Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 8:33:35 πμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 18 Μαϊος 2009 09:28

«Μύλος» με τις δηλώσεις των αγροτών στο ΟΣΔΕ

Συντάκτης:

Αν το κράτος σέβεται τις αποφάσεις του από αύριο  16 Μαίου οι Ενώσεις Συνεταιρισμών δεν πρέπει να παραλαμβάνουν τις δηλώσεις των αγροτών στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου, το ΟΣΔΕ. Η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα Παρασκευή 15 Μαίου, αλλά το αστείον της υπόθεσης είναι πως  οι Ενώσεις δεν ξεκίνησαν ακόμη την παραλαβή. Και για να είναι νομιμοφανής η όποια ρύθμιση θα επιλεγεί επί του παρόντος δεσμεύουν αριθμούς πρωτοκόλλου με ημερομηνίες εντός των νομίμων προθεσμιών.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 15:43

Έργα και προοπτικές για τη γεωργία μας

Συντάκτης:

Τις προκλήσεις που παρουσιάζονται για την ελληνική Γεωργία παράλληλα με τις ακολουθούμενες πολιτικές στήριξής της ανέλυσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά τη χθεσινή του ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Κιλκίς. «Τα αποτελέσματα των πολιτικών δράσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ενίσχυση του Πρωτογενή Τομέα και την ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας είναι χειροπιαστά, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και επειδή πιστεύουμε στην προοπτική της Γεωργοκτηνοτροφίας και για λόγους συνοχής του αγροτικού πληθυσμού της υπαίθρου.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 15:41

Δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2009

Συντάκτης:

Οι νέοι αγρότες και όσοι θα υποβάλλουν για πρώτη φορά δήλωση καθώς και όσοι παραγωγοί θα κάνουν δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2009 καλούνται να απευθύνονται στα κατά τόπους αρμόδια συνεργεία της Ε.Α.Σ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ το ταχύτερο δυνατόν για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή 15 Μαϊου 2009.

Με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη εγκρίθηκε η τροποποίηση εικοσιένα επιχειρησιακών προγραμμάτων  Ομάδων Παραγωγών και Οργανώσεων Παραγωγών Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών συνολικού προϋπολογισμού 4.415.307ευρώ για το έτος 2008.
Ειδικότερα η τροποποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων αφορά:

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:32

Επιδοτήσεις 1,5 εκατ. ευρώ σε 1.111 παραγωγούς

Συντάκτης:

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Κώστα Κιλτίδη ανακοινώνεται ότι τη Μ. Πέμπτη πιστώθηκε από τον ΕΛ.ΓΑ  ποσό 1.561.116,99ευρώ στους λογαριασμούς 1.111 παραγωγών του νομού Κιλκίς.
Σημειωτέον ότι στους  εν λόγω παραγωγούς καταβλήθηκε ένα μήνα αργότερα η αποζημίωση από το αγροτικό πακέτο των 500.000.000ευρώ, μέσω ΕΛ.ΓΑ, καθώς οι καλλιέργειές τους είχαν ενταχθεί στο δείγμα του επιτόπιου ελέγχου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 13:46

ΦΠΑ 3 εκατ. ευρώ σε 4.500 αγρότες

Συντάκτης:

Πασχαλινό δώρο την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες επιφύλαξε η κυβέρνηση.
Από χθες Τρίτη στην Ένωση Συνεταιρισμών Αξιούπολης ξεκίνησαν οι πληρωμές «ζεστού» χρήματος που αφορούν στην επιστροφή ΦΠΑ σε πωλήσεων αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:37

Η γεωργία δεν θα πάψει να ενισχύεται στο μέλλον

Συντάκτης:

«Η Γεωργία συνιστά τον οικονομικό και κοινωνικό πολλαπλασιαστή της Πατρίδας μας και ουδέποτε θα πάψει να ενισχύεται τόσο για λόγους στήριξης της παραγωγής όσο και του αγροτικού πληθυσμού της υπαίθρου. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σταθεί δίπλα στον αγρότη ως αρωγός και σύμμαχός του και δίνει συνεχείς μάχες για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, για την αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου».

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:18

Μοιράζουν γάλα Ζητούν στήριξη οι κτηνοτρόφοι

Συντάκτης:

Γάλα, το πολύτιμο αγαθό της ζωής, θα μοιράσουν στους πολίτες του Κιλκίς οι κτηνοτρόφοι του νομού για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τις απαράδεκτες - καταπιεστικές συνθήκες οι οποίες τους επιβάλλονται από τις εταιρείες με την ανοχή ή και τη συννοχή του κράτους.
Οι εξευτειστικές τιμές στο γάλα και στα αμνοερίφια, στο κρέας, την ίδια ώρα που οι καταναλωτές πληρώνουν πανάκριβα, έχουν φέρει σε απόγωνση τον κλάδο των κτηνοτρόφων που απειλέιται πλέον με αφανισμό.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:10

Οι κτηνοτρόφοι στο απόσπασμα

Συντάκτης:

Στο εκτελεστικό απόσπασμα των νόμων της ανεξέλεγκτης ελεύθερης αγοράς  και του ληστρικού καπιταλισμού προσάγονται οι ελάχιστοι διασωθέντες κτηνοτρόφοι του νομού μετά τη νέα μείωση των τιμών που προσεγγίζουν ήδη τα επίπεδα του 1995! Η τιμή του αγελαδινού πλέον κινείται στα επίπεδα των 35 λεπτών, (107 δρχ) όταν το 1995 η τιμή για ένα μεσαίο παραγωγό εκείνης της εποχής (200-300 κιλά) ανέρχονταν σε 100 δρχ. περίπου.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς ενημερώνει για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες ένταξης ως προς την  Υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων  περιόδου 2008–2009, που ανακοίνωσε το Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης.