Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:49:41 μμ

Αγροτικά νέα

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:25

Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων στα Σχέδια Βελτίωσης

Συντάκτης:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με συνέπεια ως προς τις δεσμεύσεις προς τους δικαιούχους, αγρότες και κτηνοτρόφους των Σχεδίων Βελτίωσης Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής του Μέτρου 1.1 «Επενδύσεις στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης – Ανάπτυξη της Υπαίθρου 2000-2006, προχώρησε στην οικονομική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που έφταναν έως και τον ένα χρόνο.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:24

Περιμένουν στη Δοϊράνη

Συντάκτης:

Μικρή δύναμη τρακτέρ με αγρότες της επαρχίας Κιλκίς παραμένει ακόμα παρατεταγμένη στο τελωνείο Ευζώνων. Παρά τη γενική αίσθηση ότι αποχώρησαν, οι αγρότες της επαρχίας παραμένουν καθώς αναμένουν και τα αποτελέσματα των τελευταίων διαβουλεύσεων των αγροτοσυνδικαλιστών του Προμαχώνα με την κ. Μπατζελή.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:51

Αποχώρησαν από Ευζώνους. Βράδυ αποφάσιζαν για Δοϊρανη

Συντάκτης:

Τρεις εβδομάδες στα μπλόκα της Δοϊράνης και των Ευζώνων δεν αποδείχτηκαν ικανά να μετατοπίσουν την κυβέρνηση από τη θέση: Δεν υπάρχει ευρώ. Και οι αγρότες του νομού αποφάσισαν στους Ευζώνους να αποχωρήσουν για να ξανάρθουν ύστερα από έξι μήνες.
Τόση είναι η διορία που δίνουν στην κυβέρνηση για να αποδείξει ότι εννοεί όσα διακηρύσσει περί  θεσμικών αλλαγών προς όφελος των αγροτών.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:37

Στο πλευρό των αγροτών η Αγροτική Τράπεζα

Συντάκτης:

«Η ΑΤΕbank συνδέεται με παραδοσιακούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους αγρότες που αποτελούν την πιο ευπαθή κοινωνική ομάδα, καθώς και με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και τις Επιχειρήσεις τους. Οι άρρηκτες αυτές συναλλακτικές σχέσεις συνέβαλαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση πολύμορφων προβλημάτων,  που οδήγησε στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των παραγωγών και του εισοδήματός τους αλλά και στην πρόοδο της αγροτικής και της εθνικής οικονομίας γενικότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΤΕ.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:02

Αιτήματα κτηνοτρόφων

Συντάκτης:

Από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων εκδοθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Η κτηνοτροφία ως παραγωγικός τομέας της οικονομίας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση. Οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να βιώνουν αυτή την κατάσταση με αίσθημα αγωνίας και απελπισίας.  Οι τιμές εξακολουθούν να είναι εξευτελιστικές ενώ το κόστος παραγωγής καθημερινά αυξάνεται με αποτέλεσμα την ετήσια μείωση του εισοδήματός τους.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:45

Αγρότες έτοιμοι για όλα, αλλά και με ανυπέρβλητο ήθος

Συντάκτης:

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους, αλλά πάντα κοινωνικά ευπρεπείς οι αγρότες του Κιλκίς δίνουν το μέτρο του αγροτικού ήθους. Έχουν συμπληρώσει συνολικά ένα μήνα μακριά από τα σπίτια τους, στους δρόμους και στα μπλόκα σε καιρικές συνθήκες αφόρητες, αλλά  παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα τους σε Δοϊράνη και Ευζώνους.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:44

Η δήμαρχος Αξιούπολης στηρίζει τους αγρότες

Συντάκτης:

Η Δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, με ανακοίνωσή της «εκφράζει την συμπαράστασή της στους παραγωγούς της περιοχής μας, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων μας είναι αγρότες, και, ως εκ τούτου, διαπιστώνουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια με την μείωση των εισοδημάτων τους, και οι οποίες αντανακλώνται βεβαίως και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 10:13

Πήγαν για λύσεις και έφυγαν …αγριεμένοι

Συντάκτης:

Πήγαν στη διαβούλευση  με την κρυφή ελπίδα πως η υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά θα είχαν κάτι νεότερο να πουν και να προτείνουν, ώστε να ικανοποιήσουν μικρό έστω τμήμα των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως ομολογούν ακόμα και οι κυβερνητικοί βουλευτές. Από το ν. Κιλκίς τρεις κίνησαν για την Αθήνα. Από το μπλόκο της Δοϊράνης ο Γιώργος Λασκάκης και ο Γιώργος Τερζής και από το μπλόκο των Ευζώνων ο Σωτήρης Πελτεκιάδης. Στην Αθήνα και στη διαβούλευση με την κ. Μπατζελή συμμετείχαν οι δυο πρώτοι. Ο Πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου περιέγραψε τα δεινά της κτηνοτροφίας και ο γραμματέας για τα αδιέξοδα της γεωργικής παραγωγής.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 10:09

Στα μπλόκα ο Φλωρίδης

Συντάκτης:

Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη και την  Παρασκευή τα μπλόκα των αγροτών στα τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων. Ο Γ. Φλωρίδης είχε αναλυτική συζήτηση με τους αγρότες για όλα τα προβλήματα που βρίσκονται στην ατζέντα της αγροτικής κινητοποίησης, θεσμικά και οικονομικά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο διεκδίκησης και επίλυσης των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 11:29

Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων

Συντάκτης:

Με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός του μηνός Φεβρουαρίου τακτοποιείται μια σειρά χρόνιων εκκρεμοτήτων ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση για την πρόσθετη στήριξη των παραγωγών ελαιολάδου και σκληρού σιταριού καθώς και των κτηνοτροφικών προϊόντων και των μειονεκτικών περιοχών. Πιο συγκεκριμένα: