Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:38:19 μμ

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 23:18

10.664 αγροτοκτηνοτρόφοι εισέπραξαν 24 εκατ. ευρώ

Συντάκτης:

Από το απόγευμα της Τρίτης οι αγρότες του ν. Κιλκίς, όπως πανελλαδικά, είδαν τους λογαριασμούς τους στην Τράπεζα Πειραιώς πιστωμένους με το 50% της πολυπόθητης ενιαίας ενίσχυσης.

Ξεκινά η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία  θα καταβληθεί άμεσα και ολόκληρη χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ,  μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δις ευρώ που αφορούν την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου κ.ά».

«Οινικές Αποκαλύψεις» ονομάζεται η νέα έκθεση κρασιού της Vinetum που στοχεύει στα πολύ μικρά οινοποιεία της χώρας, που χρήζουν «ανακάλυψης» από καταναλωτές και επαγγελματίες και «αποκάλυψης» από τους ίδιους τους οινοποιούς.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 20:50

Σε ύφεση ο καταρροϊκός

Συντάκτης:

Υγειονομική ταφή επιτάσσει η Πολιτεία σε χώρους που καλούνται να υποδείξουν οι δήμοι. Δείγματα 1600 νεκρών αιγοπροβάτων πήρε η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία του ν. Κιλκίς. Αίτημα για αύξηση της ενίσχυσης, πέραν των 30 ευρώ/κεφάλι υπέβαλε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί «Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελουργικών Εκτάσεων περιόδου 2014–2015»

Η διαμόρφωση ενός Ανταγωνιστικού και Βιώσιμου Συστήματος Γεωργίας και Διατροφικών προϊόντων είναι το θέμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργανώνει η  GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στις 26 και 27 Νοεμβρίου

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 19:31

Το αρδευτικό Αγ. Πέτρου θέμα του διαλόγου

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης  σε συνεργασία με την θεματική Αντιδήμαρχο για την αγροτική ανάπτυξη της Δ.Ε. Ευρωπού κ. Αναστασία Παπαδοπούλου ,κάλεσε σε συνάντηση την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου τους αγρότες του Αγίου- Πέτρου, με θέμα : Το Αρδευτικό δίκτυο του Αγίου Πέτρου , ενημέρωση και διαχείριση του.

Χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μικρών δημόσιων έργων στους Δήμους της χώρας, εξασφαλίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την ένταξη των έργων αυτών στα μέτρα  321 και 322 του άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Οι αγρότες βιοκαλλιεργητές του ν. Κιλκίς μπορούν να υπερηφανεύονται πως συνέβαλαν κατά οχτώ εκατομμύρια ευρώ στο πλεόνασμα που εμφανίζει η κυβέρνηση

Δεν υπάρχει πιο ακριβής περιγραφή για το τι έγινε φέτος στην αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας, από την κουβέντα του οινοποιού-αμπελουργού Χρήστου Αϊδαρίνη: «Στα 30 χρόνια που βιώνω τη αμπελουργία στη Γουμένισσα κι άλλα τόσα για τον πατέρα μου, τέτοια κακή χρονιά δεν έχουμε ζήσει!».