Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 7:33:58 πμ

Αγροτικά νέα

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:37

Θα κάνουν Χριστούγεννα ή θα τα περάσουν στον κόμβο;

Συντάκτης:

Ο κατ’ έθιμον  χριστουγεννιάτικος στολισμός της 21ης Ιουνίου με …αγροτικά τρακτέρ πραγματοποιήθηκε και φέτος για τον ίδιο πάντα επιπρόσθετο λόγο. Οι επιδοτήσεις καθυστερούν και οι αγρότες διαμαρτύρονται και πιέζουν ώστε να κάνουν κι αυτοί Χριστούγεννα. Τα μισά περίπου από τα παραταγμένα τρακτέρ στον κόμβο της εισόδου - εξόδου προς και από τη Θεσσαλονίκη μπήκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην πόλη. Οι αγρότες μας φρόντισαν μάλιστα να μην δημιουργήσουν κυκλοφοριακό χάος για να μην δυσκολέψουν τη ζωή της πόλης. Κατέλαβαν τη μια μόνο λωρίδα της 21ης Ιουνίου  από την πλατεία των Ταχί μέχρι και τα φανάρια στη διασταύρωση με την Βενιζέλου.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:19

Τα τρακτέρ στους δρόμους. Οι αγρότες στην απόγνωση

Συντάκτης:

Όπου δεν πίπτει λόγος …επιπίπτουν τα τρακτέρ… Κι αφού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν αποφασίσει να ακούσουν τους αγρότες, οι τροφοί της χώρας αποφάσισαν να καταστήσουν ηχηρότερη την φωνή τους. Από το μεσημέρι της Τετάρτης έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους ή ακριβέστερα στις άκρες των δρόμων στο κόμβο των μπλόκων, στην είσοδο - έξοδο προς και από την Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Μπατζελή δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όλες οι επιδοτήσεις των αγροτών, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για πολιτική αφανισμού των μικρών και μεσσαίων παραγωγών. Ειδικότερα, τα αγροτικά προβλήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην αρμόδια υπουργό και τους βουλευτές του ΚΚΕ που είχαν καταθέσει σχετική επερώτηση.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:45

Σήμερα και αύριο βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ

Συντάκτης:

Ήταν μια τεράστια απογοήτευση για τους αγρότες της χώρας η πρώτη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την περασμένη εβδομάδα. Τα αποτελέσματα συνόψισε ενώπιον 200 αγροτών του Κιλκίς στην πρώτη μεγάλη, ύστερα από καιρό, συγκέντρωσή τους ο εκπρόσωπος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς Γιώργος Τερζης που συμμετείχε στη συνάντηση της Αθήνας:

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:44

Οι αγρότες στους δρόμους και τα παιδία …παίζει

Συντάκτης:

- Πότε τελειώνεις την ψηφιοποίηση; ρωτήθηκε από τους βουλευτές ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας με θέμ
-  Κάπου τον Μάιο, απάντησε ο κ. Παυλίδης. Και με δεδομένη της θέση της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή ότι και προκαταβολές να δώσει πρέπει να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση, οι αγρότες του Κιλκίς φαίνεται πως δεν θα πληρωθούν μέχρι τις γιορτές. Του Πάσχα εννοείται, διότι τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν τις προλαβαίνουν ούτως ή άλλως με τα μέχρι τώρα ισχύοντα. α την τύχη των επιδοτήσεων.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:44

Το πολύ να πάρουν προκαταβολές

Συντάκτης:

Σε δραματικό αδιέξοδο οδηγείται ο αγροτικός κόσμος του νομού μετά τη διαφαινόμενη βέβαιη καθυστέρηση της καταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων. Το κατ΄ έτος σίριαλ που μόνο πέρυσι είχε ευτυχή κατάληξη με την εξ ολοκλήρου καταβολή των δικαιωμάτων περί τα μέσα Δεκεμβρίου,  φέτος αναμένεται να ταλαιπωρήσει επί μήνες τους αγρότες, ενώ το περισσότερο που μπορούν να προσδοκούν είναι η προκαταβολή για να κάνουν γιορτές. Μια πρακτική που είχαν συνηθίσει από τα πρώτα χρόνια της Ν.Δ.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:42

Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών μας

Συντάκτης:

Από την διοίκηση της ΕΑ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή την πραγματοποίηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς, ως Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν Κιλκίς εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας κατανοώντας πλήρως τα δίκαια αιτήματα που μέσω της ανακοίνωσης τους μας γνωστοποιήθηκαν.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:22

Αντίδραση Μπαλάσκα για αποζημιώσεις αγροτών

Συντάκτης:

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας μετά τη γνωστοποίηση του ύψους της αποζημίωσης στα σιτηρά λόγω της ξηρασίας του 2007, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω την πλήρη  συμπαράστασή μου στους αγρότες του νομού που πλήττονται από την ακατανόητη απόφαση να τους δοθεί η εξευτελιστική αποζημίωση του 1,33 ευρώ/ στρέμμα σκληρού σίτου. Στο πρώτο πλήγμα που υπέστησαν από την ξηρασία προστίθεται και δεύτερο από την κυβερνητική απόφαση που προδίδει αναλγησία μπροστά στο οικονομικό δράμα τους.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:14

Αποπληρωμή σχεδίων βελτίωσης και ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:

Εκκρεμότητες και καθυστερήσεις πληρωμών για πάνω από ένα χρόνο, που αφορούν Σχέδια Βελτίωσης και Σχέδια Επενδύσεων ΟΠΑΑΧ, τακτοποιούνται με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή. Με την υπογραφή των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, το Υπ.Α.Α.Τ προχώρησε στην αποπληρωμή της δεύτερης και τελευταίας δόσης Επενδυτικών Σχεδίων στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου  (Ο.Π.Α.Α.Χ), ύψους 3.200.000 ευρώ.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:50

Επιστρέφουμε τη ζητιανιά

Συντάκτης:

Την έντονη αντίδραση του αγροτικού κόσμου συνάντησε η ανακοίνωση της εξευτελιστικής τιμής της αποζημίωσης που ενέκρινε ο ΕΛΓΑ για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες στα σιτηρά από την ξηρασία του 2007. Η ανακοίνωση με το 1,33 ευρώ/ στρέμμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πρωταγωνιστές τους συνδικαλιστές του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου «Το Κιλκίς».