Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:07:01 πμ

Αγροτικά νέα

agrotes-kilkisΜε μεγάλη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου του Κιλκίς ολοκληρώθηκε η ημερίδα της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς (τομέας Αγροτικού) την 6-3-2014.
Προσκεκλημένοι εισηγητές ο κ. Κων/νος Σκιαδάς, πρώην Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο κ. Γιώργος Ανέστης , Υπεύθυνος Αγροτικών Φορέων Νέας Δημοκρατίας - Γεν. Γραμματέας ΠΑΣΕΓΕΣ

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 18:41

Λίγα τα τρακτέρ, πολλά τα βάσανα

Συντάκτης:

agrotes-trakter-2014Μπορεί τα τρακτέρ των αγροτών που βγήκαν στο δρόμο να είναι λίγα στο Κιλκίς, αλλά περισσεύουν τα βάσανά τους.
Και οι πρωταγωνιστές των κινητοποιήσεων δεν μπορούν να εξηγήσουν τη ραθυμία αν όχι απροθυμία γεωργών και κτηνοτρόφων να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 23:36

Λίγα τα τρακτέρ στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Συντάκτης:

agrotes-trakter-2014Δεν είναι μεγάλη η συμμετοχή των αγροτών του Κιλκίς στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν συμμετέχοντας στον πανελλαδικό αγώνα.  Περί τα 15  τρακτέρ στάθμευσαν στον χώρο μπροστά στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 22:24

Έργα 730.000 ευρώ σε 12 χωριά του Δήμου Κιλκίς μέσω Leader

Συντάκτης:

Το αρσενικό πdimarxeio-kilkisου βρέθηκε πάνω από τις επιτρεπτές τιμές στο νερό του δικτύου σε Τέρπυλλο και Δίβουνο ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

trakter-agrotonΒγαίνουν στους δρόμους του Κιλκίς τα τρακτέρ καθώς οι αγρότες του νομού είναι αποφασιμένοι να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους σε όσα σημεία της κυβερνητικής πολιτικής τούς έρχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 01:20

Δεν μας τρομάζουν οι καταδίκες

Συντάκτης:

trakter1«Καμιά καταδίκη δεν θα μας εμποδίσει να αγωνιζόμαστε για το καλό των οικογενειών μας και της πατρίδας μας, αφού οι αγώνες μας αποσκοπούν και στην  σωτηρία της παραγωγικής ισχύος της χώρας μας» . Η δήλωση είναι του προέδρου του συλλόγου γεωργοκτηνοτρόφων Κιλκίς κ. Γιώργου Λασκάκη

opekepeΔιευκρινίσεις για τις εγγυητικές επιστολές και το πώς θα γίνει η αξιολόγηση σε δύο φάσεις των ενδιαφερόμενων φορέων, περιλαμβάνει η εγκύκλιος για το ΟΣΔΕ που δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ειδικότερα:

trakter1Τον Δεκέμβριο του 2009 οι αγρότες του νομού βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση πληρωμής των επιδοτήσεων και τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων που έθιγαν τα συμφέροντά τους.

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 17:36

Στο «μάτι του κυκλώνα» οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

Συντάκτης:

eask-kalindroiasΗ διαχείριση των δηλώσεων του ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) αποτελεί το νέο πεδίο όπου ξέσπασε αντιπαράθεση στο Κιλκίς με αφορμή την «εισπήδηση» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης (Νέας Ομοσπονδίας) στο Κιλκίς.

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 22:07

Εγκατάσταση νέων γεωργών

Συντάκτης:

agrotisΔημοσιεύτηκε η 2η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έτους 2014 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Μέτρο 112: «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο.