Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 3:18:52 πμ

Αγροτικά νέα

Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 23:55

Μαζί και τώρα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Συντάκτης:

opekepeΑπό τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς Ν. Κιλκίς (Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση τύπου:
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Συνεταιρισμού και το προσωπικό με την πολυετή εμπειρία που διαθέτει σας ενημερώνει ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τις 6 ΜΑΪΟΥ 2014 οι αγρότες – παραγωγοί του νομού Κιλκίς

trapeza-peiraiosΣε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς αραβοσίτου των Νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία «Euroagro Α.Ε.».

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 19:14

Σε σταυροδρόμι οι επιδοτήσεις για 260.000 αγρότες

Συντάκτης:

ogaΜε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ακόμη και με κατασχέσεις των κοινοτικών επιδοτήσεων, κινδυνεύουν περισσότεροι από 260.000 αγρότες, σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση των χρεών που έχουν προς τον ΟΓΑ.

opekepeΣτα 50 ευρώ κατά μέσο όρο αναμένεται να κυμανθεί φέτος η «εισφορά» των αγροτών που θα καταθέσουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στους φορείς (Α΄ βαθμού) που πιστοποιήθηκαν από το ΥπΑΑΤ μετά τον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Μιλώντας με προέδρους συνεταιριστικών οργανώσεων που έλαβαν την ανάλογη πιστοποίηση,

elga2Αποζημιώσεις ύψους 9,3 εκατ. ευρώ καταβάλλει ο ΕΛΓΑ την Παρασκευή 4 Απριλίου σε 4.336 παραγωγούς.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, την Παρασκευή 4 Απριλίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.336 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 9,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014.

kapna1Η οριστική κατάσταση κατάταξης των δράσεων 1.4 "Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές" και 2.3. "Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού" του μέτρου 2.1.4.

trapeza-peiraiosΗ Τράπεζα προσφέρει πλεονεκτήματα στους παραγωγούς, παρέχοντας τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν έχοντας εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζονται. Παρέχει την αναγκαία πίστωση στον κάθε παραγωγό ανάλογα με τη δυναμικότητά του.
Κάρτα Συμβολαιακής

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 22:39

Σε αγροτική «καραντίνα» το Κιλκίς

Συντάκτης:

osde-kthnotrofoiΜέρος προκαθορισμένου σχεδίου με απώτερο στόχο την περιουσία των συνεταιρισμένων αγροτών του Κιλκίς ή απλό σφάλμα; Το ερώτημα πλανάται και θα απαντηθεί εν καιρώ μετά την πρωτοφανή υποβάθμιση του νομού και την απαξίωση των 12.οοο αγροτών

agrotes-kilkisΜε μεγάλη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου του Κιλκίς ολοκληρώθηκε η ημερίδα της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς (τομέας Αγροτικού) την 6-3-2014.
Προσκεκλημένοι εισηγητές ο κ. Κων/νος Σκιαδάς, πρώην Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο κ. Γιώργος Ανέστης , Υπεύθυνος Αγροτικών Φορέων Νέας Δημοκρατίας - Γεν. Γραμματέας ΠΑΣΕΓΕΣ

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 18:41

Λίγα τα τρακτέρ, πολλά τα βάσανα

Συντάκτης:

agrotes-trakter-2014Μπορεί τα τρακτέρ των αγροτών που βγήκαν στο δρόμο να είναι λίγα στο Κιλκίς, αλλά περισσεύουν τα βάσανά τους.
Και οι πρωταγωνιστές των κινητοποιήσεων δεν μπορούν να εξηγήσουν τη ραθυμία αν όχι απροθυμία γεωργών και κτηνοτρόφων να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.