Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:07:28 μμ

Αγροτικά νέα

Στην σύσταση συνεταιρισμού προχωρούν οι τευτλοπαραγωγοί από τη Θεσσαλία και την κεντρική και δυτική Μακεδονία. Μάλιστα την Τρίτη 21 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο στον Πλαταμώνα της Πιερίας, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της απόφασής τους αυτής. Στην σύσκεψη συμμετείχαν παραγωγοί από τη Λάρισα, την Πιερία, την Ημαθία, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι καλλιεργούν τεύτλα για το εργοστάσιο του Πλατέος.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 20:08

Οι φόροι αφανίζουν τους αγρότες

Συντάκτης:

Την  χαριστική βολή στον αγροτικό κόσμο του ν. Κιλκίς δίνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ως ένα από τα προαπαιτούμενα της πρόσφατης συμφωνίας με τους δανειστές που συνήψε η κυβέρνηση Τσίπρα, που εισάγεται προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή.

Ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει τα εξής: «Κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής που συζητήθηκε η πρώτη δέσμη μέτρων στα πλαίσια τη δανειακής σύμβασης, ακούσθηκαν ανυπόστατα πράγματα σχετικά με τη φοροδοτική ικανότητα των αγροτών και το κατά πόσο οι Έλληνες αγρότες έχουν πληγεί μέχρι σήμερα από τα διάφορα μέτρα στην περίοδο της κρίσης.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 22:35

Ήρθαν τα κατσίκια. Στο «πόδι» οι κτηνοτρόφοι

Συντάκτης:

Πάνω από χίλια κατσίκια εκ Χαλκιδικής …εισήχθησαν στο νομό, την περασμένη Δευτέρα και προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις των ντόπιων κτηνοτρόφων.
Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν  από αρμόδιους τοπικούς παράγοντες, τους οποίους είχαν ενημερώσει έγκαιρα, πως ο κτηνοτρόφος δεν θα έρεθει στο λεκανοπέδιο, οι 15 κτηνοτρόφοι της περιοχής Αγίας Παρασκευής, Σουρμένων και εν γένει του λεκανοπεδίου, διαπίστωσαν ότι τη Δευτέρα ο κτηνοτρόφος από την Χαλκιδική μετέφερε τα κατσίκια του και μάλιστα τα εγκατέστησε αρχικά σε δημόσια έκταση, αυτή του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου, στην παλιά Αγ. Παρασκευή στους πρόποδες του Μπέλες.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 11:34

Έχετε δίκαιο, αλλά… ο νόμος είναι νόμος

Συντάκτης:

Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου του Κιλκίς που εκδίκασε προχθές Τρίτη σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των εφτά αγροτών που βρέθηκαν κατηγορούμενοι επειδή απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα το τελωνείο Δοϊράνης τον Δεκέμβριο του 2010  πείστηκε πως οι αγρότες είχαν δίκαιο όταν αξίωσαν από την Πολιτεία την ικανοποίηση των αιτημάτων και την επούλωση των πληγών του.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 23:12

Δεν γλίτωσαν το grexit οι αγρότες του Κιλκίς

Συντάκτης:

Μπορεί, όπως όλα δείχνουν, η χώρα να γλιτώσει την χρεοκοπία, αλλά πλήρες και επώδυνο Grexit υπέστησαν ήδη οι παραγωγοί δημητριακών του Κιλκίς.

Με αφορμή ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στο πολιτικό γραφείο από πολίτες, σχετικά με την απόρριψη της αίτησής τους από τη Δράση «Βιολογική Γεωργία» του αντίστοιχου Μέτρου του ΠΑΑ 2007 – 2013, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής του έντυπου υλικού στην αρμόδια υπηρεσία, ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αντώνη Μωυσίδη, ζητώντας:

Είναι η πρώτη φορά στην παραγωγική ιστορία του νομού που μεγάλος αριθμός καλλιεργητών – ιδιοκτητών απείχε από τη διαδικασία της υποβολής δηλώσεων στο ΟΣΔΕ και μετά  την εκπνοή της παράτασης που δόθηκε.
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων έληξε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, και σύμφωνα με πληροφορίες μας παρέμειναν άφαντοι περί τους 500 καλλιεργητές από το σύνολο των 12.000 περίπου που κατ’ έτος υποβάλλουν δηλώσεις.

Από Πέμπτη 11 Ιουνίου έως και την Τρίτη 30 Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλλουν αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015.
Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ μια δυσμενής ρύθμιση προωθείται από την Διεύθυνσης γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το νέο καθεστώς των Αδειών φύτευσης που θα ισχύσει στην ΕΕ, συνεπώς και στη χώρα μας, από 1/1/2016.