νομού επέστρεψαν στις παλιές συνήθειες. Τις αντιδικίες μεταξύ τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το ΟΣΔΕ, τον τρόπο εφαρμογής του, τα τιμολόγια κ.ο.κ.
easAπό την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ και για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2011 (ΟΣΔΕ) ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία η οποία πραγματοποιείται ήδη στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς. Ηδη από την προηγούμενη Τετάρτη 18/05/2011 έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους οι αγρότες-παραγωγοί που πραγματοποιούν φέτος για πρώτη φορά δήλωση ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι αγρότες – παραγωγοί (κατά αλφαβητική σειρά ανά οικισμό).
easΑπό την Ένωση Κιλκίς και για το θέμα  των ζημιών στις βαμβακοκαλλιέργειες κατά την περίοδο 2010 ανακοινώνονται τα εξής:
Με το υπ΄ αριθμ. 9515/5-5-2011 έγγραφο του ο ΕΛΓΑ (απαντώντας στο 1076/6-8-2010 έγγραφο της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ) γνωστοποίησε στην Ενωση Κιλκίς σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες βάμβακος την καλλιεργητική περίοδο 2010 στο νομό Κιλκίς ότι διαπιστώθηκαν: