Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 11:10:43 μμ

Αγροτικά νέα

ktinotrofoiΗ αβάσταχτη αύξηση του λειτουργικού κόστους σε βαθμό που να οδηγεί και τις ελάχιστες εναπομείνασες κτηνοτροφικές μονάδες σε «λουκέτο» εξωθούν τους κτηνοτρόφους στους δρόμους για να διαδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους και να ζητήσουν μέτρα ανακούφισης από την κυβέρνηση. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις εργασίες της συγκέντρωσης και του διαλόγου που διεξήχθη με κτηνοτρόφους υπό την αιγίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ στα Τρίκαλα, ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες και μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών.
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:14

Στα Τρίκαλα οι αγρότες μας ενόψει κινητοποιήσεων

Συντάκτης:
agrotesΤην ώρα που οι αγροτοσυνδικαλιστές των γειτονικών νομών, Σερρών, Θεσσαλονίκης  και Πέλλας, προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, στο Κιλκίς ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις και η προεργασία ώστε να συμφωνηθεί κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, όπου θα συνυπάρχουν τα ιδιαίτερα προβλήματα και οι διεκδικήσεις των αγροτών του νομού.
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:05

Υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης καπνοπαραγωγών

Συντάκτης:
kapnaΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης και πληρωμής A’ δόσης των δυνητικών δικαιούχων του Μέτρου 144 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ)», με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 220.000.000 ευρώ.
elga2Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1895/β/3.12.2010 ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ρυθμίζονται οι οφειλές προς τον ΕΛΓΑ.
Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά:
easΣυνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2010 στην Λάρισα, μετά από πρόσκληση της ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,  στην οποία συμμετείχαν 24 από τις 32 Ενώσεις της χώρας που συνολικά προσεκλήθησαν. Μεταξύ αυτών έδωσε το παρών και η ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ με αντιπροσωπεία της από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Παυλίδη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Ευθύμιο Μιχαηλίδη.
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 21:32

Προσεχώς η σύσταση του Διεπαγγελματικού Γάλακτος

Συντάκτης:
galaΣε τελική ευθεία βρίσκεται η απόφαση για τη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση της αρμόδιας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένας Αποστολάκη με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα ΠΕΚ, ΣΕΚ, ΣΑΓΕ, τους εκπροσώπους των  τυροκόμων και αυτούς της μεταποίησης, ΣΕΒΓΑΠ και άλλων μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών. Οι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του γάλακτος δεσμεύτηκαν να καταθέσουν στο ΥΠΑΑΤ σχέδιο καταστατικού για τη σύσταση διεπαγγελματικής οργάνωσης μέχρι το Μάρτιο 2011 προκειμένου το ΥΠΑΑΤ να προβεί στην απαιτούμενη έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση της διεπαγγελματικής οργάνωσης.
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 22:22

Μπόνους δυο λεπτών στο μαλακό σιτάρι

Συντάκτης:
easΜε αύξηση κατά 2 λεπτά του ευρώ από προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ. η οποία καθόριζε ως τιμή πληρωμής για το μαλακό σιτάρι τα 14 λεπτά του ευρώ, δηλαδή με τιμή 16 λεπτά του ευρώ θα πληρωθούν οι αγρότες – παραγωγοί μαλακού σίτου εσοδείας 2010, οι οποίοι συνεργάσθηκαν και εμπιστεύθηκαν την σοδειά τους στην ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, όπως αποφασίσθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010.
kalampokiΟυδέν καλόν αμιγές κακού. Και η ευκταία πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δια των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Κιλκίς να καταπολεμήσει το επιβλαβές έντομο καραντίνας Diabrotiva virgifera Le Conte προκαλεί ανησυχίες κυρίως στους κτηνοτρόφους ότι η μείωση της παραγωγής αραβοσίτου θα έχει δυσμενείς στους ίδιους.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:26

Η αμειψισπορά και πως θα την εφαρμόσετε

Συντάκτης:
Τους όρους και την εφαρμογή της αμειψισποράς διευκρινίζει με εγκύκλιό του, που είχε την προνοια να κοινοποιήσει στα μμε, η ΕΑΣ Αξιούπολης.
Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 17:08

Η ΕΑΣ Κιλκίς στο πλευρό των σιτοπαραγωγών

Συντάκτης:
easΚοντά στους 5.000 αγρότρες-παραγωγούς ανέρχεται ο αριθμός που μέχρι σήμερα έχουν αποτανθεί και συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Σίτου Σκληρου υπογράφοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με την ΕΑΣ Κιλκίς. Πρόκειται, όπως ήδη είναι γνωστό, για την υποχρεωτική βάσει σχετικού νόμου ένταξη των αγροτών στο εν λόγω πρόγραμμα το οποίο αφορά το ποιοτικό παρακράτημα για τις επόμενες τρεις χρονιές και που υλοποιείται για ολόκληρο το νομό Κιλκίς από την ΕΑΣ Κιλκίς.