Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:43:38 πμ

Αγροτικά νέα

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:59

Από εβδομάδα το χρήμα στους αγρότες

Συντάκτης:

Αν δεν συμβεί τα απρόοπτο, οι αγρότες θα εισπράξου από την προσεχή εβδομάδα την προκαταβολή που έδωσε μέσω των ενώσεων η κυβέρνηση για τα απούλητα δημητριακά τους.
Η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς απέστειλε ήδη μέσα στην εβδομάδα σε δυο «δόσεις» τις καταστάσεις δικαιούχων σε ηλεκτρονική μορφή προς την ΑΤΕ και το Γενικό λογιστήριο του Κράτους. Η διαδικασία αυτή πανελλαδικά έχει καταληκτική προθεσμία την 16η Ιανουαρίου (σήμερα) και είναι χαρακτηριστικό πως καμιά Ένωση μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκε. Εικάζεται μετά βεβαιότητας ότι από την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει εκταμίευση των ποσών και πίστωση των λογαριασμών των  δικαιούχων αγροτών.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:58

Ούτε πιέσεις δεχθήκαμε Ούτε καθυστερήσαμε

Συντάκτης:

Από τη διοίκηση της ΑΣ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Mε αφορμή λανθασμένες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και φήμες περί δήθεν κωλυσιεργίας εκ μέρους της Ενωσης Κιλκίς όσον αφορά το θέμα της καταβολής του άτοκου δανείου και την πληρωμή των παραγωγών για τις αδιάθετες ποσότητες δημητριακών εσοδείας 2008, ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:43

Ανάβουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες

Συντάκτης:

Με μια  λιτή ανακοίνωση του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων “Το Κιλκίς” δίνεται η εκκίνηση των αγροτικών κινητοποιήσεων  που ειχαν προαναγελθεί άλλωτε πριν τις γιορτές. Η δοίκηση του συλλόγου “Το Κιλκίς” αναφέρει: Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009 μετά το μεσημέρι συγκεντρώνουμε τα γεωργιικά μηχανήματα στην εισοδο του Κιλκίς στο γωνστό σημείο με στόχο τις κινητοποιήσεις. Η παρουσία όλων τω μελών κρίνεται υποχρεωτική”.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:37

Πληρώνονται οι αγρότες τις προκαταβολές

Συντάκτης:

Από σήμερα βρίσκονται στην Αθήνα οι καταστάσεις (σε ηλεκτρονική μορφή) των δικαιούχων αγροτών  του νομού που θα εισπράξουν την προκαταβολή των 17, 14 και 11 λεπτών για τα απούλητα δημητριακά που παρέδωσαν στην Ένωση Κιλκίς. Η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς ύστερα από δεκαήμερη στάση αναμονής και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους αγροτοσυνδιακλιστές,  ενέδωσε και θα αξιοποιήσει τελικά το άτοκο δάνειο που δίνει η κυβέρνηση.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:04

«Παρά πόδα» οι αγρότες μέσα στις γιορτές

Συντάκτης:

«Παρά πόδα» έχουν το «όπλο» της κατάληψης των δρόμων οι αγρότες του Κιλκίς. Αυτό είναι το «πόρισμα» της συνεδρίασης και του διαλόγου των μελών  - στελεχών της διοίκησης του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων «Το Κιλκίς» το βράδυ της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου. Η απόφαση είναι να μην βγουν άμεσα στους δρόμους οι αγρότες καθώς είναι πολύ κοντά και οι γιορτές. Παρά ταύτα θα υπάρχει στενή συνεργασία με τους εξεγερμένους συναδέλφους των σε Πετρίτσι (γέφυρα Στρυμόνα) και Χαλκηδόνα και από τις απαντήσεις που θα δοθούν στα γενικότερα αιτήματα από τον υπ’ ατμό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντό, θα εξαρτηθεί και η ενδεχόμενη αλλαγή στάσης των αγροτών του νομού μας.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:55

Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων

Συντάκτης:


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αλέξανδρο Κοντό, η απόφαση εφαρμογής του μέτρου 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:32

Παραδώστε για να πληρωθείτε

Συντάκτης:

Συνεδρίασε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Ν. Κιλκίς Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Παυλίδης εισηγήθηκε το μοναδικό θέμα προ ημερησίας διάταξης το οποίο σχετίζεται με εκ νέου κάλεσμα προς τους αγρότες-παραγωγούς να εμπιστευθούν τις σοδειές σιτηρών τους εσοδείας 2008 στην Ένωση Κιλκίς.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:39

Το χαλάζι τους …έσωσε!

Συντάκτης:

Οι 520 αγρότες των δήμων Χέρσου και Κιλκίς ευχαριστούν τον Πανάγαθο που κατέστρεψε με χαλαζόπτωση τις καλλιέργειές τους στις αρχές του καλοκαιριού και είδαν το χρώμα του χρήματος. Για πρώτη(:) φορά κινήθηκε τόσο γρήγορα  ο κρατικός (και νομαρχιακός)  μηχανισμός τόσο κατά την εξατομίεκευση των ζημιών μετά την χαλαζόπτωση της 2ης Ιουνίου 2008 όσοκαι στην πληρωμή-  και δόθηκαν αποζημιώσεις ικανοποιητικές από κάθε άποψη.

Με συμβιβασμό έληξε  στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας / Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστο Αυγουλά.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:24

Προωθούνται οι …ρυθμίσεις

Συντάκτης:

Η υπουργική δέσμευση υλοποιήθηκε και στο νέο νόμο περί κτηνοτροφίας ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται χρέη συνεταιριστικών οργανώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία.
Ευεργετημένη της ρύθμισης και η ΕΑΣ Κιλκίς από το συνολικό χρέος της οποίας προς τα ταμεία, που ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ, θα αφαιρεθούν πλέον οι τόκοι και προσαυξήσεις. Το καθαρό χρέος θα αποπληρωθεί σε 24 μηνιαίες δόσεις.