Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 11:00:04 μμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:05

Ζητήστε πίσω τα χρήματα που σας πήραν παράνομα

Συντάκτης:

Σε αναδίπλωση της μέχρι τώρα αρνητικής στάσης του στα δημοσιεύματα των εφημερίδων μας και σε πλήρη επιβεβαίωση όσων καταγγείλαμε στα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ προέβη στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά μ.μ.ε. ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης.
Δυο ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τον κ. Πρόεδρο. Τα προβλήματα με παράνομες απαιτήσεις επιπρόσθετης αμοιβής τω αιτησιογράφων καθώς και η άδικη αντιμετώπιση των συνταξιούχων του ΟΓΑ που ως μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες πληρώνουν διπλάσιο κόστος για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και οι τριβές και εντάσεις με τη διοίκηση της ΕΑΣ Αξιούπολης αναφορικά με το κόστος της συμμετοχής της στην επεξεργασία των δηλώσεων των μελών της στο σύστημα ΟΣΔΕ.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:27

Έρχονται αποζημιώσεις για την ξηρασία του 2007

Συντάκτης:

Δώρο διακοπών οι αγρότες δεν λαμβάνουν διότι απλούστατα ούτε σε δώρα είναι συνηθισμένοι, ούτε διακοπές κάνουν. Φέτος ωστόσο και περί το τέλος του θέρους  επίκειται η καταβολή ενός έκτακτου βοηθήματος ως αποζημίωσης για την καταστροφή που υπέστησαν τα σιτηρά του νομού από την ξηρασία του 2007.

Σήμερα το πρωί αναμένεται, τελικά, να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας, μετά τις προτάσεις που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης. Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα του Γυψοχωρίου, αλλά και στον κόμβο του Μελισσίου, αποκλείοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:20

Βρήκαν αγρότες και τους εκμεταλλεύονται

Συντάκτης:

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει η άγρια εκμετάλλευση των αγροτών του νομού μας από το σύστημα που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να τους εξυπηρετεί στην υποβολή των δηλώσεών τους στο ΟΣΔΕ. Πέραν του υπέρμετρα ακριβού τιμολογίου – διπλάσιου από το περσινό- που καλούνται να πληρώσουν οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μεταξύ αυτών οι συνταξιούχοι των 300 ευρώ που καλλιεργούν τα λίγα στρέμματα του κλήρου τους, καθημερινά από τη λειτουργία του συστήματος αυτού που συγκροτήθηκε με ευθύνη της ΕΑΣ Κιλκίς αποκαλύπτονται νέες μορφές εκμετάλλευσης.

Καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους χαρακτηρίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα, στις 12:30 το μεσημέρι, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη. Εκπρόσωποι των παραγωγών τόσο από την Πέλλα όσο και από την Ημαθία (οι οποίοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους) θα συναντηθούν με τον υπουργό, στον οποίον θα επαναλάβουν τα αιτήματά τους.

Άμεσα παρενέβη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης για την αποζημίωση των αγροτών στις περιοχές του Δήμου Ευρωπού και του Δήμου Γαλλικού οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν προσφάτως από χαλαζόπτωση. Ο κ. Κιλτίδης επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο του ΕΛ.ΓΑ ν. Θεσσαλονίκης κ. Μπρόζο ο οποίος  έχει ήδη μεταβεί στις πληγείσες αγροτικές καλλιέργειες και έχει κάνει μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος των ζημιών και έδωσε εντολή να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την υποβολή δηλώσεων από τους καλλιεργητές  και την εξατομίκευση των ζημιών.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009 12:46

Καταστραφήκαμε, πράξτε τα δέοντα

Συντάκτης:

Την άμεση παρέμβαση του προέδρου του ΕΛΓΑ ζητεί ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, επικαλούμενος την καταστροφή που υπέστη η παραγωγή σιτηρών, ποσοτικά και ποιοτικά, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Σε ανακοίνωση της ΕΑΣ Κιλκίς αναφέρονται τα εξής:

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:27

Τους ληστεύουν οι…προστάτες τους

Συντάκτης:

Χωρίς συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης και λειτουργώντας ως απρόσωπο μονοπώλιο ΠΑΣΕΓΕΣ και Ενώσεις ληστεύουν τους συνταξιούχους αγρότες του ΟΓΑ και ειδικότερα τους μικρούς, διπλασιάζοντας αυθαίρετα τη δαπάνη υποβολής των δηλώσεών τους στον ΟΣΔΕ.
Οι ίδιες οργανώσεις υπό την πίεση και την χρηματοδότηση της κυβέρνησης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν εισπράττουν χρήματα. Ωστόσο με κοινωνική αναλγησία που θυμίζει λειτουργία στυγνού μονοπωλίου επέβαλαν διπλασιασμό του κόστους των δηλώσεων  για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Τριάντα δύο χρόνια αγροτικών επιδοτήσεων από την Ε.Ε. μετά το 2013 και μετά από μία πιθανολογούμενη παράταση μπαίνουμε στην εμπορική τιμή όσων αγροτικών προϊόντων επιδοτούνται. Μέσα στα 32 αυτά χρόνια έπρεπε να εδημιουργούντο οι προϋποθέσεις αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 15:06

Καταστροφές από χαλαζόπτωση

Συντάκτης:

Εκτεταμένες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουνίου. Επίκεντρο των καταστροφών η περιοχή Πολυκάστρου όπου ορισμένες καλλιέργειες στην Αρτζάν αφανίστηκαν.