Quantcast
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 3:42:17 πμ
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:43

Κώστας Πινέλης : Δεν μπορείτε μια φορά να απαντήσετε πολιτικά;

Κατ’ αρχήν το άρθρο μου δεν έγινε ούτε γιατί πανικοβλήθηκαμε επειδή «δικαιώνονται οι θέσεις σας», ούτε γιατί σας «παρουσιάζουν ανεβασμένους» τα γκάλοπ, ούτε γιατί θα ερχόταν ο Πρόεδρός σας στο Κιλκίς. Έγινε γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες, επανειλημμένες καταγγελίες από τους εργαζόμενους. Στα 16 χρόνια που είμαι στο Κιλκίς τα προσωπικά, επώνυμα άρθρα, σχόλια, παρεμβάσεις, σε όλες τις εφημερίδες (ξέχωρα από τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ), ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες. Πολλά από αυτά αφορούν κριτική για την πολιτική τους στα κυβερνητικά κόμματα, στα άλλα κόμματα (πράγματι ο ΣΥΝ έχει την μερίδα του λέοντος), στην Αυτοδιοίκηση, πάντα όμως με πολιτικό λόγο, πολλές φορές σκληρό, αλλά πάντως πολιτικό λόγο κάτι που αναγνωρίζουν όλοι.
Δεν έχω χαρακτηρίσει προσωπικά κανένα, ούτε έχω ανοίξει προσωπική βεντέτα με κανένα και δεν προτίθεμαι να το κάνω και στο μέλλον.
Και αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται όχι για τίποτε άλλο, αλλά γιατί θεωρούμε καθήκον μας και υποχρέωση απέναντι τον κόσμο, να αποκαλύπτουμε τις πραγματικές πτυχές της πολιτικής των άλλων κομμάτων, να έχουμε ανοιχτό ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο, προβάλλοντας παράλληλα τις θέσεις του ΚΚΕ.
Σε αντίθεση με εσάς που βγάζετε μια ανακοίνωση στη «χάση και στη φέξη», καμιά δεκαριά όλες και όλες τα τελευταία χρόνια και από αυτές τρεις προσωπικά ήταν «αφιερωμένες» σε μένα. Η προηγούμενη μάλιστα γιατί… τόλμησα να κριτικάρω την πολιτική του κ. Σπίγκου στο Πολιτισμό!!!! Μου περιποιεί ιδιαιτέρα τιμήν το γεγονός ότι με περιβάλλετε με τόση στοργή και εκτίμηση!! Φαίνεται ότι για τη Νομαρχιακή σας Οργάνωση; δεν υπάρχουν ούτε γενικά προβλήματα, αλλά ούτε και τοπικά αφού η συμμετοχή στελεχών σας σε Δήμους και Νομαρχία αποτελεί παράγοντα επίλυσης όλων των προβλημάτων!!
Πάντως η ανακοίνωσή σας είχε πολύ “Καπασιτέ” και πολύ “Αλύρ”. Έχετε μετρήσει τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που μου κάνετε μέσα σε μια ανακοίνωση «είκοσι αράδες»; Γκαίμπελς, λασπολόγος, ασύστολος ψεύτης, λιβελογράφος, σπιλωτικός. Ντροπή σας. Καλά δεν έχετε πολιτικές θέσεις και πολιτικό λόγο, να παρέμβετε μια φορά πολιτικά;
Τι είπαμε για τον κ. Σπίγκο και σας έθιξε τόσο; Είπαμε ότι έχει αντεργατική συμπεριφορά στο Δήμο που δεν συνάδει με προοδευτικό και αριστερό, όπως ισχυρίζεται ότι είναι. Ή μήπως σας ενόχλησε ότι τον αποκαλούμε «Τσάρο» του Πολιτισμού και των τομέων Κοινωνικής Πολιτικής; Μα έτσι είναι. Έχει την απόλυτη εξουσία να διαχειρίζεται τους τομείς αυτούς. Τα Δημόσια πρόσωπα που ασκούν εξουσία κύριοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπόκεινται σε έλεγχο και κριτική. Δηλαδή δεν κατάλαβα, ο κ. Σπίγκος είναι στο απυρόβλητο; Τι να πει δηλαδή και ο Δήμαρχος που του έχω ασκήσει κριτική τόσες φορές για τις επιλογές του; Προς τιμήν του όσες φορές απάντησε, απάντησε πολιτικά. Αυτό το γεγονός, ότι έχουμε άλλες πολιτικές θέσεις, δεν στάθηκε εμπόδιο να τον θεωρώ φίλο, όπως πιστεύω ότι με θεωρεί και αυτός.
