Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 9:12:20 πμ

Αγροτικά νέα

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 14:02

Γουμενισσιώτικη παρουσία με την Ολγα Ιακωβίδου

Συντάκτης:

xatzhvaryth-krasiΝέο Δ.Σ. στην Ένωση
Οινοπαραγωγών
«Οίνοι Βορείου Ελλάδος»Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 13:58

Επιστροφή αγροτικών ενισχύσεων

Συντάκτης:

anemogennhtries-trakterΤο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικύρωσε, την Πέμπτη 10 Ιουλίου, την ανάκτηση από την Ελλάδα 250 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ λόγω καθ’ υποτροπή πλημμελειών στον τομέα των ενισχύσεων για το ελαιόλαδο και για τις αροτραίες καλλιέργειες.
Όπως τονίζεται «Η Ελλάδα δεν ολοκλήρωσε το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών στον ελαιοκομικό τομέα, ούτε το σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων».

Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 19:16

Μην πουλάτε τα προϊόντα σας…

Συντάκτης:

agrotesΔεν είναι η πρώτη φορά που καταδικάζονται αγρότες λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις που απολήγουν σε κατάληψη δρόμων. Εναπόκειται στο δικαστή να κρίνει κάθε φορά αν η εν λόγω ενέργεια – σε κάθε περίπτωση ποινικό αδίκημα- αποτελούσε προστασία υπέρτερου αγαθού (η επιβίωση της οικογένειας και της αγροτικής εκμετάλλευσης εν προκειμένω) ή αν οι καταληψίες ενήργησαν καταχρηστικά παρακωλύοντας τη συγκοινωνία

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 20:34

Μεγάλη κομπίνα με το βαμβάκι στη Γουμένισσα

Συντάκτης:

vamvakiΗ Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατάφερε να εξιχνιάσει άλλες δυο σημαντικές υποθέσεις εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου και ταυτοποίησε την εμπλοκή αγροτών - παραγωγών καθώς και προμηθευτών σπόρων βάμβακος, σε περιπτώσεις παράνομης είσπραξης ειδικών χρηματικών ενισχύσεων (επιδοτήσεων), από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 19:16

Σιτάρι, αποδόσεις και τιμές

Συντάκτης:

sitarohorafa-mpales-eidisisΤο 60% του σκληρού σιταριού κατευθύνεται στην Ιταλία για την παρασκευή ζυμαρικών, ενώ το μαλακό, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλεύρων για ψωμί, δεν επαρκεί για την εγχώρια αγορά και γίνονται εισαγωγές από Βουλγαρία, Ουκρανία και Γαλλία.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 00:17

Κοψοχρονιά το στάρι

Συντάκτης:

sitaria-eidisisΣε μορφές εμπορίου της δεκαετίας του 1960, όταν οι αγρότες προμηθεύονταν τα προς το ζην έναντι της παράδοσης στους προμηθευτές της παραγωγής τους (στάρια, καπνά…) σε τιμές που όριζαν αποκλειστικά  οι προμηθευτές, επέστρεψε η αγροτική οικονομία του νομού.

elga2Τις τελευταίες ημέρες η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, με ανακοινώσεις τους που προφανώς οφείλονται σε ελλιπή και μονομερή ενημέρωση δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, αδικούν και συκοφαντούν κατάφωρα τις υπηρεσίες και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 21:22

Συγκέντρωση σιτηρών από τον Α.Σ. Ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

eask-kalindroiasAπό τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ - Α. Σ. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ (πρώην Ε. Α. Σ.  Ν. ΚΙΛΚΙΣ) ανακοινώνεται ότι: Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κιλκίς (Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς) θα είναι παρών στην αγορά σιτηρών και η πληρωμή θα είναι απολύτου μετρητοίς για τους αγρότες – παραγωγούς που θα εμπιστευθούν τη σοδειά τους στον Συνεταιρισμό.

eask-kalindroiasAπό τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ (Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ) πρώην Ε.Α.Σ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνεται ότι:
«από σήμερα και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2341 0 51424 (Βιομηχανικό Συγκρότημα Καλίνδριας) ο Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

elga2Η ανοιχτή διακυβέρνηση και η συνεργασία μεταξύ των Δημόσιων Υπηρεσιών με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολίτών.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλη Έξαρχου και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Χάρη Τσαβδάρη.