Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 11:59:42 πμ

Αγροτικά νέα

agrotikh-trapezaΗ πληρωμή του 50% της επιδότησης στους γεωργοκτηνοτρόφους του νομού έπρεπε να γίνει στα μέσα του Οκτώβρη. Αλλά η καθυστέρηση των δυο εβδομάδων δεν είναι το χειρότερο πλήγμα στους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όσοι κτηνοτρόφοι του νομού χρησιμοποίησαν βοσκές για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να «κοπούν» και να μην εισπράξουν ούτε ευρώ!

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 21:02

Ενημέρωση των βιοκαλλιεργητών του νομού

Συντάκτης:

viologikh-georgiaΑνακοινώνεται στους  βιοκαλλιεργητές   του νομού μας , οι οποίοι  είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε  περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο   , ότι  οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο   2013-2014 καθορίζονται ως εξής :

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:17

Ενημέρωση βαμβακοπαραγωγών

Συντάκτης:

vamvakokalliergeiaΑπό     την Διεύθυνση Γεωργίας Κιλκίς εκδόθηκε Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
Αφορά το διάστημα μετά τη συγκομιδή της βαμβακοκαλλιέργειας.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:15

Καταβολή Εξισωτικής Αποζημίωσης 2012

Συντάκτης:

opekepeO ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την εξέταση των ενστάσεων προέβη στην έκδοση  των καταστάσεων δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων για την Εξισωτική Αποζημίωση 2012.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:14

Υπογραφή συμβάσεων για «ΝΙΤΡΙΚΑ»

Συντάκτης:

agrotis2Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση έγκρισης των δικαιούχων των  ΝΕΩΝ ΕΝΤΑΞΕΩΝ της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών».Ως εκ τούτου οι δικαιούχοι που περιλαμβάνονται στον συνημμένο πίνακα πρέπει να προσέλθουν στη ΔΑΟΚ Κιλκίς μέχρι τις 31 /10/2013 για την υπογραφή συμβάσεων.

kapnaΑνακοινώνεται ότι έχουν δημοσιευτεί οι οριστικοποιημένες καταστάσεις με τις τελικές κατατάξεις των αιτούντων στη δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές», πρόσκληση 4542/02-04-2012 των νέων εντάξεων της δράσης.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:04

Ανακοίνωση για βιοκαλλιεργητές

Συντάκτης:

viologikh-georgiaΑπό τη Διεύθυνση Γεωργίας Κιλκίς ανακοινώνεται στους  βιοκαλλιεργητές   του νομού μας, οι οποίοι  είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε  περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο, ότι  οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο 2013-2014 καθορίζονται ως εξής:

agrotis2Με τα βοσκοτόπια, οι εκτάσεις  βοσκής που πρέπει να έχουν για την ενεργοποίηση του δικαιώματος επιδότησης θα βρεθεί λύση για τους κτηνοτρόφους του νομού. Κι αν η πρόσφατη παρουσία ελεγκτών της Κομισιόν στη Βόρεια Ελλάδα, έχει εμβάλει σε ανησυχίες τους κτηνοτρόφους, δοθέντος και του κλίματος που υπήρχε όλους αυτούς τους μήνες, οι πληροφορίες που συνέλεξε η

kthnotrofia-kilkisΕνδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με το θέμα των βοσκότοπων προέκυψαν μετά την συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γελαλής, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και Στέφανος Σαμοΐλης. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση των βουλευτών τονίζεται ότι αναφορικά με την διαδικασία χαρακτηρισμού, τα στελέχη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

eask-kalindroiasΗ Ε.Α.Σ ΚΙΛΚΙΣ «αντιλαμβανόμενη πλήρως το διαμορφωμένο περιβάλλον, σε ότι αφορά την τιμή του αραβόσιτου, λειτουργώντας σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις για το συμφέρoν των παραγωγών και των οικογενειών τους,