Αλλά έχω ένα ερώτημα.
Όταν συνεργάζεστε στην Αυτοδιοίκηση σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, και στο Κιλκίς ,κύρια με το ΠΑΣΟΚ, ελέγχετε καθόλου τι κάνουν οι εκπρόσωποί σας, ποια τακτική ακολουθούν, τι πολιτική εφαρμόζουν οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες με τους οποίους συνεργάζεστε; Εκτός εάν σας ενδιαφέρουν μόνο οι θέσεις που θα πάρετε (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Διευθυντές κ.λ.π.) και έτσι είναι. Σας ενδιαφέρουν μόνο τα «πρωτεία» που λένε και στο χωριό μου.
Αλλά τι λέω τώρα; Μήπως έχετε διαφορετική αντίληψη. Ο ΣΥΝ έχει ήδη αποδείξει πως μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους εκάστοτε Δήμους και Νομαρχίες που διοικεί το ΠΑΣΟΚ, όχι απλά έχει ασκήσει αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, αλλά είναι και από τους πρωτοπόρους στην εφαρμογή της. Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του επί 16 χρόνια Δημάρχου Λιβαδειάς κ. Παλαιολόγου που ήταν και γγ της ΚΕΔΚΕ και μέλος της ΚΠΕ του κόμματός σας. Ο εν λόγω κύριος ήταν ο κύριος εισηγητής της εφαρμογής μέτρων που προωθούν την μισή δουλειά, τη μισή αμοιβή, τη μισή ζωή. Μέτρων όπως: η καταβολή αντιτίμου για την απογευματινή «δημιουργική απασχόληση των παιδιών» η επιβολή φόρου «νέων έργων» μέσα από τους λογαριασμούς του νερού κ.λ.π.
Αλλά ας έρθουμε στα δικά μας.
Ξέρετε τι γίνεται στο Δήμο Κιλκίς ; ενδιαφερθήκατε καμμιά φορά; ήμουνα πολύ φειδωλός και ευγενικός που έγραψα μόνο για τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής, γιατί παρόμοια συμβαίνουν και στις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών του προσώπων. Ξέρετε εάν εφαρμόζετε η μερική απασχόληση, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, εάν εφαρμόζεται η Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς; εάν πιέζονται οι εργαζόμενοι να μην διεκδικούν κεκτημένα δικαιώματα είτε εργασιακά είτε οικονομικά; Εάν εφαρμόζονται οι ΣΔΥΤ; Συμφωνείτε με την πολιτική των τελών, με τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, με την διαχείριση του νερού;
Εάν δεν τα ξέρετε να μην βγάζετε ανακοινώσεις με αφορισμούς, αοριστολογίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Εγώ όμως πιστεύω ότι τα ξέρετε γι’ αυτό και αντιδράτε με τέτοιες απαράδεκτες ανακοινώσεις. Σας ενοχλεί γιατί αποκαλύπτεται η ουσία της πολιτικής σας.
Και επειδή λέτε ότι θα ακολουθήσει αναλυτική διάψευση, θα απαντήσω και εγώ αναλυτικά για όλα τα παραπάνω. Και μπορεί εσείς να μην καταδέχεστε όπως γράψατε να ασχοληθείτε άλλο μαζί μου, εγώ θα συνεχίσω να ασχολούμαι για να αποκαλύπτω τον πολιτικαντισμό και την πολιτική σας υποκρισία. Επειδή ξέρω ότι αυτό είναι που φοβάσθε.
Και ένα τελευταίο: από όσους χαρακτηρισμούς μου κάνατε, ένας με πείραξε ιδιαίτερα. Που με αποκαλέσατε «Γκαίμπελς». Δεν μπορούσατε να με παρομοιάσετε με κάποιον Σοβιετικό, με τον Μπέρια, ας πούμε, ή με τον Σουσλώφ; Εξ άλλου μετά την διάσπαση του κόμματος και την ανατροπή του Σοσιαλιστικού Συστήματος πρωτοστατήσατε στον αντικομουνισμό και αποτελέσατε την αιχμή του δόρατος της αστικής προπαγάνδας.