Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 5:42:08 μμ

Αγροτικά νέα

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 20:44

Συνέρχονται οι αγρότες ενόψει κινητοποιήσεων

Συντάκτης:

Κρίσιμη μέρα για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων η Δευτέρα καθώς συνέρχονται οι αγροτοσυνδικαλιστές σε ολόκληρη την χώρα για να καθορίσουν τα περαιτέρω βήματα της αντίδρασής τους.

Για παρακώλυση συγκοινωνιών στους Ευζώνους το 2009 στις τότε κινητοποιήσεις. Αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Ένας αθωώθηκε διότι δεν ήταν παρών στην κινητοποίηση. Οι μισοί πλήρωσαν τα 240 ευρώ της αναστολής ενώ για τους υπόλοιπους βεβαιώθηκαν στην Εφορία!

Εφιαλτικό είναι το τοπίο στον αγροτικό κόσμο του νομού ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Η έλλειψη ρευστού έκανε ήδη εμφανή τα σημάδια της καθώς τα τρακτέρ είναι άφαντα από τα χωράφια και ο κίνδυνος να μείνουν ακαλλιέργητα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα είναι  προ των πυλών.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 21:56

Αύξηση φόρου σε τσίπουρο - τσικουδιά ζητεί η Κομισιόν

Συντάκτης:

Υψηλότερο φόρο από αυτόν που ισχύει στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα επιβάλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 21:36

Tρύγος ξινόμαυρου και νεγκόσκας στη Γουμένισσα

Συντάκτης:

Στον αμπελώνα της Γουμένισσας ξεκίνησε ο τρύγος του ξινόμαυρου και της νεγκόσκα. Μεθυσμένη ...πολιτεία το Πάικο! Οι φωτογραφίες από το κτήμα ΑΪΔΑΡΙΝΗ.

Κώστας Τερζενίδης

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 21:43

Ξεκίνησε ο τρύγος του ξινόμαυρου στη Γουμένισσα

Συντάκτης:

Στον αμπελώνα της Γουμένισσας ξεκίνησε ο τρύγος του ξινόμαυρου και της νεγκόσκα. Μεθυσμένη ...πολιτεία το Πάικο!

Οι αγροτοσυνδικαλιστές μας το γνώριζαν και ήδη προειδοποίησαν για τα επερχόμενα δεινά, όπως καταγράψαμε στο ρεπορτάζ των εφημερίδων μας την περασμένη εβδομάδα.
Η επιβεβαίωση έρχεται αυτήν την φορά από την Αθήνα.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 18:55

Επιμορφωτική Κιλκίς: Εκπαίδευση - πιστοποίηση αγροτών

Συντάκτης:

Επιμορφωτική Κιλκίς: Εκπαίδευση - πιστοποίηση αγροτών

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 19:56

Στις κάλπες με τις τσέπες άδειες οι αγρότες

Συντάκτης:

Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% ήταν προαποφασισμένη. Έτσι οι αγρότες του νομού κλήθηκαν φέτος από την Εφορία να καταθέσουν τον οβολό τους και η κλήση αποδείχθηκε επώδυνη. Και καθώς πλησιάζει η νέα καλλιεργητική περίοδος οι τσέπες είναι άδειες, τα χρέη φουντώνουν και χρήματα για σπόρους και λιπάσματα και πετρέλαια δεν υπάρχουν!

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 19:04

Αθωώθηκαν άλλοι τρεις αγρότες του Μεταλλικού

Συντάκτης:

Με μια ακόμα απόφασή τους τα δικαστήρια του Κιλκίς αθώωσε αγρότες του Μεταλλικού που σύρονται στα δικαστήρια από το ελληνικό δημόσιο λόγω αβελτηρίας!
Πρόκειται για τη θλιβερή ιστορία της δίωξης κατά αγροτών που νοίκιαζαν χωράφια από το Δήμο Κιλκίς, αλλά με καθυστέρηση ετών ήλθε το Δημόσιο δια της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας να τους σύρει στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι καλλιεργούσαν δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.