Quantcast
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023, 6:13:33 μμ
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 13:49

Κώστας Πινέλης: Τα κριτήρια της ψήφου για τις ευρωεκλογές

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να έχουν ενιαία κριτήρια και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Να συμβουλευτούν την πείρα τους και να κρίνουν τα πολιτικά κόμματα με βάση την τοποθέτηση και τη δράση τους στο δίλημμα:  «Με τα μονοπώλια ή με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα»; Το δίλημμα αυτό αφορά τη δράση των κομμάτων και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και τη στάση τους απέναντι στην ΕΕ και την πολιτική της, τη δράση τους στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού η στρατηγική του κεφαλαίου διαμορφώνεται από κοινού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικές δυνάμεις που τόσο στην Ελλάδα όσο και στα πλαίσια της ΕΕ, στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσω των ευρωπαϊκών κομμάτων που συμμετέχουν, είναι σταθεροί υποστηρικτές των συμφερόντων των μονοπωλίων. Δεν υπάρχει πρόβλημα, από τα όσα ζει ο λαός, που να μην απορρέει από την ΕΕ , όπως δεν υπάρχει καμιά πολιτική της ΕΕ που έγινε χωρίς τη συμβολή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η αντιπαράθεση μεταξύ τους είναι αποπροσανατολιστική, με στόχο να συσκοτίσουν την κοινή στρατηγική τους. Να πούμε όχι στα κόμματα της πλουτοκρατίας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνε μαζί, ψήφισαν όλες τις αντιλαϊκές συνθήκες, είναι αντίπαλοί μας.
Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη μήτρα όλων των άλλων αντιλαικών επιλογών της ΕΕ, αποδέχθηκε τις ΚΑΠ είναι φανατικά προσηλωμένος στην υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Οι εκπρόσωποί του συμπλέουν με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στον κοινωνικοεταιρισμό και στην υπονόμευση των αγώνων. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου δυνάμεις του διοικούν μόνες τους, ή συμμετέχουν σε συνεργασία με δυνάμεις του δικομματισμού, εφάρμοσαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα όπως, τη μερική απασχόληση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, την φορολόγηση των πολιτών  μέσω τελών, φόρων, τροφείων κ.λ.π. Η ΕΕ   είναι καύχημά τους, και εφιστούν την προσοχή στις άλλες φιλοευρωπαικές δυνάμεις να μην τινάξουν στον αέρα την ΕΕ  με τις πολιτικές τους.
Ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, είναι ένα κόμμα με διακηρυγμένη προσήλωση στην ΕΕ την οποία όμως ντύνει με εθνικιστική και λαϊκίστικη φρασεολογία και ακατάσχετη δημαγωγία.
Οι Οικολόγοι-Πράσινοι αποκρούουν την ταξική φύση όχι μόνο των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Για τα οποία καλλιεργούν έντεχνα ότι ευθύνονται το ίδιο οι εργαζόμενοι και τα μονοπώλια, αλλά δεν λένε κουβέντα ή τοποθετούνται γενικόλογα και για τα άλλα σημαντικά προβλήματα, όπως αυτά της Υγείας, της Παιδείας, των εργασιακών σχέσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.λ.π. όπως δεν τοποθετούνται καθαρά για την ιμπεριαλιστική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ευρωστρατό κ. ά. Προφανώς γιατί θέλουν να κρύψουν ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος, του οποίου είναι μέλος, έχουν ταχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ όλων των επεμβάσεων της ΕΕ σε τρίτες χώρες, όπως το διακεκριμένο στέλεχός τους, ο αξιότιμος κ. Φίσερ που ως Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, βομβάρδισε την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Να πούμε λοιπόν στις ευρωεκλογές τις 7 Ιούνη ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, της κρίσης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του μιλιταρισμού και των επεμβάσεων, το ίδιο και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού.
Να πούμε ΝΑΙ στη συνεργασία των λαών για την Ευρώπη της ειρήνης, των δικαιωμάτων και ελευθεριών του Σοσιαλισμού.
Να πούμε ΝΑΙ στο ΚΚΕ της ελπίδας και του αγώνα κατά των αντιλαϊκών πολιτικών. Για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία, στο κόμμα που είναι έμπειρο, σταθερό και δοκιμασμένο στις δυσκολίες, στις ανηφοριές και στις κατηφοριές.
Όπως σε κάθε κρίσιμη περίοδο, πριν  από κάθε κρίσιμη μάχη εξαπολύονται βρώμικες επιθέσεις, προβοκάτσιες ενάντια στο κόμμα μας. Ζητούν ακόμη και να κάνουμε γνωστά τα ονόματα αυτών που ενισχύουν το κόμμα μας! Το λέμε καθαρά: δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να δώσουμε ονόματα, έχουμε πλούσια εμπειρία από αυτά. Όσοι δεν έχουν πρόβλημα δημοσιεύουν τα ονόματά τους όταν προσφέρουν στο κόμμα, ας ανοίγουν καμιά φορά το «Ριζοσπάστη» να διαβάζουν.
Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν και να μας εκβιάσουν. Ούτε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.
Ξέρουν το ΚΚΕ μέσα στα εργοστάσια, τους χώρους δουλειάς. Ξέρουν ότι είναι ο πυρήνας της αντίστασης, της οργάνωσης και του αγώνα. Ξέρουν ότι ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό  κίνημα  ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική.
Ξέρουν ότι κτυπώντας τους κομμουνιστές, ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος για νέα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα, για κίνημα του κινήματος συνολικότερα.
Οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα έχουν εμπειρίες και στις εκλογές θα πράξουν ανάλογα.