Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:33:57 μμ

Αγροτικά νέα

easΔεν επέμεινε στην παραίτησή της από τη θέση της  ταμία στο δ.σ. η κ. Ασπασία Ούλιου και όλα δείχνουν ότι το προς στιγμή διαφανέν  διοικητικό αδιέξοδο επιλύεται. Στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΑΣ Κιλκίς το βράδυ της Τρίτης μετά την τακτοποίηση του διοικητικού θέματος, πολύς χρόνος αναλώθηκε για την αντιμετώπιση της οφειλής προς το ΙΚΑ. Προκρίθηκε η λύση της ρύθμισης του χρέους που με κατάλληλες κινήσεις μπορεί να μειωθεί μέχρι και στο ύψος των 4 εκατ. Ευρώ, αφού σε ενδεχόμενη ρύθμιση θα αφαιρεθούν οι προσαυξήσεις που διογκώνουν το χρέος.
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 15:41

Ως Ευρωπαία θα πλήρωνε Ως Αθηναία το ξέχασε

Συντάκτης:
mpatzeliΣτον Ευρωπό η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή ήταν σαφέστατη όταν οι αγρότες της ζήτησαν άμεση εξόφληση των επιδοτήσεων. «Θα εξοφληθείτε μέχρι 20 Μαΐου με βάση τις καταστάσεις του 2008, αφού αργεί η ψηφιοποίηση των υπολοίπων αγροτεμαχίων στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2009  κι αλίμονό σας αν περιέχουν ανακριβή στοιχεία». Μάλιστα οι αγρότες έχουν και μάρτυρα ισχυρό, τον πρώην υπου6ργό και βουλευτή Γιώργο Φλωρίδη, τον οποίο άλλωστε συμβουλεύτηκε η κ. Μπατζελή πριν απαντήσει, όπως πρόσεξαν όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη του Ευρωπού.
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 15:39

Πληρώνει με 13 λεπτά το σκληρό σιτάρι του 2009

Συντάκτης:
eas«Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις»  και ησυχάσει η ταλαιπωρημένη από διοικητικές αρρυθμίες Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς μετά τη συγκρότησή της σε σώμα, νέοι τριγμοί προκλήθηκαν στη διοίκηση με την παραίτηση της κ. Ασπασίας Ούλιου. Η εκ Χέρσου συνεταιρίστρια που πρωτοεκλέχτηκε σε διοίκηση της  Ένωσης μέσω της συμμετοχής της στο άτυπο συνδυασμό του κ. Παυλίδη, υπέβαλε πριν λίγες ημέρες την παραίτησή της και εμμένει σ’ αυτήν, προβάλλοντας μάλιστα ως λόγο το οικονομικό ταμειακό αδιέξοδο της ΕΑΣ.
Παρασκευή, 21 Μαϊος 2010 20:27

Όλα θα μπουν στη θέση τους

Συντάκτης:
laskakisΟ Γιώργος Λασκάκης βρέθηκε στη δύσκολη θέση μετά τις εκλογές στην ΕΑΣ Κιλκίς καθώς εκλέχτηκε μόνος από τον άτυπο συνδυασμό (Λασκάκης, Πογέλης, Μουρατίδης, Κοτανίδης)  με τους άλλους δυο να εκλέγουν από τρεις συμβούλους στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ. Έτσι η ψήφος του θα έκρινε ποιος από τους επικεφαλής των άλλων δυο άτυπων συνδυασμών (Παυλίδης, Κεσίδης) θα εκλεγόταν πρόεδρος με την τέταρτη και καθοριστική ψήφο του.
Σάββατο, 15 Μαϊος 2010 21:57

Πουλήθηκαν τα στάρια. Ειρήνη με Αξιούπολη

Συντάκτης:
paulidis_xaralamposΠέρασαν κάμποσα χρόνια από τότε που «παράγονταν» δυο καλές ειδήσεις σε μια μέρα στην Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς. Η Πέμπτη 13 Μαίου ήταν μια μέρα από τα παλιά καθώς:
α. Πουλήθηκαν επιτέλους τα στάρια εσοδείας 2009 (ή τέλος πάντων τα σκληρά στάρια που υπήρχαν στις αποθήκες)
β. Επήλθε ειρήνευση και συνεργασία μεταξύ των δυο Ενώσεων του νομού στο θέμα των δηλώσεων του ΟΣΔΣΕ.
Να τα πάρουμε με τη σειρά: Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που διεξήγαγε η νέα διοίκηση, ως πρώτη ενέργεια από την ανάληψη των καθηκόντων της, απέβη καρποφόρα. Στο διαγωνισμο προσήλθαν πέντε ενδιαφερόμενοι και με τιμή 130 ευρώ τον τόνο (13 λεπτά το κιλό) ανακηρύχτηκε πλιεοδότρια η εταιρεία ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΣΙΤΗΡΑ. Η ποσότητα των 6.000 τόνων σκληρού κατακυρώθηκε στην εν λόγω εταιρεία αν και η ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ προσέφερε 131 ευρώ /τόνο. Ωστόσο  επειδή η προσφορά έθετε ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ η προσφορά των ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ήταν «σκούπα» επιλέχθηκε η προσφορά των 130 ευρώ ως κατά πολύ συμφερότερη.
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 16:34

