Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 5:42:26 μμ

Αγροτικά νέα

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009 12:46

Καταστραφήκαμε, πράξτε τα δέοντα

Συντάκτης:

Την άμεση παρέμβαση του προέδρου του ΕΛΓΑ ζητεί ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, επικαλούμενος την καταστροφή που υπέστη η παραγωγή σιτηρών, ποσοτικά και ποιοτικά, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Σε ανακοίνωση της ΕΑΣ Κιλκίς αναφέρονται τα εξής:

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:27

Τους ληστεύουν οι…προστάτες τους

Συντάκτης:

Χωρίς συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης και λειτουργώντας ως απρόσωπο μονοπώλιο ΠΑΣΕΓΕΣ και Ενώσεις ληστεύουν τους συνταξιούχους αγρότες του ΟΓΑ και ειδικότερα τους μικρούς, διπλασιάζοντας αυθαίρετα τη δαπάνη υποβολής των δηλώσεών τους στον ΟΣΔΕ.
Οι ίδιες οργανώσεις υπό την πίεση και την χρηματοδότηση της κυβέρνησης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν εισπράττουν χρήματα. Ωστόσο με κοινωνική αναλγησία που θυμίζει λειτουργία στυγνού μονοπωλίου επέβαλαν διπλασιασμό του κόστους των δηλώσεων  για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Τριάντα δύο χρόνια αγροτικών επιδοτήσεων από την Ε.Ε. μετά το 2013 και μετά από μία πιθανολογούμενη παράταση μπαίνουμε στην εμπορική τιμή όσων αγροτικών προϊόντων επιδοτούνται. Μέσα στα 32 αυτά χρόνια έπρεπε να εδημιουργούντο οι προϋποθέσεις αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 15:06

Καταστροφές από χαλαζόπτωση

Συντάκτης:

Εκτεταμένες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουνίου. Επίκεντρο των καταστροφών η περιοχή Πολυκάστρου όπου ορισμένες καλλιέργειες στην Αρτζάν αφανίστηκαν.

Δευτέρα, 18 Μαϊος 2009 09:28

«Μύλος» με τις δηλώσεις των αγροτών στο ΟΣΔΕ

Συντάκτης:

Αν το κράτος σέβεται τις αποφάσεις του από αύριο  16 Μαίου οι Ενώσεις Συνεταιρισμών δεν πρέπει να παραλαμβάνουν τις δηλώσεις των αγροτών στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου, το ΟΣΔΕ. Η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα Παρασκευή 15 Μαίου, αλλά το αστείον της υπόθεσης είναι πως  οι Ενώσεις δεν ξεκίνησαν ακόμη την παραλαβή. Και για να είναι νομιμοφανής η όποια ρύθμιση θα επιλεγεί επί του παρόντος δεσμεύουν αριθμούς πρωτοκόλλου με ημερομηνίες εντός των νομίμων προθεσμιών.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 15:43

Έργα και προοπτικές για τη γεωργία μας

Συντάκτης:

Τις προκλήσεις που παρουσιάζονται για την ελληνική Γεωργία παράλληλα με τις ακολουθούμενες πολιτικές στήριξής της ανέλυσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά τη χθεσινή του ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Κιλκίς. «Τα αποτελέσματα των πολιτικών δράσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ενίσχυση του Πρωτογενή Τομέα και την ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας είναι χειροπιαστά, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και επειδή πιστεύουμε στην προοπτική της Γεωργοκτηνοτροφίας και για λόγους συνοχής του αγροτικού πληθυσμού της υπαίθρου.

Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 15:41

Δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2009

Συντάκτης:

Οι νέοι αγρότες και όσοι θα υποβάλλουν για πρώτη φορά δήλωση καθώς και όσοι παραγωγοί θα κάνουν δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2009 καλούνται να απευθύνονται στα κατά τόπους αρμόδια συνεργεία της Ε.Α.Σ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ το ταχύτερο δυνατόν για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή 15 Μαϊου 2009.

Με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη εγκρίθηκε η τροποποίηση εικοσιένα επιχειρησιακών προγραμμάτων  Ομάδων Παραγωγών και Οργανώσεων Παραγωγών Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών συνολικού προϋπολογισμού 4.415.307ευρώ για το έτος 2008.
Ειδικότερα η τροποποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων αφορά:

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 11:32

Επιδοτήσεις 1,5 εκατ. ευρώ σε 1.111 παραγωγούς

Συντάκτης:

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Κώστα Κιλτίδη ανακοινώνεται ότι τη Μ. Πέμπτη πιστώθηκε από τον ΕΛ.ΓΑ  ποσό 1.561.116,99ευρώ στους λογαριασμούς 1.111 παραγωγών του νομού Κιλκίς.
Σημειωτέον ότι στους  εν λόγω παραγωγούς καταβλήθηκε ένα μήνα αργότερα η αποζημίωση από το αγροτικό πακέτο των 500.000.000ευρώ, μέσω ΕΛ.ΓΑ, καθώς οι καλλιέργειές τους είχαν ενταχθεί στο δείγμα του επιτόπιου ελέγχου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 13:46

ΦΠΑ 3 εκατ. ευρώ σε 4.500 αγρότες

Συντάκτης:

Πασχαλινό δώρο την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες επιφύλαξε η κυβέρνηση.
Από χθες Τρίτη στην Ένωση Συνεταιρισμών Αξιούπολης ξεκίνησαν οι πληρωμές «ζεστού» χρήματος που αφορούν στην επιστροφή ΦΠΑ σε πωλήσεων αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης.