Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 11:37:23 πμ
etpa
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:03

Τα μισά τώρα και τα μισά τέλος Γενάρη

Συντάκτης:

Ενώ η Κομισιόν έδωσε τελευταία προθεσμία στην χώρα μας για να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση των χωραφιών μέσω του ΟΣΔΕ προειδοποιώντας πως όσοι αγρότες δεν προλάβουν να δουν τα χωράφια τους να ψηφιοποιούνται θα χάσουν το δικαίωμα ενίσχυσης για το 2009, η ΕΑΣ Κιλκίς στην κυριακάτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ενέκρινε τους ισολογισμούς των ετών 2005 και 2006 ενώ αποφάσισε να πουλήσει και την αποθήκη της Ευκαρπίας έναντι 95.000 ευρώ.


Ο πρόεδρος Χαρ. Παυλίδης στις ερωτήσεις και αιτιάσεις για την καθυστέρηση εξήγησε τη διαφωνία με τη διοίκηση της  ΕΑΣ Αξιούπολης ως προς την πληρωμή της εργασίας που κάνει η ΕΑΣ Κιλκίς και στις εκκλήσεις για ταχύτερη διεκπεραίωση απάντησε ότι θα χρειαστούν κι άλλοι υπολογιστές. Και προφανώς έλαβε την σχετική έγκριση από το σώμα των 37 αντιπροσώπων που παρέστησαν στη συνέλευση.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ύστερα από μια διελκυστίνδα αλληλογρονθοκοπούμενων απαντήσεων περί της πληρωμής και των όρων πληρωμής της επιδότησης, κατόρθωσε εν τέλει και από την Δευτέρα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών με το 50% περίπου της ενίσχυσης.
Το υπόλοιπο μισό θα το λάβουν αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ψηφιοποίησης; Και ελέγχων του συστήματος ΟΣΔΕ για τα οποία έχει δοθεί καταληκτική προθεσμία από την Κομισόν η 31η Ιανουαρίου 2010.
Ήδη στα υποκαταστήματα της Αγροτικής από το πρωί της Δευτέρας η κίνηση είναι αυξημένη, ενώ πρέπει να λεχθεί ότι η Τράπεζα στο πλαίσιο της διευκόλυνσης που κάνει προφανώς και προστατεύει τα συμφέροντά της παρακρατώντας τα χρήματα όσων αγροτών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Οι διαμαρτυρόμενοι επί δυο εβδομάδες αγρότες από την Παρασκευή βρίσκονται στα σπίτια τους και για να περάσουν τις γιορτές και να δώσουν στο υπουργείο τον χρόνο να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Άλλως μετά το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη θα αξιολογήσουν την κατάσταση και προειδοποιούν ότι θα βρεθούν στους δρόμους.