Η αλήθεια για την εξισωτική αποζημίωση

Συντάκτης:
mpatzeliΑπό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Απαντώντας στην συνεχιζόμενη προσπάθεια παραπληροφόρησης του Έλληνα αγρότη σχετικά με το πρόγραμμα, τα κριτήρια κατάταξης και την πληρωμή των δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το 2010, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκτιμά ότι η Εξισωτική Αποζημίωση είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στην Ένωση Αξιούπολης η τραυματική εμπειρία των δηλώσεων των παραγωγών έτους 2009 στο σύστημα ΟΣΔΕ, όπως διεξήχθη από την ΕΑΣ Κιλκίς άφηνε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθεί και στις δηλώσεις του 2010. Παρά τη δέσμευση όμως της κ. Μπατζελή ότι θα αφαιρεθεί ο σχετικός κωδικός από την ΕΑΣ Κιλκίς, η διοίκηση υπό τον κ. Λάζαρο Ελευθεριάδη διαπίστωσε ότι το έργο των δηλώσεων στο σύστημα ΟΣΔΕ έτους 2010 ανατέθηκε ξανά στην ΕΑΣ Κιλκίς.
doirani_psaremaΠαντελή έλλειψη αστυνόμευσης και πλήρη απουσία της έννομης τάξης διαπιστώνει στο ελληνικό τμήμα της λίμνης Δοϊράνης ο αλιευτικός συνεταιρισμός Δοϊράνης σε υπόμνημά του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, τον Νομάρχη Κιλκίς και  τον αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς. Ο συνεταιρισμός καταγγέλλει οικολογική καταστροφή καθώς στο διάστημα της απαγόρευσης αλιείας λόγω της αναπαραγωγής των ιχθύων (από 10 Απριλίου έως 10 Μαίου) η «περιοχή ζει ένα πάρτι λαθραλιέων, οι οποίοι έχουν επιδοθεί στη συστηματική εξολόθρευση των ζωικού κεφαλαίου».
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:47

Πρόεδρος ξανά o Χαράλ. Παυλίδης

Συντάκτης:
paulidis_xaralamposΗ προεδρία είχε κριθεί δυο ημέρες πριν την Παρασκευή, όταν και συγκλήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Κιλκίς. Τότε σε ταβέρνα  του Καμπάνη διαμηνύθηκε αρμοδίως στην ομάδα της τετράδας Λασκάκη ότι η βούληση της “νέας τάξης πραγμάτων”  στη Ν.Δ - όχι κατ’ ανάγκην της επισημης ΝΟΔΕ- είναι να εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Χαράλαμπος Παυλίδης. Παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις η εν λόγω «βούληση»  πέρασε και την Παρασκευή ο Γ. Λασκάκης ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παυλίδη και έτσι εκλέχτηκε για δεύτερη φορά πρόεδρος της οργάνωσης, υπερισχύοντας με τέσσερις ψήφους (Παυλίδης, Υφαντίδης, Ούλιου, Λασκάκης) έναντι τριών που έλαβε ο ανθυποψήφιος Μιχάλης Κεσίδης (Κεσίδης, Αδαμίδης, Ιασωνίδης).
Οι κ. Νίκος Πογέλης και Θεόφιλος Μουρατίδης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
Δώσαμε έναν αγώνα για ανεξάρτητο αγροτικό κίνημα, μακριά από αγροτοπατέρες και άλλους πολιτικούς κηδεμόνες και καθοδηγητές. Αγωνιστήκαμε για διαφάνεια και και δημοκρατία. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι γνωστό. Από την παράταξή μας εκλέχτηκε ο κύριος Λασκάκης Γεώργιος. Στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου συμφώνησε σε συγκεκριμένες θέσεις. Ξεκάθαρες: