Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:04:53 μμ

Αγροτικά νέα

Αναδεικνύοντας 503 τυχερούς αγρότες που έλαβαν συνολικά €40.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε αγρότες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα του 2015, και είχαν πραγματοποιήσει στη διάρκεια της χρονιάς αυτής, τουλάχιστον μία συναλλαγή με την κάρτα τους.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 21:55

Χαριστική βολή στους αγελαδοτρόφους

Συντάκτης:

Τέλος εποχής για τους αγελαδοτρόφους. Μέχρι και τον τελευταίο μήνα, τον Μάρτη αποτελούσαν συλλεκτικό είδος. Από την άλλοτε κραταιά εκμετάλλευση που αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και  αριθμούνταν σε περισσότερους από 5000 οι αγελαδοτρόφοι περιορίστηκαν μετά την «εξυγίανση» της ζώνης γάλακτος το 1994-1995 σε λιγότερους  από 3.000.

Δημοσθένης Μ. Τριανταφυλλίδης,
Γεωπόνος ΑΠΘ,ΜΒΑ, Μ.Sc
Μυτιλήνης 67, Πολίχνη – Θεσσαλονίκη
Τηλ : 6944324715 – 2310587254
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Skype : dmtriantafyllidis

 

Τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα (Ε.Π.Ι.Π.) διέπονται από τον Κανονισμό (EE) αριθ. 1151/2012.
Ως ονομασία προέλευσης νοείται η ονομασία που ταυτοποιεί ένα προϊόν :

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 21:51

Έκτακτη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους

Συντάκτης:

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, η Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Λεπτομέρειες εφαρμογής του κατ’ εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 2015/1853 της Επιτροπής για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους».

Ένας χρόνο πριν, στις 7 Μαρτίου 2015, είχαμε αναγγείλει την κακή είδηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεκδικεί την επιστροφή των 425 εκατ. ευρώ του πακέτου Χατζηγάκη ως παρανόμως καταβληθέντων στους αγρότες μας στις αρχές του 2009 για την εσοδεία του 2008. Κακές καιρικές συνθήκες είχε επικαλεστεί τότε η ελληνική κυβέρνηση και με δανεισμό με την εγγύηση του δημοσίου κατέβαλε στους αγρότες μας τη γενναιόδωρη ενίσχυση.

Νέα πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των επενδυτικών κεφαλαίων ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ΠΕΙΡ-7,47% παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο μοντέλο χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων.
Το σχέδιο «Αναπτυξιακή Τραπεζική» αποτελεί μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη στοχευμένη και συντονισμένη αξιοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, εγχώριων και ευρωπαϊκών.

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 21:01

Οι αγρότες έφυγαν Τα βάσανα παραμένουν

Συντάκτης:

Βουνό τα προβλήματα των αγροτών, αλλά κραυγαλέο και το έλλειμμα πολιτικού συντονισμού του αγώνα που ξεκίνησαν από τα μέσα Γενάρη, όταν μαζεύτηκαν στις πλατείες των χωριών πριν αποκλείσουν δρόμους και τελωνεία. Τα πολλά μπλόκα δεν κατάφεραν να συντονιστούν, αντέδρασαν καθυστερημένα στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο, οι πολιτικές και χωροταξικές διαφοροποιήσεις  ήταν ορατές δια γυμνού οφθαλμού, ενιαία στρατηγική σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δεν κατέστη δυνατό να συμφωνηθεί, προστέθηκε και το μείζον πρόβλημα του προσφυγικού, οπότε…

Καταπέλτης ο Γ. Τερζής στην κινητοποίηση των αγροτών με τον αποκλεισμό της Εφορίας το πρωί της Πέμπτης. Στο πλευρό των αγροτών γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και έμποροι του Κιλκίς.

 

Δεν ήταν ακριβώς το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος στην διαμαρτυρία των αγροτών του Κιλκίς, που συνεπικουρούμενοι από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές και εμπόρους απέκλεισαν την είσοδο της Δ.Ο.Υ. Κιλκίς από τις 10.30 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τη μία το μεσημέρι. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο ομιλητής – εκπρόσωπος των αγροτών Γιώργος Τερζής όταν είπε, «Σήμερα έπρεπε να ήμασταν εδώ πολλοί, πολύ περισσότεροι από όσοι είμαστε» στη συμβολική, όπως την χαρακτήρισε,  φραγή της Εφορίας.

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 14:32

Επείγουσα ανακοίνωση Δασαρχείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Ενημερώνουμε όλους τους επενδυτές των προγραμμάτων ΔΑΣΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ, ότι εκδόθηκε η με Αριθ. Πρωτ.: 37092/10-2-2016 (ΑΔΑ: ΩΦΧ446ΨΧΞΧ-6Ν9) εγκύκλιος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., η οποία  αφορά τη διαδικασία Υποβολής Δήλωσης Εφαρμογής ΜΕΤΡΟΥ 221 «ΠΡΩΤΗ ΔΑΣΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ», σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι οι επενδυτές που έχουν ήδη εντάξει στο Μέτρο αυτό αγροτεμάχια που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης της υπηρεσίας μας, να υποβάλουν για το έτος 2015 στο ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, σε έντυπη μορφή, τις  σχετικές δηλώσεις εφαρμογής, οπωσδήποτε μέχρι τις 29-2-2016.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή των εντύπων των δηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δασαρχείο Κιλκίς, οδός 21ης Ιουνίου 207, 3ος όροφος, τηλ. 2341022400, αρμόδιος υπάλληλος κος Χρήστος Ρακιτζόπουλος.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 22:36

Στο Σύνταγμα και αγρότες του Κιλκίς

Συντάκτης:

Με Ι.Χ. και λεωφορεία θα μεταβούν στην Αθήνα την Παρασκευή αγρότες του ν. Κιλκίς για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική διαμαρτυρία που αποφασίστηκε στη συνάντηση της Νίκαιας, όπου και συμμετείχε αντιπροσωπεία τους .
Οι αγρότες μας παραμένουν στα μπλόκα των Ευζώνων και της Δοϊράνης όπου πραγματοποιούν δις της ημέρας (μεσημέρι και βράδυ) τρίωρους αποκλεισμούς.