Quantcast
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023, 9:25:49 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:44

Η δήμαρχος Αξιούπολης στηρίζει τους αγρότες

Συντάκτης:

Η Δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, με ανακοίνωσή της «εκφράζει την συμπαράστασή της στους παραγωγούς της περιοχής μας, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων μας είναι αγρότες, και, ως εκ τούτου, διαπιστώνουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια με την μείωση των εισοδημάτων τους, και οι οποίες αντανακλώνται βεβαίως και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 10:13

Πήγαν για λύσεις και έφυγαν …αγριεμένοι

Συντάκτης:

Πήγαν στη διαβούλευση  με την κρυφή ελπίδα πως η υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά θα είχαν κάτι νεότερο να πουν και να προτείνουν, ώστε να ικανοποιήσουν μικρό έστω τμήμα των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως ομολογούν ακόμα και οι κυβερνητικοί βουλευτές. Από το ν. Κιλκίς τρεις κίνησαν για την Αθήνα. Από το μπλόκο της Δοϊράνης ο Γιώργος Λασκάκης και ο Γιώργος Τερζής και από το μπλόκο των Ευζώνων ο Σωτήρης Πελτεκιάδης. Στην Αθήνα και στη διαβούλευση με την κ. Μπατζελή συμμετείχαν οι δυο πρώτοι. Ο Πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου περιέγραψε τα δεινά της κτηνοτροφίας και ο γραμματέας για τα αδιέξοδα της γεωργικής παραγωγής.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 10:09

Στα μπλόκα ο Φλωρίδης

Συντάκτης:

Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη και την  Παρασκευή τα μπλόκα των αγροτών στα τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων. Ο Γ. Φλωρίδης είχε αναλυτική συζήτηση με τους αγρότες για όλα τα προβλήματα που βρίσκονται στην ατζέντα της αγροτικής κινητοποίησης, θεσμικά και οικονομικά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο διεκδίκησης και επίλυσης των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 11:29

Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων

Συντάκτης:

Με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός του μηνός Φεβρουαρίου τακτοποιείται μια σειρά χρόνιων εκκρεμοτήτων ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση για την πρόσθετη στήριξη των παραγωγών ελαιολάδου και σκληρού σιταριού καθώς και των κτηνοτροφικών προϊόντων και των μειονεκτικών περιοχών. Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 11:13

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση

Συντάκτης:

Τρεις ημέρες νωρίτερα από την καταληκτική προθεσμία που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, οι υπηρεσίες του ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ψηφιοποίησης χιλιάδων αγροτεμαχίων στο σύστημα του ΟΣΔΕ. Τώρα πλέον, τουλάχιστον σε επίπεδο νομού, δεν υφίσταται κανένα κώλυμα για την καταβολή των επιδοτήσεων αν επικρατήσει η κοινή και όχι η υπουργική λογική.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:42

Εγκριση μόνο για 1 στους 4 «νέους αγρότες» του νομού

Συντάκτης:

Από τους 231 «νέους αγρότες» που εν δυνάμει ήταν δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα εγκρίθηκαν μόλις 56 αιτήσεις για το νομό Κιλκίς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλούς νέους ανθρώπους και στις οικογένειές τους. Την επίλυση της κατάστασης αυτής ζητά με υπόμνημά του προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:41

Αμετακίνητοι οι αγρότες κλείνουν τα Τελωνεία

Συντάκτης:

Αμετακίνητοι στον αγώνα και με ενισχυμένα τα μπλόκα τους, στα Τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων, παραμένουν οι αγρότες του νομού Κιλκίς, με την Εισαγγελία Κιλκίς να «παρακολουθεί» διακριτικά και χωρίς σύγκρουση τις κινήσεις των αγροτών. Χθες Τετάρτη και για τρίτη συνεχή ημέρα οι αγρότες έκλειναν με τα τρακτέρ τους το πρωί και το απόγευμα την διέλευση οχημάτων στα δυο Τελωνεία, μετά και την απόφαση των Συντονιστικών Επιτροπών, το βράδυ της Τρίτης στη Βέροια, για κλιμάκωση του αγώνα σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:23

Μπλόκο αγροτών στα σύνορα

Συντάκτης:

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους είναι οι αγρότες του νομού Κιλκίς, που από προχθές έχουν μπλοκάρει τις δυο τελωνειακές εισόδους-εξόδους της χώρας, σε Ευζώνους και Δοϊράνη.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:16

Στα τελωνεία ξανά οι αγρότες του Κιλκίς

Συντάκτης:

«Θέλουμε την εξόφληση της ενιαίας επιδότησης έστω με τη μορφή του δανείου. Η Υπουργός στη σύσκεψη μας είπε πως τα Πάσχα θα πάρουμε ένα ποσόν και την εξόφληση μέχρι το τέλος Ιουνίου» Είχαν την κεκτημένη ταχύτητα για να κλείσουν ξανά τους δρόμους οι αγρότες. Άκουσαν κι αυτά περί εξόφλησης τον Ιούνιο  από την κ. Μπατζελή, όπως μετέφερε τα νέα στη συνέλευση του περασμένου Σαββάτου ο  γραμματέας του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου «Το Κιλκίς» Γιώργος Τερζής και από την Κυριακή παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο τελωνείο  Δοϊράνης.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:14

Σπέρνουν μπλόκα στους εθνικούς δρόμους

Συντάκτης:

Πρόσκληση για διάλογο απευθύνει στους αγρότες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που τα μπλόκα στις εθνικές οδούς πολλαπλασιάζονται και είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποκοπεί η κυκλοφορία από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από τους παρακαμπτήριους δρόμους. Ήδη, η ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες είναι τεράστια και η διαδρομή έως τη Λαμία καλύπτεται σε πάνω από έξι ώρες. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα αγρότες της Θεσσαλίας, που με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα και εκεί θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν ή όχι την κυκλοφορία.