Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 10:44:43 μμ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 04:22

Σας δίνουμε γάλα Μας δίνετε νερό

 Ξεκίνησαν από τα εργοστάσια επεξεργασίας γάλακτος, οργάνωσαν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σε κάθε νομό, κλιμάκωσαν τη διαμαρτυρία τους στις 20 Φεβρουαρίου στη Λάρισα και οι κτηνοτρόφοι κατεβαίνουν πλέον στην Αθήνα για να βρουν το δικιο τους.
Το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο των κτηνοτρόφων λοιπόν, όπου μετέχουν και οι κτηνοτρόφοι του νομού, αποφάσισε να διοργανώσει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτήριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκεί θα επιδιώξουν να συναντήσουν υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς.
Τι ζητούν; Το ψήφισμα που εκδόθηκε στη Λάρισα είναι εύγλωττο.

Ψήφισμα
Αύξηση των τιμών του γάλακτος και συγκεκριμένα τουλάχιστον για το πρόβειο γάλα 1,25 ευρώ/κιλό, για το γίδινο γάλα 0,80 ευρώ/κιλό.
Με αυτές τις τιμές τουλάχιστον διατηρούμε το περσινό εισόδημα που ήδη ήταν χαμηλό.
Αυξήσεις στις τιμές των κρεάτων που είναι καθηλωμένες εδώ και 20 χρόνια.
Επιδότηση όλων των ζωοτροφών και οικονομική ενίσχυση λόγω απώλειας του εισοδήματος, στα 50 ευρώ για τα αιγοπρόβατα.
Να ενταθούν οι έλεγχοι στα ισοζύγια παραγωής και κατανάλωσης γάλακτος και να επεκταθεί το μέτρο αυτό και στο κρέας. Να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή του μέτρου των ταμειακών μηχανών στα κρεοπωλεία με αναγραφή των ντόπιων ή εισαγόμενων κρεάτων.
Στήριξη και απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για ίδρυση και εκσυγχρονισμμό των κτηνοτροφικών μονάδων. Για έργο μέχρι 60.000 ευρώ να μη χρειάζονται σχέδια βελτίωσης.
Να προχωρήσει άμεσα η νομιμοποίηση όλων των σταυλικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν χωρίς ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Να καταργηθεί εδώ και τώρα η επιβολή φόρων τέλους ακίνητης περιουσίας και στις σταυλικές εγκαταστάσεις
Η επιστροφή φόρου κατανάλωσης καυσίμων να επεκταθεί και στη ζωική παραγωγή όπως και στη φυτική.