Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:50:48 πμ

Αγροτικά νέα

elga2Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αγρότες αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), θέτει σε λειτουργία ολοκληρωμένο σύστημα παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης αγροτών από την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου  2014.  Πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό «1540», ο οποίος αποτελεί ολοκληρωμένη πλατφόρμα παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών και προσφέρει:

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 14:45

Πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωση έτους 2008

Συντάκτης:

opekepeΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι από σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα ποσά πληρωμής των δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2008. Συνολικά καταβάλλονται 3.647.705,23 εκ.  € σε 1.977 δικαιούχους των οποίων η κατανομή φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί.

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 14:35

Άτλας Κιλκίς - Μίλωνας Γιαννιτσών 1-3 σετ

Συντάκτης:

atlas-voleyΗ δίψα για την νίκη και τα λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα δεν επέτρεψαν την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Άτλα Κιλκίς να διεκδικήσει την νίκη παίζοντας & 5ο σετ. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός. Προσέφερε θέαμα στους 70 περίπου φίλους & γονείς και αυτό φάνηκε από το 1ο σετ το οποίο και κέρδισε με 28-26.

Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 22:47

Σήμερα πληρώνονται όλοι

Συντάκτης:

paulidis xaralamposΣήμερα το απόγευμα πιστώνονται οι λογαριασμοί 12.650 δικαιούχων Κιλκισιωτών παραγωγών με το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης (επιδότησης) και ουσιαστικά ανοίγει η χριστουγεννιάτικη περίοδος για την αγορά του νομού.

ampelonasΗ Διεύθυνση Γεωργίας ενημερώνει ότι για να ικανοποιηθεί η ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή των παραγωγών, η καταληκτική ημερομηνία της πιλοτικής ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, για το έτος 2013

kthnotrofia-kilkisΥπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 18:30

Κατάφεραν να μην έχουν απαρτία στις πρώτες εκλογές

Συντάκτης:

eask-kalindroiasΗ περιουσία του νεοπαγούς αγροτικού συνεταιρισμού Κιλκίς είναι τεράστια. Όπως τεράστια είναι και τα χρέη του, αλλά και η ευθύνη όσων θα κληθούν να διοικήσουν τον συνεταιρισμό.

paulidis xaralamposΟι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη διοίκηση στον νεοπαγή Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς, διάδοχο σχήμα της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, ορίστηκαν για την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου  υπό τη σκιά της γενικότερης κρίσης, αλλά και της χρόνιας κρίσης που διέρχεται το συνεταιριστικό κίνημα.

kalampokiΜετά από έγγραφα του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου με τα οποία επιβεβαιώνεται η παρουσία του εντόμου καραντίνας Diabrotica virgifera Le Conte στο νομό μας για την καλλιεργητική περίοδο 2013 ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγορτικής Οικονομίας της ΠΕ Κιλκίς

opekepeΤο μείζον πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε εκατοντάδες κτηνοτρόφους του νομού αναφορικά με το έλλειμμα  των βοσκήσιμων εκτάσεων στο νομό και τη συνακόλουθη περικοπή της ενιαίας ενίσχυσης, φαίνεται ότι οδεύει προς επίλυση.