Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:14:00 πμ

Αγροτικά νέα

skandalidisΕιδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, στη 1:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα Α΄ του Συνεδριακού Κέντρου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη,  με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης στο εξής:
agrotisΣτις 21.03.2011 πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με την  Διαχειριστική Αρχή, η πληρωμή της β’ δόσης εφάπαξ ενίσχυσης στους Νέους Γεωργούς ανειλημμένων υποχρεώσεων της περιόδου 2000-2006.
Η πληρωμή έγινε απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται για το ακριβές ποσό της πληρωμής τους στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ  (www.opekepe.gr ).
agrotisΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιώντας τις πολιτικές του δεσμεύσεις λαμβάνει σειρά μέτρων για την εξυπηρέτηση δικαιούχων ενισχύσεων και την άμεση καταβολή τους σε αυτούς. Στο πλαίσιο αυτό μετά την καθιέρωση του προγράμματος πληρωμών και της έγκαιρης καταβολής των ενισχύσεων του 2010, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει προβεί από το 2011 στην εγκατάσταση ενός νέου και μόνιμου συστήματος για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
ampelonasΑπό το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων  περιόδου 2011–2012».
skandalidisΗ μεταρρύθμιση της ΚΑΠ ήταν το βασικό θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της 21 Φεβρουαρίου. Οι Υπουργοί κλήθηκαν να τοποθετηθούν για τα μέτρα που κατά τη γνώμη τους θα βοηθήσουν την ισόρροπη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής υπαίθρου.
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011 17:10

Καλή πίστη εκατέρωθεν και ουσιώδης διάλογος

Συντάκτης:
skandalidis«Ήταν από τις καλύτερες συζητήσεις που κάναμε με πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης…» Η αξιολόγηση της συνάντησης των μελών της διοίκησης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου  «Το Κιλκίς» με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη προέρχεται από τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Λασκάκη κι έχει την αυταπόδεικτη αξία της σε ένα κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης.
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:49

Φτάνει πια η κερδοσκοπία. Επιλέξτε αγνά - ελληνικά

Συντάκτης:
agoroktinotrofoi_kilkis«…Να σταματήσει τώρα το όργιο κερδοσκοπίας που εξακολουθεί να συμβαίνει σήμερα, να μεγαλώνει η τεράστια διαφορά στην ψαλίδα που υπάρχει από τον παραγωγό ως το ράφι των προϊόντων. Όταν το σιτάρι πωλείται 0,15 ευρώ το κιλό και το ψωμί κοστίζει στον καταναλωτή 2,29 ευρώ (1543% διαφορά). Πως είναι δυνατόν ο παραγωγός – κτηνοτρόφος να πουλάει τα αμνοερίφια του 3,50 ευρώ και ο Έλληνας καταναλωτής να το αγοράζει 11 ευρώ;  Και πως είναι δυνατό να πουλάει ο παραγωγός το αγελαδινό γάλα 0,35 ευρώ και στο ράφι να φτάνει το 1,60 ευρώ…»
agrotes_kinitopoihseisΔυναμικές κινητοποιήσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνουν στήσιμο «μπλόκων» στις κεντρικές εθνικές οδούς, αλλά και στα όρια των συνόρων με όμορες χώρες, ξεκινούν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι αγρότες.
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 16:33

Οι κτηνοτρόφοι μοιράζουν γάλα κι αυγά

Συντάκτης:
galaΥλοποιώντας την απόφαση που έλαβαν στο διοικητικό τους συμβούλιο οι αγροτοκτηνοτρόφοι του συλλόγου «Το Κιλκίς» βγαίνουν στους δρόμους του Κιλκίς το τριήμερο Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης της ερχόμενης εβδομάδας.
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 17:11

Ανώνυμη εταιρεία ιδρύει η ΕΑΣ για εξωστρεφή δράση

Συντάκτης:
easΠραγματοποιήθηκε τελικώς την δεύτερη Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ σύμφωνα με το Καταστατικό που ορίζει ρητώς τα σχετικά προβλεπόμενα, με την παρουσία 43 Αντιπροσώπων – Μελών επί συνόλου 67. Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης εξελέγη ο κ. Αθανάσιος Καρανάσος (ΑΣ ΜΥΡΙΟΦΥΤΟΥ) και Μέλη του προεδρείου η τριμελής επιτροπή από τους κ.κ. Γρηγοριάδης Ιωάννης (ΑΣΚΓΕ Κ. ΣΟΥΡΜΕΝΑ), Λαζαρίδης Κων/νος (ΑΔΣ ΒΑΘΗΣ), Πεχλιβανίδης Σάββας (ΑΔΣ ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑΣ).